I 3. afsnit kommer vi på endnu tættere på Triers trolde, der er kommet igennem en katastrofal nedrykning, men trods alt kunne have mistet flere spillere end de frygtede.

 

I første afsnit blev vi introduceret til det talentfulde hold, der tog mesterskabet i U13 Elite Øst hjem sæsonen før, og chefredaktør Mads Mazanti fortalte om artikelserien, der ville følge holdet det kommende år. I 2. afsnit er holdet godt i gang med forårsturneringen, da artiklen skrives.

I dette 3. afsnit, som blev bragt på side 26 i Medlemsbladet fra september 2020, er der fokus på det sammenhold, som holdet viste i forbindelse med den ulyksalige nedrykning.

 

Triers trolde

 

Medlemsbladet mandsopdækker Kim Triers talentfulde U13-hold
af Mads Mazanti Jensen og Kim Trier Emanuelsen

Del 3: Det store børnefiskeri

I den løbende føljeton om Kim Triers drengehold, som nu ikke længere er U13, men U14, er vi nået til en skelsættende periode i holdets historie, nemlig dét tidspunkt, hvor de høje herrer i DBU har besluttet at rykke drengene en række ned, det vil sige: Til den næstbedste række på U14-niveau. Ikke længere på samme niveau som klubber som FCK, Brøndby og Nordsjælland. I stedet bliver modstanderne AB, Helsingør, Hvidovre, GVI, HIK, Næstved og Slagelse.

Kim Trier. Arkivfoto.

Træner Trier kalder rent ud nedrykningen for katastrofal. Og det kræver ikke nogen dybere indsigt i dansk ungdomsfodbold at forestille sig konsekvenserne for en klub som B.93, der altid er udsat i forhold til de store klubbers talentfiskeri: Naturligvis øger det storklubbernes chance for at få B.93-drenge på krogen, at de nu kan tilbyde dem at spille på et højere niveau.

Det var altså med dystre udsigter, troldene gik på sommerpause. Men nu, hvor sommerpausen er forbi, kan vi konstatere, at det trods alt ikke er gået helt så galt som frygtet. To spillere har forladt holdet til fordel for FC København, og det er selvfølgelig et tab for holdet. Men det kunne have gået langt værre. Det siger meget om det fine ungdomsarbejde og det gode kammeratskab på holdet, at så mange spillere har valgt at blive i klubben, selv om de må spille på et lavere niveau end hvad der ville være tilfældet, hvis de havde ladet sig lokke af storklubbernes tilbud.

Så faktisk er det med en vis fortrøstning, træner Trier går sæsonen i møde. I en træningskamp op til sæsonen viste holdet lovende takter og spillede i en lang periode lige op med et af landets formodet bedste U14-hold, FC Midtjylland. Godt nok endte kampen 1-4, men kampen var lige så længe, B.93 stillede i stærkeste opstilling, og først da Trier satte gang i udskiftningskarrusellen for at få flere i kamp, tippede opgøret til de unge ulves fordel.

I forhold til forventningerne til den kommende sæson i den næstbedste række siger Kim Trier:

– Vi bliver favoritter til hver kamp. Og det kan være svært nok for sådan nogle drenge mentalt. Samtidig betyder det også, at vi engang imellem sender nogle spillere op for at spille kampe på U15 for at få matchet dem på et højere niveau. Det er allerede aftalt med Akademiet. Men det ændrer ikke på, at vi bør vinde rækken.

Medlemsbladet glæder sig i hvert fald til i løbet af efteråret at følge holdet, hvis sammenhold og gode kammeratskab børnefiskerne ikke sådan lige kan bryde ned.