Vi savner alle B.93, fodbold og kammeratskabet.

 

I denne version af “Vinklen” tog vi en (langdistancesnak) med forælder, holdleder og alt mulig mand Jesper Holm Lauridsen, som tydeligvis savner det vi alle andre også gør – nemlig samværet og fodbolden på B.93.

Hvordan var den første reaktion hos spillerne ved beskeden alt var aflyst?

Jesper Holm Lauridsen

– Det ramte os alle, spillere som ledere, som en kæmpe overraskelse og et chok. Klart at alle godt forstår at noget er vigtigere end fodbold, men 06’erne er så elitære i hele deres tilgang at flere var rigtig kede af ikke at kunne gøre det som de elsker og bruger så mange timer på – hver uge.

– Drengene har haft en fantastisk pre-season, ikke mindst på vores vores fantastiske akademi træningslejr i Tyrkiet før “Coronaen” ramte, og vi slog i de sidste to kampe op til turneringsstart både FCK og Brøndby for så at tabe knebent 1-2 til netop Brøndby i premieren (BIF er vel nok årgangens bedste hold i DK og de havde endda krydret med et par af deres U15 spillere).

Det er svært for alle vores elitehold at gå fra 15-20 timer ugentligt i og omkring klubben til faktisk 0 …

Det er forståeligt, men hvordan har holdet så vedligeholdt formen?

– Trænerne var ret hurtige til at sende individuelle træningsplaner ud til alle spillere. Der er lavet instruktionsvideoer til forskellige øvelser og det er min klare fornemmelse at flere prøver så godt som muligt at holde formen ved lige, herhjemme er trapper i opgangen og på Konditaget Lüders blevet flittigt brugt.

– Nogle drenge, både på U14 men også andre hold, skulle lige bruge et par dage til at vænne sig til den nye situation med at banerne er lukkede, men nu efterlever alle naturligvis klubchefens foreskrifter.

Hvad med det mentale – er de/I (som os andre) ved at få fodboldabstinenser?

– Så absolut, drengene på alle klubbens elitehold er som kåde forårslam, der bare venter på at komme igang igen. Desværre for 06’erne bliver vi ekstra hårdt ramt af DBU’s licens system, da det er/var sidste halvår hvor vi kan spille i den bedste liga og fra efteråret hedder det igen liga 2.

– Det er bare så synd for en årgang som pt. er i den absolutte top i DK og som stadig har en lille håndfuld spillere med på DBU samlingerne, selvom A-klubberne er kommet med her i foråret. I stedet for står vi med den længste pause drengene har prøvet i over tre år.

– Det sætter store krav til os alle når vi forhåbentlig snart er tilbage – ikke mindst på det mentale plan. Men kærligheden til den lille runde kan ingen tage fra dem, så mon ikke det hele nok skal løse sig …

Det håber vi alle, men hvornår tror du vi kommer i gang igen?

– Hellere i går end i morgen. Hjertet siger at vi forhåbentlig kan starte op i midten af maj. Hjernen er noget mere tvivlende,

– Jeg syntes det er svært at blive klog på, men håber der bliver løsnet op for kravene om max 10 samlet af gangen snarest. Men fedt at se at drengene stadig mødes virtuelt. Det samme gør trænerne i T-segmenterne naturligvis også engang imellem om fredagen . Det fortæller bare hvor meget vi alle savner ’93, vores fodbold, kammeratskabet og det unikke samvær, slutter Jesper Holm Lauridsen.

Bonusinfo

Jesper Holm Lauridsen er født 19. maj 1969. Jesper er holdleder for vores U14 hold samt gift med Mette. De bor i Nordhavn sammen med deres tvillingedrenge. To talentfulde drenge, som parret har adopteret fra Colombia og som begge spiller i B.93 (læs 93’eren portrættet af Miguel her, webred.). Til daglig er Jesper folkeskolelærer og underviser de ældste elever i matematik, fysik/kemi og idræt på Valby Skole. Jesper startede som leder i B.93 for ca 10 år siden, da hans to drenge startede til fodbold.

 

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.