DBU har givet B.93 stor anerkendelse for det seriøse talentarbejde for klubbens piger: Licensen til at deltage i U18 DM Ligaen er netop blevet forlænget for B.93 og derudover FC Nordsjælland og Brøndby på Sjælland.

 

Den landsdækkende U18 DM-liga er det højeste niveau, som pigerne kan spille på, før de bliver senior.

Lars Møller.

Sportschef Lars Møller udtaler

– Det er utrolig vigtigt for vores sportslige udvikling i B.93, fordi det er en klar anerkendelse af det store stykke arbejde, vi gør med i pigefodbold.

– Det betyder, at vi kan holde på vores egne talenter i vores store pigeafdeling. U18 DM er en udviklingsliga, hvor vi kan skabe spillere på højeste niveau, så de kan gøre sig gældende til vores 1. seniorhold.

– Derfor er licensen en vigtig del af vores ambition om at blive en af Danmarks førende fodboldklubber på kvindesiden, ikke kun på pigesiden, så vi fortsat er en attraktiv klub at spille i for piger. Også ifølge DBU.

– Vi vil hele tiden blive skarpere og udvikle os. Vi har så kæmpe potentiale i vores klub. Vores hold på U13, U14 og U16 er rigtig dygtige. De skal have noget at se frem til – og det er U18 DM Ligaen, hvor man måler sig og bliver matchet med de bedste.

Af Tage Majland.
Topfoto af Tage Majland. Portrætfoto fra arkiv.