Tillykke til Zaid, Jørgen og Asia.

Fredag afslørede vi de tre modtagere af “Ditte & Robert D. Pedersens legatet”, som jo også går under navnet “Exceptionel Indsats Legatet”. Det er indstiftet af klubbens tidligere elitespiller Robert D. Pedersen, efter en god ide af Ole Ringheim – og det er planlagt til at være en årlig begivenhed – næste gang i oktober 2024.

Her kan I læse mere om de tre modtagere af legatet for 2023.

Zaid P-H Mehyar

– Zaid er indbegrebet af en moderne B.93’er, han er født i Abu Dhabi, men opvokset på Østerbro.

– Zaid har været i klubben siden han var fem år gammel, med enkelt undtagelse, hvor han boede i Jordan og spillede fodbold i Amman FC.

– Selvfølgelig var Zaid på B.93’s camp hver sommer, når han er hjemme fra Jordan.

– Zaid er født af en dansk mor og hans far er fra Jordan. Zaid går i 2.G på Gammel Hellerup Gymnasium, hvort han for øvrigt er er han elevrådsformand.

– I mine øje er Zaid et billed på en moderne 93’er. En ung mand der brænder for både at lære, men også at lære fra sig, Han elsker at lede, og det falder til ham meget naturligt. Han har været anfører på alle de hold han har spillet på både her i B.93, og årene i Amman FC.

– Zaid tror på tålmodighed, og at gøre alt med kærlighed og lidenskab, Og det gør han både som spiller på U19 og som træner for U14 B2, som han styrer sammen med sin gode ven Lukas Moltke-Leth.

– Zaid er unik og jeg er meget glad for at have mødt ham her i klubben. Hans personlighed, engagement og empati stråler over alle omkring ham. Jeg håber han bliver hos os meget længe.

– Tillykke med prisen.

Udtalelse af Fritz Niko Busch, webred.

Jørgen Monberg Jensen

– Jørgen er en mand med et stort klubhjerte på alle måder – også når han forlanger en indsats af holdkammeraterne på banen.

– Jørgen blev meldt ind i B.93 1. juli 1989, og har brændt for klubben siden – og ofte vist at han ikke bange for at give en hjælpende hånd i klubben, på stadion eller på anlægget.

– Jørgen er trofast medlem af De Gyldne, og har der medlemsnummer 393 – det er jo tæt på at være symbolsk …

– Jørgen fortæller at han elsker at komme i klubben og møde en masse mennesker, som han har kendt i mange år, på tværs af årgangene. Det sammenhold der er i B.93 – det er simpelthen fantastisk.

– Han fortæller: “Når jeg går ind over kridtstregen, vil jeg altid vinde og har måske et vildt temperament, men efter kampen er jeg mere stille.”

– Han har hjulpet i mange år som frivillig på Østerbro Stadion ved salgsboderne under hjemmekampene.

– Jørgen Jensen har sat to sønner i verden, som er marginalt teknisk bedre end ham selv – nemlig de to tidligere landsholdsspillere Niclas Jensen og Daniel Jensen. De har tilsammen opnået 114 flere landskampe end faderen. Alle bærer de det stolte mellemnavn Monberg, og alle tre har været præsenteret i 93’eren. Se Jørgens 93’eren portræt, og de to portrætter af Daniel og Niclas.

– Jørgen er et hjælpsomt menneske, som fortjener sit legat.

– Jørgen blev i øvrigt også for nylig hædret af B.93’s samarbejdspartner duuo og blev overrasket med et gavekort på Svanemølleanlægget. Se Jørgen blive overrasket på klubbens LinkedIn side.

Udtalelse af Claus Vandborg, webred.

Asia Matilde Di Nicola

– Asia, som også har været proilen ugens 93’er, er en fast bestanddel af vores U18 Øst-hold og har været et dedikeret medlem siden 2016. Udover at være en talentfuld og begavet fodboldspiller udstråler hun essensen af en sand 93’er. Hele hendes fodboldkarriere har hun været tro mod B.93 og har været en integreret del af pigeakademiet i mange år.

– Asia har markeret sig på både vores landsdækkende hold med udebaneture til Jylland og vores regionale hold som U18 spiller. Uanset hvilket hold Asia repræsenterer, er der nogle helt gennemgående, karakteristiske træk ved hende:

– Hun udstråler altid positivitet, er konstant i godt humør og fremmer et inkluderende miljø. Hun er en ægte holdspiller, der sikrer, at alle på holdet trives og har gode relationer med alle.

– Udover hendes rolle som en positiv holdspiller – ofte omtalt som “holdets mormor” – demonstrerer hun også imponerende fodboldfærdigheder med en bemærkelsesværdig ro på bolden. Hendes primære positioner er i midterforsvaret eller som spillende 6’er og man ser hende altid bevæge sig elegant rundt på banen for at finde de optimale positioner, hvor hun kan være afgørende for spillet.

Udtalelse af Jacob Nordstrøm Scheel.

Renskrevet af Claus Vandborg.
Foto af Zaid: Fritz Niko Busch. Foto af Jørgen: B.93. Foto af Asia: Privatarkiv. Topfoto af Ditte & Robert D. Petersen: Kim Gudmand.