Vi som traditionen byder fået et julebrev til alle B.93 fodboldspillere fra Fodboldbestyrelsen. Rigtig glædelig jul til dig og dine nærmeste. Vi ses på banerne i det nye år.

Kære medlemmer af Fodboldafdelingen,

Hermed en jule- og nytårshilsen, inden året rinder ud.

2023 var endnu engang et aktivt år i B.93 med betydelig sportslig succes på flere af klubbens hold, en oprykning, adskillige klubmæssige milepæle og yderligere udvikling i vores ansatte og organisation.

Indledningsvis vil jeg sige, at vi ved udgangen af oktober rundede 2.004 medlemmer i Fodboldafdelingen. Det er udtryk for et meget stort aktivitetsniveau, og det bekræfter, at vi er en meget stor klub. Da vi gik ind i 2022, havde vi 1.650 medlemmer, så vi er vokset betydeligt og er nået til et punkt, hvor vi skal koncentrere os om organisationen og at få alle til at trække i samme retning.

I 2023 rykkede vores Herre 1. hold igen op i 1. division: På sidste spilledag kunne vi sikre oprykningen med uafgjort mod Thisted. Det blev fejret på Østerbro Stadion, hvor alle deltog i festlighederne. Stort tillykke til spillerne, staben, fans og klubben. Det var en særlig begivenhed, hvor det ukuelige arbejde fra Fanklubben og Aps’et skabte et unikt fællesskab på stadion.

Vores bedste kvindehold skal igen i foråret spille om oprykning til Kvindeligaen. Desværre lykkedes det ikke med mindst mulig margin at få pladsen i ligaen. Ét mål skilte holdet fra oprykning i slutningen af den foråret. Holdets cheftræner, Rasmus Good, er blevet headhuntet til et nyt hold, en ny liga og et nyt land, men vi er sikre på, at holdet er i gode hænder til den kommende oprykningskamp. Vi håber, at mange vil støtte holdet og dets kampe i foråret 2024.

Drengeakademiet fungerer rimelig godt inden for de rammer, vi formår at skabe. I sommer ansatte vi en talentchef, Philip Ødegaard Hansen, og vi fik en administrationschef for hele klubben, Brian Molberg, som kom fra en stilling i DBU København. Philip og Brian er begge store kapaciteter på deres områder, og vi er utroligt tilfredse med at have dem hos os.

Vores Ungdomsudviklingstræner, Kim Trier, som i det daglige har ansvaret for vores Akademihold vil fortsat arbejde med de bedste breddehold for at sikre at rekruttering til de bedste hold først og fremmest sker internt og for at sikre yderligere sammenhæng mellem segmenterne.

Pigeakademiet er en udfordrende størrelse: Der er få piger, og kampen om talenterne er intens. Vi valgte endnu engang at ændre på ledelsen af Akademiet og satte Jacob Nordstrøm Scheel ind som akademiansvarlig. Jacob har fået skabt et velfungerende akademi, der passer til vores ressourcer. Vi håber på yderligere forbedringer i 2024, så vores akademier kan optimeres.

Klubben har stadig mange interessenter, og vi er sårbare, når ikke alt er forankret, men Christian Slot og Fritz har gjort en stor indsats for at få tingene til at fungere i Breddeafdelingen.

Vores storsponsor, Sparekassen Danmark, lagde igen i år kræfter i stævneaktiviteter ud over det sædvanlige, samtidigt med at vi i fællesskab med vores nye/gamle tøjleverandør, PUMA, fik lavet ny uniform til klubben.

I august måned fik vi således afholdt det tilbagevendende Sparekassen Danmark Cup, hvor 64 hold spillede mere end 200 kampe over en intens fodboldsøndag.

Fra hele klubben skal lyde en kæmpe tak til Sparekassen, som er en særdeles påskønnet storsponsor og sparringspartner. Det er svært at forestille sig klubbens udvikling uden dem.

Udover de nævnte skal også lyde en julehilsen til vores sponsor H5, grundlagt af tidligere og nuværende medlemmer, som under radaren yder en kæmpe økonomisk bistand til både Aps og Breddefodbolden. Tak til de gamle kæmper.

Når vi føler, at vi har mange udfordringer, er det bedste, man kan gøre, at gå en tur ud på anlægget og se, hvor stort aktivitetsniveauet er, hvor mange vi får aktiveret på vores baner, og hvilken glæde der er at spille i B.93.

Det er den absolutte drivkraft i at være bestyrelsesmedlem i B.93.

Vi har fokus på at få specielt børn og unge til at fungere optimalt, og vi har meget stor fokus på at få etableret vores pigeafdeling for børn, som ikke har fingeret optimalt. Vi vil arbejde for at løfte denne del, så endnu flere får gode oplevelser for livet og vi får en fødekæde ind i Akademiet.

Der er altid plads til forbedringer, men vi arbejder hele tiden på at blive bedre, og derfor er jeres konstruktive feedback velkommen.

Endelig vil jeg sende en særlig hilsen til vores dedikerede ansatte, trænere og frivillige forældretrænere, på kontorerne og på banerne – ingen nævnt, ingen glemt:

I udgør fundamentet i vores klub. Uden jer ville vi ikke kunne opretholde det høje træningsniveau, som vi stræber efter. Jeres engagement og indsats er afgørende for vores hold, kammeratskab, kampe, sejre, nederlag, frustrationer og glæder – kort sagt, for alt, der udgør vores fodboldverden!

Jeg opfordrer til at værne om dem, der yder det ekstra for klubben og medlemmerne. De fortjener al anerkendelse for deres indsats.

Som bestyrelsesmedlem i denne klub er man i centrum af begivenhederne, og det forpligter at være ansvarlig for den specielle størrelse, B.93 repræsenterer, hvor historie og nytænkning skal gå hånd i hånd. Det bliver en af vores store opgaver i 2024 at finde fælles mål for klubben og skabe mere gensidig respekt for det udførte arbejde.

Fodboldbestyrelsen ønsker alle medlemmer, ansatte og frivillige en glædelig jul og et godt nytår samt takker for jeres indsats i 2023.

Topfoto fra Sparekassen Cup: Frederik Knygberg.