Carsten Dohm bliver Head of Coaching på B.93 Pigeakademi.

Fra 1. juli styrker B.93 Pigeakademi det sportslige setup med en Head of Coaching, og her har vi hentet Carsten Dohm ind i rollen. Carsten kommer med en masse erfaring fra blandt andet Brøndby IF, FC Nordsjælland og Shanghai SIPG. Desuden har Carsten arbejdet som underviser for såvel det danske, norske, hviderussiske og litauiske fodboldforbund.

– At kunne tilknytte en kapacitet som Carsten bevidner hvilken udvikling vi er, og hvad vores ambitionsniveau er!. Jeg er ikke i tvivl om at man fra dag 1 vil kunne mærke hans tilstedeværelse på akademiet, fortæller talentchef Nicolaj Berendt.

Carsten Dohm udtaler

– Jeg har over en længere periode været i dialog med de gode folk i og omkring B.93 Pigeakademi. Vi har haft gode fodboldfaglige udvekslinger og efter gode overvejelser har jeg takket ja til at være en del af miljøet i B.93.

– Jeg ser med spænding frem til hjælpe klubben i rollen som Head of Coaching. Både præsentationen af projektet og de personer der står bag planerne for udviklingen af Pigeafdelingen har i høj grad været med til at forstærke mit valg.

– Jeg synes det er en spændende udfordring. Kvindefodbolden er et område jeg endnu ikke har dybere kendskab med. Jeg ser dog dette som en spændende udfordring, og selv om der vil være elementer der er nye for mig, er der også områder hvor jeg kan bidrage med min erfaring i spillet og erfaringen i opbygning af træningsmiljøer.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at være en del af det gode miljø i B.93 Pigeakademi.

Udover at udvikle klubbens trænere og ledere, vil Carsten også komme til at sætte et direkte præg på træningsbanen. For eksempel med specifik træning.

Talentchef Nicolaj Berendt uddyber

– Med både Frank, Pelin, Derk, Lauritz og Carsten har vi nogle af de ypperste specifiktrænere herhjemme, og det skal vi have det optimale ud af. Derfor vil vi fra sommer også komme til at lave specifikcenter for de yngre piger på akademiet, men også med de ældre på eliteholdene.

Klubben arbejder derfor nu på formen for denne specifiktræning. Her vil der især være fokus på teknisk og taktisk-teknisk træning, og dette er en ideel forlængelse af det talentarbejde, som der allerede er etableret i klubben med hensyn til både holdtræning, men også fokus på den fysiske og skadesforebyggende træning på alle akademihold.

Carsten Dohm skal i primært være med omkring U13 til U18, men vil komme til at sætte sit præg på akademiet helt ned til de alleryngste årgange. B.93 vil nemlig tilbyde en 10-årig uddannelse, for akademispillere fra U9 til og med U18.

– Vi arbejder hen mod at vores akademi skal starte helt nede fra U9, og på sigt yngre. Det er vigtigt for vores målsætninger og visioner, at vi tager talentudvikling alvorligt, og dermed giver ALLE vores årgange rammerne til at udvikle og uddanne spillerne bedst muligt, fortæller Nicolaj Berendt.

Lauritz Smed.

Direktør i B.93 Q, Lauritz Smed tilføjer

– Vores ambition om at være de bedste i Danmark til at udvikle pigefodboldspillere er blevet styrket yderligere med Carsten Dohms tiltræden.

– På B.93 Pigeakademi handler det for os om dygtiggørelse af spillerne og trænerne. Så jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med Carsten, og den sportslige ledelse, om at løfte den fodboldfaglige overligger.

Stillingen som Head of Coaching er nyoprettet i forbindelse med klubbens ansøgning om Pigelicens for 2021/2022, og omfatter blandt andet den sportslige supervision med akademiets trænere, træningsplanlægning, udarbejdelse af udviklingsplaner mm.

Yderligere oplysninger

Talentchef
Nicolaj Berendt
nb@b93.dk

 

 

 

 

Topfoto og portrætfoto af Carsten Dohm: Privat. Portrætfotos af Lauritz Smed og Nicolaj Berendt: Claus Vandborg.