Tiden går hurtigt i godt selskab.

 

Læs første del af reportagen fra Tyrkiet her, webred.

Det er ved at nærme sig slutningen på træningslejren, inden akademiet drager retur til Danmark. Dette med med store fodboldoplevelser i rygsækken. Stemningen er – efter sigende – god i alle trupper og det er sjovt at fornemme hvordan sådan en træningslejr lever sit eget liv.

Vi lod Jesper Holm Lauridsen og Lasse Frølund udtale sig om diverse.

Leder Jesper Holm Lauridsen

– Det er tydeligt at der de første dage var en overvældende og en næsten euforisk stemning, Første træningskamp venter og ofte mod en ukendt modstander både hvad angår land, spillestil og fodboldfilosofi. Så er der typisk en dag midt i ugen som for nogen er lidt tung, og nu er alle igen helt oppe på dupperne, der arbejdes stenhårdt frem mod en ny træningskamp, og det virker klart som om at nu bliver der arbejdet med de små detaljer som kan være kampafgørende.

– Jeg bliver ydmyg og stolt over det her akademi. Det er bare så tydeligt, at der hele vejen fra ledelse, gennem chef- og assistenttrænere, “specialtrænere” og til spillere er så meget kvalitet og gå-på-mod. Der trænes hårdt og på højt niveau, der videndeles og sparres så alle hele tiden kan udfordre alle spillere til at udvikle sig bedst muligt. Når man så samtidig ved at det er for en brøkdel af hvad “de store” klubber poster i det, så kan jeg roligt sige til alle forældre derude – wauw, B.93 gør det godt … Det er fedt at være en lille del af noget, hvor alle de medrejsende voksne udgør hver deres del af en velsmurt kæde.

– Udover det faglige er det også stadig fedt at se hvordan trupperne socialt interagerer med hinanden. Hvis et hold spiller kamp, ja så sker det som regel, at et eller flere af de andre hold lige rykker deres busafgang til lidt tidligere, så man kan komme ud og støtte sine kammerater, og specielt for de små hold, vokser det hele lidt når der sidder andre man kender og hepper til kamp.

– Man kan vist roligt sige at vejret er en smule ustabilt hernede, Vi har vaskeservice på hotellet, hvor vi to gange dagligt kan få vasket tøj. Det har været flittigt brugt af holdlederne. I morgen fredag rejser vi så hjem igen, en masse gode oplevelser rigere..

U17 cheftræner Lasse Frølund har taget topfotoet til denne nyhed, hvor U17 analyserede U19 kampen og fremlagde resultatet for hinanden i udvalgte grupper.

Lasse Frølund får sidste ord

– Det gar været en meget givende proces, som gav spillerne flere perspektiver på hvordan de forskellige positioner så kampen.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Lasse Frølund