Reportage fra en vild finaledag ved Algarve Cup og samlet evaluering på turen.

Vi har fået denne fine evaluering fra cheftræner Mikkel Holm, der samler op på finaledagen U19 A Drenges sejr ved Algarve Cup 2023.

Cheftræner Mikkel Holm udtaler

– Søndagen var finaledag ved Algarve Cup, hvor vi efter en fornuftig afvikling af mellempuljen med Braga og Utrecht havde kvalificeret os til semfinalen.

– Kampen var mod mexicanske Necaxa. Her havde vi dagen før set hvordan de havde smadret kampe mod Porto og Benfica ved at gå langt over grænsen for acceptabel adfær på fodboldbanen.

– Derfor havde vi på forhånd talt om at bevare hovedet koldt, hvis vi skulle ende i en lignende situation. Sådan endte det heldigvis ikke; det var fodboldspillet der var i centrum, og en meget lige og ret chancefattig kamp.

– Yasin Belhadj og Osman Addo havde vores bedste chancer, men der var ikke tale om åbne muligheder. Mexicanerne forsøgte sig med standardsituationer, men dem fik vi forsvaret godt til dørs.

Jubel efter finalesejren. Foto: Algarve Cup.

– Der blev kæmpet bravt igennem alle 40 minutter, hvor kampen mest var præget af dueller, både på jorden og i luften. At det endte 0-0 var ganske retfærdigt, og derfor skulle afgørelsen findes fra 11-meterpletten, hvor hvert hold havde tre forsøg.

– Osman Addo og Yasin Belhadj satte vores to første i nettet, og da Gustav Andersen reddede mexicanernes trejde forsøg var vejen banet for at Tobias Vedel Blidegn kunne sparke finaledøren op. Bolden gik i kassen, og glæden ved at skulle spille finalekampen var selvsagt stor.

– Vores finalemodstander blev Benfica, der slog Braga i en ren portugisisk semifinale. Benfica er den største klub i Portugal, og har det akademi der målt på kroner/øre producerer flest spillere til topligaerne i Europa. Det kunne næppe blive en modstander af større kaliber i en finale.

– For vores vedkommende startede finalen under niveau. Om det var grundet nervøsitet, akkumuleret træthed efter tre hårde dage, et tårnhøjt niveau fra vores modstander eller en blanding af det hele er nok svært at afklare.

– Men de første 10 minutter af kampen var vi hele tiden et skridt efter, og derfor var det også rimeligt at Benfica kom foran, også selvom målet var et lidt irriterende et af slagsen, da en afrettet clearing endte hos en fri modstander lige midt foran vores mål.


Ja tak. Pokalen er vores.

Bagerst fra venstre: Mark Olsson, cheftræner Mikkel Holm, Ruben Minerba, Alex Batista, Mohamed Salah, Karl Noppen, Gustav Andersen, Gustav Frederiksen, Marius Jørgensen, Malik Schumacher og Youssef Toutouh.

Midten fra venstre: Bertil Alban, Tobias Vedel, Valton Ramadani, Alan Jahic, Elias Idrissi, Victor Schönewolf, Arian Bonabi, Oliver Madsen, William Bjarnø, Bertram Klubien, Carl Bilde og Max-Emil Rabenhorst.

Liggende: Yasin Belhadj, Osman Addo, Thomas Basbøll og Malin Danielsson.

Foto: Algarve Cup.

– Det var første gang i turneringen at vi kom bagud, og bare det andet mål vi lukkede ind. Men måske var det godt for os og for kampen at Benfica kom foran. Det gjorde at vi spillede mere frigjort og bekymringsfrit. Vi fik fat i bolden hurtigere når de havde den, og vi fik skabt et par udmærkede situationer på siden af deres felt.

– Efter 20 minutter kom en forløsende udligning, da Elias Idrissi kom først på en løs bold lige foran Benficas venstre back. Efter et par gode træk ind i feltet fik Elias afsluttet, og bolden gik i mål til 1-1.

