Vi har fået denne beretning fra U15 cheftræner Michael Kjær.

B.93’s talentfulde U15 A Drenge høster nye triumfer. Kom med bagom den seneste internationale sejr på Malta.

U15 A cheftræner Michael Kjær fortæller

– Det er ikke mere end en måned siden, at B.93’s U15-drenge tog til Tyskland, hvor man besejrede selveste Bayern München.

– I den forgangne weekend 9.-10. december 2023 var de dygtige U15-drenge igen på udlandseventyr, hvor holdet var på Malta for at deltage i den internationale KHS Cup (Know How Soccer).

– Her krydsede man klinger med store klubber såsom Liverpool, Crystal Palace og Borussia Mönchengladbach. Og trods svær modstand endte det i den helt store triumf, hvor kaptajn Oliver Hansen søndag aften kunne løfte pokalen og fragte den med hjem til Svanemøllen.

– Rejsen begyndte torsdag formiddag

8. december, hvor B.93-drengene mødtes i Kastrup Lufthavn for at sætte kursen mod Malta. Holdet ankom sent torsdag aften og indlogerede sig på Hotel Sodera i det nordlige Malta.

– Turneringen begyndte først lørdag, så fredag stod den på sightseeing: Drengene besøgte således øens gamle hovedstad Medina, der er omkranset af et fæstningsværk, der stammer tilbage fra middelalderen. En oplevelse der godt kan siges at have større værdi for trænere og holdledere end de 20 teenagedrenge.

På sightseeing inden turneringsstart. Foto: Philip Helmer.

– Senere på dagen kom drengene dog i omdrejninger, da vi tog ud på anlægget for at køre en let omgang træning. Vi kørte ud til anlægget i bus med Crystal Palace, der trænede på banen ved siden af. Derefter var det tilbage på hotellet og på hovedet i seng.

– Næste dag skulle turneringen i gang! KHS Cup var struktureret således, at der var to puljer á seks hold. Puljespillet ville foregå lørdag, hvor der altså ventede B.93 fem kampe. Fire hold ville avancere fra hver pulje til kvartfinalerne søndag, hvor 1’erne fra pulje A ville blive parret med 4’eren fra pulje B og så fremdeles.

– B.93 var havnet i pulje med Liverpool, Crystal Palace, det polske ungdomslandshold, et hollandsk akademi ved navn Fussion Football og et lokalt maltesisk hold.

– Crystal Palace lignede umiddelbart det stærkeste mandskab, da turneringen startede ud med, at de gennembankede Liverpool med 4-0.

Sammenhold inden kampstart. Foto: Philip Helmer.

– Og Crystal Palace var også B.93’ første modstander. Trods vi hurtigt kom bagud, kæmpede 93-drengene bravt og bød Crystal Palace godt op til dans. Der var optræk til flere B.93-chancer, men i slutminutterne punkterede Crystal Palaces’ dygtige offensive spillere kampen og det endte med et 3-0 nederlag til 93’erne.

– Det var dog ikke nødvendigvis dårligt for B.93 at starte ud mod gruppens stærkeste modstander. Det fungerede snarere som et wake-up call, og holdet leverede herefter to fortrinlige præstationer mod det polske ungdomslandshold, som blev besejret 2-0 på mål af Arda Iljazovski og Alvey Thygesen, hvorefter vi vandt 2-0 over Fussion Football. Her blev målene sat ind af Christian Vesterborg og Erasmo Junior. Fussion Football havde kort forinden slået Liverpool med 3-0.

– Næste kamp var mod selveste Liverpool, der hverken havde slået det polske eller hollandske hold og stod med et point på tavlen.
I en jævnbyrdig og bølgende kamp var det dog Liverpool, der trak det længste strå med en 2-0 sejr mod B.93. Lidt malurt i bægeret, da det bestemt var et Liverpool-hold, som B.93 kunne slå.

– I den sidste gruppekamp, efter en lang dag, gjorde B.93 dog arbejdet færdigt ved at slå det maltesiske hold 4-0. Sami Guvén stod for to af scoringerne, mens Christian Vesterborg og Batice Givskov nettede en enkelt gang hver.

– Tre sejre og to nederlag i en tæt gruppe betød, at B.93 spillede sig videre på en flot 2. plads, mens Crystal Palace ryddede bordet med fem sejre og avancerede på en 1. plads. Det lykkedes også Liverpool og det polske ungdomslandshold at spille sig videre.

– Søndag var dermed finaledag, hvor B.93 blev parret med 3’eren fra den anden pulje. Det skulle vise sig, at den anden pulje også havde været særdeles tæt og gruppefavoritten Borussia Mönchengladbach var kun gået videre på en 3. plads, som dermed var B.93’s næste modstander.

Der bliver hilst pænt på hinanden inden kampen mod Crystal Palace. Foto: Philip Helmer.

– Borussia Mönchengladbach huser et af Tysklands største akademier, og der var dermed ikke tale om en drømmelodtrækning. Turneringslederen pustede heller ikke ligefrem til optimismen, da han fortalte trænerteamet inden kampen, at Gladbach var dét hold, der havde spillet bedst fodbold indtil videre, og at B.93 ville få det svært.

