Børge Christensens mindelegat går i år til Rowshan Fetahi.

Legatet er i en årrække blevet givet til trænere og ledere, der har gjort en særlig indsats.

I 2021 har mange trænere og ledere gjort en fin indsats, og var derfor var der mange kandidater til den særlige opmærksomhed.

Valget i år faldt på træneren for U13 Piger Rowshan Fetahi, der i en årrække har ydet en stor og rost pædagogisk og fodboldfaglig indsats med drenge og piger i B.93. Aktuelt er Rowshan cheftræner for en stor gruppe U12-13 piger, der både på – og udenfor banen – udvikler sig meget positivt.

Rowshan er en dygtig, imødekommende og inkluderende træner, der nemt opnår en tillidsfuld relation til børn, forældre og kollegaer.

B.93 er meget glade at Rowshan, der arbejder som lærer i det daglige og spiller en fremragende venstre wingback på klubbens 7Ms seniorhold.

Modtageren er vellidt af alle i klubben og vil også fremover være en del af B.93 `s stærke trænerteam.

Rowshan var den udvalgte profil i 93’eren 5. oktober 2021.

Bonusinfo

Børge Christensen var i mange år ungdomsleder i B.93. Desuden fik han sæde i KBU’s bestyrelse, hvor han specielt havde med ungdomsfodbold at gøre.

I 70’erne og 80’erne var Børge desuden tilknyttet det danske ynglingelandshold for DBU, og ”Onkel Børge”, som han blev kaldt af spillerne, har passet og plejet mange af de senere A-landsholdsspillere.

Børge Christensen døde 10. februar 1992 i en alder af 70 år. Inden havde han besluttet at oprette et Mindelegat på kr. 118.093 (klubbens fødeår med et – ikke uvæsentligt – foranstillet 1-tal og et nultal), hvorfra renter skulle udbetales til en ungdomstræner eller leder i B.93, som har gjort en ekstraordinær indsats for klubben i det forgangne år.

Af de tidligere modtagere, kan vi nævne Patrick “Pato” Glikmann, Thomas Glatter, Vinnie Baun og Claus Brandt Jacobsen (delt). Sidste år vandt Niels Raun og Bo Kjellman Bruun (delt).

Læs mere om Fodboldafdelingens ungdomslegater gennem historien.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra B.93 arkiv.