– Herefter fulgte en periode i kampen hvor vi var bedst, og vi kontrollerede Benfica utrolig flot. Efter en erobring højt i banen var muligheden for 2-1 målet til stede, men det endte med en lidt upræcis afslutning.

– Benfica viste også tænder et par gange, hvor de fik spillet godt i bagrum, men vores bagkæde og Victor Schönewolf i målet var afstemte, og fik afværget de situationer med stor dedikation og disciplin.

– Bedst som vi ved at forberede os på endnu en afgørelse fra pletten, kom den helt store forløsning. Osman Addo var god til at bruge kroppen til at beskytte en andenbold mod deres højre back.

– Efter et fremragende træk forbi deres ene stopper helt nede på mållinjen og dernæst et lob over målmanden endte bolden hos en helt fri Thomas Basbøll, der kunne skubbe den det sidste stykke over stregen.

B.93 TV: Målene fra finalen

– I de sidste par minutter af finalen fik Benfica lagt et tryk mod vores felt, men viljen til at vinde var størst hos os, og derfor fik de ikke skabt noget nævneværdigt. Dommerens slutfløjt lød og jubelen kunne bryde løs. Sejren blev fejret behørigt på banen, i omklædningsrummet og senere på aftenen på hotellet.

– Alt i alt en vild oplevelse at vi for andet år i streg kan tage til Portugal, og spille lige op – og endda slå – nogle af de absolut største akademier i Europa. Vi har et kuld af fremragende U19-spillere, og vi håber at se mange af spillerne løbe ind på Østerbro Stadion i løbet af de kommende år.

– Vi har slået klubber, der i europæisk kontekst er på en helt anden hylde. Derfor var det også komisk at Utrechts delegation lidt undrende spurgte, hvem B:93 egentlig er, men at de meget gerne ville spille en træningskamp, hvis det skulle være muligt på et tidspunkt.

– Slutteligt var det fantastisk at trænerne fra Porto, Braga og Benfica alle udtrykte stor respekt for at vi kunne vinde turneringen ved at spille på vores egen måde.

– Vi endte med at vinde turneringen fordi vi var det bedste hold. Det giver blod på tanden for endnu mere.

Stærke scener. Foto: Algarve Cup.

B.93 U19 A Drenge ved Algarve Cup

Puljespil (1×30 minutter)
B.93 vs. Porto 0-0
B.93 vs. FC Lugano 3-1 (Osman Addo x 3)
B.93 vs. Sydney AS 3-0 (Elias Idrissi, Mohamed Salah, selvmål).

Mellemspil (1×40 minutter)
B.93 vs. Utrecht 0-0
B.93 vs. SC Braga 0-0.

Semifinale
B.93 vs. Necaxa 0-0 (3-2 efter straffespark).

Finale
B.93 vs. Benfica 2-1 (Elias Idrissi, Thomas Basbøll).

B.93 TV: Finalen mellem U19 Drenge og SL Benfica i fuld længde

Flere fotos fra finalen

Se mange flere fotos fra finalen.

Mere dækning af turneringen

Nyheden om turneringssejren og målene i finalen.
Nyheden om semifinale sejren.
Nyheden om avancementet fra gruppespillet.

Tak til Back-Op Foreningen

Igen vil vi gerne udtrykke en stor tak til Back-Op Foreningen for bidraget til turen. Det hjælper vores talentudvikling enormt.

Fotos: Algarve Cup.

På topfotoet ses:

Bagerst fra venstre: Youssef Toutouh, cheftræner Mikkel Holm, Ruben Minerba, Malik Danielsson, Malik Schumacher, Karl Noppen, Max-Emil Rabenhorst, Osman Addo, Bertram Klubien, Alan Jahic, Alex Batista og Mohamed Salah.

Forrest fra venstre: Christian Slot, Gustav Bergen, Mark Olsson, Carl Bilde, Yasin Belhadj, Bertil Alban, Thomas Basbøll, Victor Schönewolf, Gustav Frederiksen, Arian Bonabi, Marius Jørgensen, William Bjarnø, Elias Idrissi, Tobias Vedel Blidegn og Oliver Madsen.