– Men da kampen blev fløjtet i gang var det et stålsat 93-hold, der bed fra sig. Det var en tæt knockout kamp, hvor ingen af holdene vandt skønhedspoint, men hvor 93-drengene viste en særegen grad af ukuelighed.

– 93’erne kæmpede for hinanden, gejlede hinanden op og kastede sig ind i tacklingerne. Således blev det ikke til mange chancer, og det endte dermed, som det begyndte; 0-0 og slaget skulle afgøres i straffesparkskonkurrence.

– Her udviste B.93-sparkerne større kølighed end tyskerne og med et par redninger fra keeper Noell Persson, udmøntede det sig i en B.93-sejr. Borussia Mönchengladbach var dermed ekspederet ud og B.93-drengene videre til semifinalen.

– Der var i mellemtiden sket det, at FC Eindhoven højt overraskende havde slået Crystal Palace ud, og det var netop vinderen af denne kamp, som B.93 skulle møde i semifinalen.

– I semifinalen leverede B.93 dog turneringens kamp, hvor vi sendte hollænderne ud på en vis legemsdel. 3-0 vandt de dygtige U15-drenge, hvor Erasmo Junior leverede to basser, mens Ikenna Ukpo cementerede sejren med den tredje scoring.

– Særligt midtbanedirigenten Arda Iljazoviski styrede slagets gang, men sejren blev desværre også overskygget af, at Arda i slutminutterne kastede sig heroisk ind i en tackling og fik et hårdt slag mod skinnebenet, der senere viste sig at være brækket. Arda blev fragtet til det lokale hospital, fik gips på og med krykker ankom han til finalen for at støtte op om sine holdkammerater.

– I finalen stod Derby County klar, som netop havde besejret Liverpool i semifinalen med 4-0.

– Champions League-hymnen blev sat på, mens spillerne marcherede ind på banen til det propfyldte stadion, hvor alle holdene i turneringen var samlet for at se finalen.

– I en tætspillet finale udviste B.93 igen samme ukuelighed og offervilje, som kendetegner den her U15-årgang og holdt de dygtige Derby-angribere fra fadet. Det endte derfor med, at det nok engang skulle afgøres i straffesparkskonkurrence.

– Denne gang var det William Sønderskov, der skulle vise sig at blive helten, da han diskede op med højre-lappen og reddede Derbys første straffepark. Oliver Hansen, Danyal Tasci og Ikenna Ukpo lod sig ikke påvirke af presset og sparkede bolden sikkert ind fra straffesparkspletten, og dermed kunne jublen bryde løs og B.93-drengene kunne løfte pokalen.

– Det var dog ikke nok med een pokal. William Sønderskov sikrede sig således også en ekstra pokal, da han blev kåret som turneringens bedste målmand.

William Sønderskov modtager hæderen som turneringens bedste målmand. Foto: Philip Helmer.

– Drengene fik lov til at fejre sejren til langt ud på aftenen, og næste dag fragtede vi trofæet med hjem til Danmark, hvor holdleder Philip Helmer heldigvis havde sørget for at bestille ekstra håndbagage med, så den kunne komme med på Ryanair-flyet.

– På to måneder er det altså lykkedes for to B.93-akademihold at gå hele vejen i en international turnering efter også U19 A Drenge som bekendt tog sejren ved Algarve Cup.

Trænerteamet Adam Hersi og Michael Kjær med pokalen. Foto: Philip Helmer.

Michael Kjær uddyber

– Det er naturligvis kæmpe stort, at vi ender med at gå hele vejen og vinde en turnering, hvor vi konkurrerer mod hold som Liverpool, Crystal Palace og Borussia Mönchengladbach.

– Det kan jeg virkelig unde de her drenge, som før har vist at de kan spille op mod de bedste hold, men hvor vi ofte lige har manglet de sidste marginaler.

Stillingen i KHS Cup 2023. Stærkt.

– Marginalerne tilsmiler os i den her turnering, men gennem hele turneringen viser drengene, at det kammeratskab, som de har udenfor banen, også får stor betydning inde på grønsværen. De udviser en sand offervilje, hvor man vil tage det ekstra løb for hinanden.

– Vi ved godt, at vi har en utrolig dygtig 2009-årgang, som kan spille god fodbold. Men den her turnering vidner om, at det altså også er nogle standhaftige drenge, der kan slå tilbage, når der først er rigtig pres på.

– Så alt i alt er det en fantastisk måde af afslutte 2023 på. Et år, hvor der har været en masse oplevelser og læring for de her U15-drenge, som kulminerer med den her turneringssejr. Man må derfor også sige, at der venter dem en velfortjent juleferie nu her.

– B.93-drengene vendte mandag eftermiddag retur til København, hvor de blev modtaget i ankomsthallen af stolte forældre, der havde fulgt med hjemmefra, hvor kampene var blevet live-streamet.

Pokalen var selvfølgelig med i flyet på vej hjem. På krykker ses turneringens store spiller Arda Iljazoviski, som meget uheldigt brækkede skinnebenet efter en hård tackling. Foto: Philip Helmer.

Tak til BackOp Foreningen

U15-holdet sender desuden et stort tak til BackOp Foreningen, der har givet økonomisk støtte til denne mindeværdige tur.

Skrevet af Michael Kjær.
Fotos: Philip Helmer.