Efteråret for B.93’s U16-piger har været en lille rejse kan man må sige – og den endte med holdet som vinder af Elite Øst!

Overskriften var en ny trup, sammensat af årgang 02-03, og nyt trænerteam med cheftræner Jano Nissen og assistent Kim Zeutner.

Holdet begyndte med en tilgang af spillere og stod med en kæmpe trup i begyndelsen af sæsonen – over 30 spillere. Det blev derfor besluttet også at tilmelde et U16-mesterrækkehold for at kunne tilbyde kampe til alle spillere, fordi der naturligvis er forskel i niveau på så stor en gruppe af spillere.

Det krævede et stort overblik fra trænerteamet for at få det hele til at gå op – uden at gå på kompromis med træningsmiljøet og det elitære setup. En sund vindermentalitet, en kultur bygget på menneskelige værdier og relationer blev skabt og taget godt imod af spillertruppen.

Dette er lykkedes til UG, pigerne fandt hurtigt sammen og relationerne blev styrket på grund af de mange træningstimer sammen samt en 2-dages tur til Nyborg og EVN Cup, hvor pigerne spillede sig i finalen.

Det er svært at fremhæve nogle profiler på holdet, da dette efterår netop har kendetegnet sig ved, at stort set hele truppen har været i aktion omkring Øst-holdet. 24 spillere er blevet brugt i turneringen, og netop den store bredde har skabt et skarpt konkurrencemiljø, hvilket har været afgørende i den lange sæson med 14 kampe.

– Der har naturligvis været nøglespillere/ledertyper i hver kæde, som har været gennemgående i de fleste kampe, men netop sammenholdet og bredden har været toneangivende. Jeg opfatter os spiller for spiller ikke som bedre end vores dygtige ‘rivaler’ fra Brøndby, men vi har været skarpere som et hold igennem hele sæsonen,” siger cheftræner Jano Nissen.

Pigerne har udviklet sig igennem hele efteråret, og en interessant detalje er, at de mange mange mål er blevet scoret af en bred vifte af spillere, både fra de offensive til midterforsvarere og backs.

14 spillere har igennem efteråret været på måltavlen, det taler vist for sig selv. Listen over assists er endnu længere.

– Jeg er meget stolt over at have arbejdet med så spændende en gruppe spillere” siger Jano Nissen.

Følg B.93 Kvinde- og pigefodbold på Facebooksiden B.93 Pigefodbold.