Lennart Olsen har en lang spillerkarriere i bl.a. Brøndby IF bag sig og masser af trænererfaring, som B.93’s U18 DM-piger nu kan få glæde af.

 

Lige inden corona-lockdown talte vi med den nye cheftræner, der kun nåede en enkelt kamp i spidsen for B.93’s U18 DM Piger, inden fodbolden blev sat på pause.

Lennart Olsen begyndte som cheftræner for B.93’s U18 DM Piger i januar. Og det var lidt af en tilfældighed.

I en alder af 56 år ville have en pause som træner efter 15 år som træner og senest at have været cheftræner i fem år i Espergærde, hvor han samarbejdede med Superligaklubben FC Helsingør.

Lennart Olsen havde aldrig trænet piger

– Jeg kendte i forvejen Peter Kirkegaard, der er målmandstræner for B.93’s U18 DM Piger, og han spurgte, om det ikke var noget for mig. Så tog det ene det andet. Jeg fik et godt indtryk af B.93, hvor min far også tidligere har spillet.

– Det med pigefodbold var en stor beslutning, hvor jeg fik gode råd fra en kvindeligatræner, der også for nylig var skiftet fra herrefodbold.

– Men jeg er glad for, at jeg tog valget, for det er spændende at prøve. Det har til fulde levet op til mine forventninger, og jeg glæder mig til hver træning. Pigerne er nysgerrige, de er spørgende og vil vide flere detaljer om, hvorfor vi spiller sådan. Mit fokus bliver derfor også mere detaljeorienteret, og jeg skal reflektere mere.

– Jeg er spændt på at se, hvad holdet kan udvikle sig til. Truppen er god, og vi er ved at skabe et fundament, så sejrene skal nok komme.

Som ny assistenttræner har holdet fået Matias Münster, der er skiftet fra Farum BK.

Inden Lennart Olsen blev træner, spillede han på højt niveau i Danmark, bl.a. flere år i Brøndby IF, 140 kampe for AB, sølvmedaljer i Næstved, og han er noteret for 21 kampe på diverse ungdomslandshold (U17-U21).

Træner-CV, 2005-2019

Espergærde IF
B73
Næstved Boldklub
Rødovre Boldklub
Rishøj Boldklub
Vallensbæk Idrætsforening

Spiller-CV, 1981-1994

Akademisk Boldklub
Næstved Boldklub
Herfølge Boldklub
Hvidovre IF
Brøndby IF
Herfølge Boldklub
Brøndby IF

Af Tage Majland.
Foto Tage Majland.