+60-holdet måtte indkassere et 1-2 nederlag til det engelske +60 Vet. Holdet valgte ikke at spille deres bedste kamp på matchday.

Vi har fået et flot skriv om dagen.

Holdleder Peter Kofoed fortæller

– Hvilken dag. Hvilken dag.

– Det var et rigtigt godt hold vi mødte. Som Kenneth og andre fik snuset sig frem til var der 3-4 tidligere proff-spillere på holdet. Men det har vi tidligere prøvet mod Lyngby da de var bedst. Men at holdet også er skabt fra en længere udvælgelsesprocedure, forklarer hvorfor de ingen svage punkter har. Så skulle vi endelig tabe var det til et udvalgt hold med flere rigtigt gode spiller.

– Så selvom vi har mødt en del hold vi har smadret har vi alligevel fået kamp til vores hold i kampene mod Samis +40 hold, FA 2000’s noget foryngede hold og nu mod det udvalgte engelske hold.

– Over 90 minutter var de bedst. Men vi havde vores periode og var bedst de første 20-22 minutter. Her styrede vi spillet i perioder. Fik presset dem højt. Jeg var tæt på at score med brystkassen på et hjørne. Bolden dansede på målstregen. Ved den efterfølgende meget hyggelig frokost sagde min bordherre at i den periode styrede jeres 6er spillet. Det må være Mogens der var nr. 6.

– Men efterhånden skubbede de deres pres højere op og vi fik svært ved at spille os ud af presset.  Vi prøvede, men det gav mange blodtab midt på vores halvdel af bane.

– I et af vores få kontraangreb i den sidste halvdel af første halvleg, modtager Erik bolden stykke over jorden i venstre side af bane. Med sin første berøring som også er en slags tæmning, vinkler han bolde på ydersiden af modstandernes forvarer. Som det lyder, ikke en helt let detalje, han tager et træk mod baglinjen og parker med venstre ben bolden hårdt og fladt ind i deres felt. Den første der møder bolden er Claus Wigen, som helt cool hopper over bolden og lader den passere til en helt fri Jan O, der iskoldt udplacere deres målmand. 1-0 i en periode hvor vi pressede.

– Modstanderne var imponeret af Erik efter kampen, og han må vel også være man off the match.

– Vi havde flere tilskuere i går en vi har haft hele sæsonen tilsammen. En af dem var Pers Sjøqvist meget fodbolde kompetente søster. Hun fortalte mig efter kampen;”I havde bolden mest i første halvleg”. Så sådan må det være. Men desværre fik de scoret til 1-1 kort før pausen.

– Forvirringen var stor indimellem hos holdlederen og hans assistent Hans. Hvordan skifter man fornuftigt ud og ind med 15 markspillere?

– I anden halvleg forsatte det udvalgte hold fra England med at have et spilovertag. Vi var med og havde vores momenter, men i en periode midt i halvlegen spillede de rundt om vores felt, men uden at blive mere farlige end at Per som spillede en god kamp, kunne klarer ærterne.

– Vores forsvar stod rigtigt godt det meste af kampen, styret godt af Kenneth. En lille dejlig ting for os alle var at have Klaus J med igen, efter hans hovedskade. Dissing forsatte de gode takter fra sidste kamp. Morten lige så, både på midten og i forsvaret. Jens var omhyggelig med at dække sin mand og Robert kom godt ind i anden halvleg. Han var rolig på bolden.

– Midtbanen knoklede, i perioder var det godt, i perioder var der en del boldtab. Modstanderne lagde i perioder et højt pres, der gjorde det svært. Men vi havde også meget godet spil imellem Claus W, Jesper, Erik, Niels og Jan O i mange perioder. Foran var Frans , Claus K på hårdt arbejde.

– De sidste 12-13 minutter begyndte vi at overtage spillet mere og mere. Nu var englænderne nok ved at blive flade. Måske var det gevinsten ved at vi havde skiftet så meget ud. Vi kredser om deres mål og på en flot frispilning af Kenneth er Jan O så tæt på at score som man kan være. Men bolden rammer stolpen på indersiden.

– Øv Øv, men en flot kampo hvor vi matcher et udvalgt hold fra et stort land.

– Efterfølgende havde vi en meget hyggelig frokost med nogle meget søde mennesker. Jeg fik snakket med flere af modspillerne.

– Deres højst profilerede spiller Nigel havde spillet i Charlton og Crystal Palace og havde spillet over 500 professionelle kampe. Han fortalte let rystende, at sekunda og ungdomsfodbolden i England bliver mindre og mindre år for år.

– Hans var en fantastisk formand, der både holdt gode taler og samtidig bød på snaps til smørrebrødet til alle modstanderne. Det var et studie i ubehag at iagttage deres ansigter når de smagte på snapsen.

– De var meget taknemmelig for vores gæstfrihed og synes vi var et stærkt hold de meget gerne ville spille mod igen.

– Som bous kan fortælles at det engelske hold bankede B1903 dagen efter på Lyngbyvejen. De er seje de englændere. På trods af at de mistede to spillere med skader.

Man kan læse englændernes egen fortælling om weekendens kampe her

Peter Kofoed fortsætter

– Nu er vinter turneringen slut. Vi har klaret os flot. Vi har også lånt spiller fra + 55 og + 65 , tak til alle der har været med.

– Desværre kunne vi ikke være med til vinterturneringsafslutningen. Frank, Kristian, Lars og Lysdahl var med og Kristian har skrevet til mig at det var en fed fest. Så øv vi ikke kunne begge ting og sige farvel til en fanatisk tradition.

– Sommerturneringen starter lige om lidt. Vi har fået end del nye spillere de sidste par måneder. John, Lysdahl er rykket op fra +55, Robert er kommet til udefra. Jeg har også fået en henvendelse fra en engelske spiller, Ian der gerne vil spille med os.

– Det gør vores trup er blevet større og det kan mig sgu godt gøre mig lidt nervøs for at jeg som holdleder skal til at fortælle nogen af jer i aldersgruppen mellem 60-65, at i nogen gange må stå over. Det vil jeg hade at skulle være den der skal bestemme, fordi jeg ved at vi alle gerne vil spille hver gang.

– I praksis er det så ofte alligevel det største problem, at vi har manglet spillere og jeg må låne fra andre hold. Så måske er det en unødvendig holdleder bekymring.

Du kan læse mere om +60-holdets modstandere i denne baggrundsbeskrivelse og på denne Facebook side. Og se kampprogrammet til kampen her.

Se stillingen i +60 rækken med dine egne øjne. Imponerende.

Se holdets FB-side med flere andre årgange her.

Venlig hilsen

Holdleder
Peter Kofoed

 

 

 

Topfotoet er fra EVFC’s Facebook side og viser de to hold i al fordragelighed.