Vi bringer her 2. afsnit af Triers trolde, en serie i Medlemsbladet fra marts 2019 til marts 2020. Den tåler så bestemt gentagelse, selv vi normalt gør os i nyheder her på hjemmesiden, så er det også sundt og opbyggeligt med tilbageblik til tider.

 

I første afsnit blev vi introduceret til det talentfulde hold, der tog mesterskabet i U13 Elite Øst hjem sæsonen før, og chefredaktør Mads Mazanti fortalte om artikelserien, der ville følge holdet det kommende år.

I dette 2. afsnit, som blev bragt i Medlemsbladet i juni 2019 på side 29-30 er holdet godt i gang med forårsturneringen, da artiklen skrives. Læs eller genlæs fortsættelsen her, og tænk over hvordan du evt. selv har gode historier fra Svanemølleanlægget og omegn, so udu gerne vil dele.

 

Triers trolde

 

Medlemsbladet mandsopdækker Kim Triers talentfulde U13-hold
af Mads Mazanti Jensen og Kim Trier Emanuelsen

Del 2: Fra 8 til 11

Medlemsbladet har sat sig for at følge klubbens talentfulde U13-drengehold. I sidste medlemsblad kunne vi berette om holdets store triumf, da de vandt deres række, U13 Øst Pulje 1. Og om en vellykket træningstur til Tyrkiet som optakt til forårssæsonen.

Nu er holdet så i skrivende stund i fuld gang med forårsturneringen. De spiller i samme række som i efteråret, så på den front har intet forandret sig. Men en anden stor forandring har fundet sted: Holdet spiller nu 11-mandskampe, hvor de før spillede 8 mod 8.

Kim Trier. Arkivfoto.

Umiddelbart kunne det lyde som en forandring, der gav mere spilletid til hver enkelt spiller i truppen. Men det er faktisk ikke tilfældet. For i 11-mandsturnering er der begrænset udskiftning. Så samlet set har færre spillere mulighed for at komme i aktion i en 11-mandskamp på drengeniveau end i en 8-mandskamp. Det store spørgsmål har derfor været, om dette ville få negativ betydning for sammenholdet i truppen. Godt nok stiller truppen også med et andethold, så man også kan komme i kamp, hvis man ikke bliver blandt de foretrukne til førsteholdets kamp, men andetholdets kampe er 8-mandskampe, og når al træning nu bliver bygget op omkring spil 11 mod 11, er det jo ikke helt det samme.

Men faktisk har det vist sig, at de hårdere konkurrencevilkår ikke har spoleret det overordentligt gode kammeratskab drengene imellem. Og da storklubberne heller ikke er lykkedes med deres forsøg på at fiske de bedste spillere, er truppen fra efterårsturneringen stort set intakt.

Resultatmæssigt har holdet ikke blandet sig i toppen af rækken i forårssæsonen. Men det har heller ikke været ventet, for overgangen til 11-mandskampe stiller nogle højere krav til drengene. Det gør det selvfølgelig også for de andre hold i rækken, men nu er det altså klubber som Brøndby, Farum (FC Nordsjælland) og KB (FCK), vores drenge er oppe imod, så det kræver ikke så lidt at hænge med. Og holdet har spillet flere gode og jævnbyrdige kampe mod de dygtige hold i rækken.

Det store spørgsmål er imidlertid, hvor længe det kan lade sig gøre at holde sammen på holdet. Til efterårssæsonen tvangsnedrykkes holdet til den næstbedste række, uanset hvor godt det måtte klare sig i foråret. For i ungdomsfodbold er op- og nedrykning ikke noget, man spiller om, men noget, de høje herrer i DBU afgør ved et skrivebord. Hvorfor vores drengehold rangeres dårligere end klubber som Roskildes og Køges ditto, synes umiddelbart svært at gennemskue. Men det er altså den virkelighed, vi må affinde os med.

U13-drengene. Foto: Forældregruppen.

Ingen tvivl om, at storklubberne nu har bedre madding på krogen, når de ved forårssæsonens afslutning atter begiver sig ud på talentfiskeri blandt vores drenge. For løftet om at spille på et højere niveau kan selvfølgelig godt være tiltalende for en knægt med ambitioner.

Næste kapitel af ”Triers trolde” lader altså til at blive lidt af en gyser. Vil det lykkes drengene at undvige storklubberne fangstforsøg? Eller viser det sig, at de (og deres forældre) har hjertet på rette sted, det vil sige: Bag skjoldet på den hvide 93-trøje? Følg med i næste kapitel af ”Triers trolde”.