Stor præstation i det spanske. En tro kopi af sidste år.

Indledende gruppe (1 x 30 minutter)

B.93 vs. Porto 0-0
B.93 vs. FC Lugano 3-1
B.93 vs. Sydney 3-0

Mellempulje (1×40 min)

B.93 vs. FC Utrecht 0-0
B.93 vs. Braga 0-0

Cheftræner Mikkel Holm udtaler

– Som det også var tilfældet sidste år skal U19 søndag spille semifinale ved Algarve Cup. Denne gang er semifinale-modstanderen ret eksotisk da det er mod mexicanske Necaxa at kampen skal spilles.

– Fredag spillede vi tre puljekampe á 30 minutter, hvor de to bedstplacerede kunne kvalificere sig til et mellemspil.

– I de tre kampe mødte vi Porto, FC Lugano og Sydney AS. På forhånd havde vi en forventning om at ville kunne spille lige op med de bedste, og være tilpas dygtige og effektive til at vinde de kampe, der absolut skulle vindes.

– Den første kamp var mod Porto. Kampen endte – præcis som da vi mødte dem i semifinalen sidste år – 0-0. Det resultat kom i hus efter en god fight, hvor vi havde flest chancer, men Porto havde den største, da Victor Schönewolf fik reddet en friløber.

– Herefter fulgte kampen mod schweiziske FC Lugano, hvor vi havde en forventning om en fint spillende modstander. Heldigvis viste vi overskud og godt niveau i kampen, hvor vi igennem alle 30 minutter var det bedste hold. Osman Addo lavede hattrick i kampen, og så gjorde det mindre at Lugano scorede på et frispark, hvor vi ikke så helt skarpe ud.

– Det betød at et enkelt point i den sidste puljekamp mod gruppens dårligste hold, Sydney, ville være nok til at gå videre til mellemspillet. Der kom tre point mere på kontoen da vi efter en koncentreret og disciplineret indsats scorede tre mål. Mohamed Salah og Elias Idrissi scorede et hver, og så blev vi hjulpet på vej af et selvmål. Det betød kvalifikation til mellemspillet, endda som puljevinder på en bedre målscore end Porto, hvor FC Utrecht og SC Braga var modstanderne.

– De to kampe i mellemspillet var á 40 minutters varighed. Vi lagde ud mod hollandske Utrecht, og her var vi dominerende igennem hele kampen. De chancer der skulle til for at vinde var tilstede, men skarpheden manglede. To gange følte vi os også snydt for klare straffespark, hvor de hollandske dommere desværre ikke var på vores side. Derfor endte kampen 0-0, hvilket medførte at et enkelt point i den sidste kamp ville være nok, da Brage tidligere på dagen slog Utrecht.

– Sidste år havde vi et fantastisk intens kamp mod Braga. Derfor var det også fedt at få endnu et match-up, og endnu en gang få det resultat der skulle til. Efter en krigerisk indsats spillede vi 0-0, og er dermed klar til semifinale ved Algarve Cup for andet år i træk.

– Vi ser frem til en spændende semifinale i morgen.

B.93 TV: Alle U19 Drenges mål i puljespillet

Tak til Back-Op Foreningen for støtten til turen

En særlig tak skal der lyde til Back-Op Foreningen, der har ydet støtte til turen. Det sætter vi enorm stor pris på.

Update søndag 19. november 2023: U19 A holdet vandt også semifinalen og finalen og tog pokalen med hjem i en stor triumf. Cheftræner Mikkel Holm evaluerer turen.

Foto fra omklædningsrummet efter puljesejren var i hus: Mikkel Holm.