Det er en ægte fornøjelse at træne drengene.

 

Niels Raun og Bo Kjellman Bruun har i 10 år været trænere for årgang 2004-05 (3. holdet i årgangen), og de har simpelthen gjort en forskel. De modtog derfor Børge Christensens legat, dette selvfølgelig på endnu en træningsaften på banerne. Hæderen blev overrakt af Ole Petersen (B.93’s tidligere anfører og manden med de flest spillede antal kampe på divisionsholdet). Før overrækkelsen havde lederen af fodboldafdelingen, Jesper Nielsen, hyldet Bo og Niels.

Niels og Bo (ham med kasketten) har gjort et godt stykke arbejde i fællesskabets navn. På mange måder kan man vel sige at denne opmærksomhed er en hyldest til den danske foreningsmodel. Det kræver at modtagerne skal have lysten til at lave det lange træk – med sociale undertoner – på fodboldbanen (og også udenfor kridtstregerne).

Vi fik en af de glade modtagere til at komme med en udtalelse:

Bo Kjellman Bruun

– Da vi fik opringningen om, at vi havde vundet hædersprisen blev vi oprigtigt glade og stolte. Det betyder meget at blive anerkendt for den indsats, man yder for klubben og for drengene.

– Det var en meget fin prisoverrækkelse vi fik arrangeret ude på banen inden træning – især fordi vi kunne have alle drengene med. Det er jo på en måde også deres pris, når de trofast dukker op til træning og kamp uge efter uge hele året rundt.

– Jeg har været træner for holder i 10 år og de sidste mange år har Niels og jeg været et godt team, der stort set altid er der til træning sammen. For tiden er vi 25 i truppen, hvoraf fem er på efterskole, så drengene har fuld fleksibilitet til at springe en træning eller kamp over uden at de skal forklare nærmere – og vi roterer, så alle spiller stort set lige mange kampe.

– Det er ægte en fornøjelse at træne drengene og vi tager altid derfra i godt humør. Det er ganske enkelt noget gode og ordentlige unge mennesker, og der er aldrig konflikter, intern konkurrence eller dårlig stemning i den trup vi har nu. Det er meget vigtigt for os som trænere, og det er en kultur, som vi altid har arbejdet hen imod.

– Selvom vi er “3. holdet”, så tager vi alle træninger seriøst og stiller krav til drengene, så vi hele tiden kan forbedre os – og jeg er overbevist om, at det er en vigtig faktor for, at de bevarer interessen og hænger med gennem ungdomsårene.

Bonusinformation

Børge Christensen var i mange år leder i B.93. Desuden fik han sæde i KBU’s bestyrelse, hvor han specielt havde med ungdomsfodbold at gøre. I 70’erne og 80’erne var Børge desuden tilknyttet det danske ynglingelandshold for DBU, og “Onkel Børge”, som han blev kaldt af spillerne, har passet og plejet mange af de senere A-landsholdsspillere.

Børge Christensen døde den 10. februar 1992 i en alder af 70 år. Inden havde han besluttet at oprette et Mindelegat på kr. 118.093 (klubbens fødeår med et – ikke uvæsentligt – foranstillet 1-tal og et nultal), hvorfra renter skulle udbetales til en ungdomstræner eller leder i B.93, som har gjort en ekstraordinær indsats for klubben i det forgangne år.

Der blev nedsat en komité på tre personer (på forhånd valgt af Børge), som administrerer legatet og også står for udvælgelsen af den (eller de) personer, som skal modtage legatet. Komiteen bestod af Ole Petersen (formand), Jørgen ”Sving” Christensen og Jørgen Ritnagel.

Den årlige afgørelse træffes den 26. oktober (Børges fødselsdag), og uddeles på årsmødet i Fodboldafdelingen i november måned. Den årlige pris er på 1.893 kroner, som svarer til klubbens stiftelsesår, samt en evigt vandrende hæderspokal.

Ekstra bonusinformation

Blandt de tidligere modtagere finder man navne som Pato (2019), Thomas Glatter (2018), Claus Brandt Jacobsen, (2017) og går man længere tilbage i tiden finder man modtagere som Jesper Nielsen, Morten Hemmingsen, Mads Kusk, Morten Grahn, Lasse Nielsen, Tommy Møller, Jan “Jernmand ” Hansen, Jimmy Johansen. Mogens Hansen og den nuværende træner for Brøndby, Niels Frederiksen.

Se hele listen og historien bag legatet på historiesiderne på b93.dk, webred.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra privatarkiv.