At leve en uge som rigtig elitespiller.

 

Læs anden del af reportagen fra Tyrkiet her, webred.

Fredag 7. februar rejste hele B.93’s ungdomsakademi på fælles træningslejr i Belek i Tyrkiet, Fem hold fra U13-U19 – med ledere og trænere – var de 120 sjæle der fredag mødte forventningsfulde op i Københavns Lufthavn.

Dette er endnu et eksempel på hvor forældre, ledere og trænere løfter i flok, og viser vigtigheden af at stå sammen om et fælles mål.

Vi spurgte Jesper Holm Lauridsen (foto), der var med på turen som leder (men også er forælder), hvad ideen er med træningslejren?

Jesper Holm Lauridsen

– Ud over en masse træning under varmere himmelstrøg, på gode baner, knyttes der venskaber og relationer på tværs af årgangene. Trænerne kan sparre og dele erfaringer og alle ressourcer deles på tværs af holdene. F.eks har U14 en knæopereret spiller der af gode grunde ikke kan træne med bold, men så tager U19 da bare ham med i hotellets fitness center, og med kyndig instruktion fra to U19 spillere, så træner han så “hardcore” træning med dem i 45 minutter.

I tog afsted lige op til weekenden – hvad er status indtil videre?
– Efter en meget blæsende start i weekenden, har vinden nu lagt sig og  solen står højt på den blå himmel. Temperaturen er på vej op mod de 15 grader og det er nu sjovere at kunne træne i korte bukser og trøje – omgivet af citron og appelsintræer – end med kraner fra bygningen af den nye skøjtehal i regn og blæst.

Hvad er en typisk dag?
– På en typisk dag har hvert hold to træningspas, enten på hotellets egen bane eller på et stort sports kompleks blot 10 minutter væk i bus. Græsbanerne står snorlige og der trænes 1,5 time ad gangen. Alle hold har to træningskampe under opholdet, I det omfang det er muligt, ser og støtter et eller flere af de andre hold så dem der spiller. Flere har en opgave hvor spillerne skal analysere en spiller på samme positioner på andre hold, og der er en konstant summen af “fodbold-nørderi”.

Hvad med det sociale?
– Alle hold har indlagt perioder hvor fokus er på det sociale og hvor der arbejdes med at få trupperne knyttet tættere sammen og skabe gode positive relationer. Alle hold har nye spillere med, og for både U17 og U19 – hvor flere er blevet rykket op på grund af det flotte arbejde i akademiet – kan man allerede se hvordan teambuilding har en positiv indflydelse.

– Hotellet har swimmingpool, tennisbaner, minigolf, der er mulighed for bueskydning og da hotellet ligger lige ned til Middelhavet er der også flere hold der skal træne på stranden.

– Alle oplever hvordan det er at leve som en professionel fodboldspiller, der er fokus fra trænerne på at alle får den rigtige kost, får hvilet og restitueret mellem træningerne og i det hele taget oplever hvordan det er at leve en hele uge som rigtig elitespiller, slutter Jesper Holm Lauridsen.

Vi vender tilbage med mere nyt fra træningslejren om et par dage, og kigger lidt misundeligt på den tydeligvis dejlige tur som vores bedre ungdomspillere og deres lederstab er på. Tak til Jesper for at sende godt nyt fra lejren. Vi håber at høre mere nyt  fra Tyrkiet snart.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.