Klik billedet
Nekrolog: Ove Jensen (07.11.1919 - 22.4.2011) Udskriv Email
Untitled document

23. april 2011
Ove Jensen er død. 
En trist nyhed her midt i påskeferien. Klubbens tidligere formand døde pludseligt og uventet Langfredag. Bisættelsen er fredag den 29. april kl. 11:00 fra Gentofte Kirke.


Jensen_Ove_300pxPå vej op af trapperne til sin lejlighed på Strandvejen faldt han død om. Han blev 91 år. For Ove en let måde, for alle os andre et smerteligt tab.

Ove var en af klubbens helt store personer. Først hans egen fodboldkarriere som målmand, hvor han vogtede målet i 138 kampe på 1. holdet i perioden 1942/51. En sikker og elegant målmand, som egentlig hellere ville spille i marken. Det blev også til 12 A-landskampe, og det var i konkurrence med kapaciteter som Egon Sørensen (Frem) og Eigil Nielsen (KB). Ved OL i London 1948 vogtede Eigil Nielsen målet, med Ove på bænken.

I sin bog ”På mål for Danmark” skriver Eigil:” Det jeg har været mest glad for som sportsmand, var da min målmandskollega fra B.93, Ove Jensen, efter kampen mod Italien (5-3) kom og ønskede mig tillykke. Det var med ord og på en måde, som kun kan forstås mand og mand i mellem; og sådan delte han hele tiden mine glæder og sorger på kammeratlig vis. Hvad denne moralske støtte tillige betyder rent spillemæssigt, er uvurderlig og bør tages til efterretning”.

Sin største oplevelse – og skuffelse – fik Ove, da han blev udtaget til Europaholdet. I forberedelseskampen i Holland spillede Ove sit livs kamp, men da Frankrig kun havde en spiller i truppen, som uheldigvis var målmand, måtte Ove tage plads på bænken i kampen Storbritannien-Europa.

Udover fodbold spillede Ove også cricket, en typisk sommerbeskæftigelse for fodboldspillere. Han var med til at vinde klubbens eneste DM i 1950. Året efter scorede Ove 252 point (not out) i en kamp mod Næstved. Denne DM-rekord holdt i knap 50 år. Ove var også leder i cricketafdelingen.

Den vigtigste redning havde Ove i 1969, og det var ikke iført korte bukser. Klubben var virkelig i nød for at finde en ny formand efter Knud Rasmussen, der havde siddet på posten i 14 år. En samling gamle medlemmer gik i tænkeboks, og det endte med, at Ove Jensen indvilgede i at overtage det vanskelige job. Klubben var rykket ned i 3. division og pressen var begyndt, at tale om en storklub i opløsning. Det lykkedes Ove Jensen, at få vendt skuden i sine fire år som formand, hvor bl.a. showstævner i Idrætshuset med Dirch Passer var en af hans opfindelser.

Da klubben fyldte 100 år var et af højdepunkterne, da Ove blev udnævnt til æresmedlem, og blev hyldet af en fyldt tennishal. Ikke tidligere var et nyt æresmedlem blevet hyldet så meget – og det var fuldt fortjent.

Ove havde to døtre, og de blev begge gift med en 93’er, nemlig de to 1. holdsspillere Ejgil Roland Petersen og Gunnar Aagesen – så Ejgil og Gunnar har – også – meget at takke Ove for. 

De sidste mange år har Ove, der var den ældste nulevende A-landsholdsspiller foran Carl Aage Præst, været en fast del af ’de gamle 93’ere’, der spiser og rafler i klubben hver tirsdag.

Klubben har mistet en af sine største sønner.

Bisættelsen finder sted fredag den 29. april kl. 11:00 fra Gentofte Kirke.


Se de to B.93 TV interview med Ove Jensen (fra 30. september 2009, webred.)
Læs mere om Ove Jensen og klubbens øvrige formænd.
Læs om klubbens æresmedlemmer.
Se B.93's Wall of Fame, som Ove naturligvis også er optaget i.


//Palle "Banks" Jørgensen

 

Skrevet af Klaus B. Johansen   
Antal hits: 4804
Senest opdateret: 27 april 2011