Vi skal bestræbe os på at være det bedste miljø.

B.93’s ansvarlige for talentudvikling i Pigeafdelingen, Nicolaj Berendt, fortæller om her om arbejdet med talentudvikling i klubben. Læs om Nicolajs ansættelse og lær ham nærmere at kende som ugens profil nr. 206 i 93’eren fra 19. januar 2021.

Nicolaj Behrendt fortæller

– Vi skal ikke lokke de bedste spillere til, men det skal være vores helt klare mål at være eftertragtet for de største talenter. Og det gælder både spillere og trænere, og er helt grundlæggende i vores ambition på at skabe det bedste børne- og talentmiljø for fodboldpiger i København!

– Det bliver en lang rejse, og selvom der allerede er gode forudsætninger på U14-U18 årgangene, så er det vigtigt, at vi formår at skabe fundamentet nedefra og senest fra sommeren 2021 sætter målrettet ind på U8-U13 segmentet. Lige nu har vi en spændende U11-U12 gruppe, samt en hårdt arbejdende U13 gruppe, men vores yngste segment er stadig for tyndt. Dette vil også betyde, at vi måske først for alvor høster frugten af talentarbejdet om 5-10 år.

En fodbolduddannelse

– Helt grundlæggende så ønsker vi at uddanne vores spillere og trænere til at blive de bedst mulige udgaver af sig selv – både sportsligt og menneskeligt. Dette gør vi bl.a. ved at arbejde med målrettede udviklingsplaner som også trækker sig udover det sportslige. For os handler arbejdet med mennesker om mere end teknisk, taktiske, fysiske og mentale udviklingspunkter.

– Alle vores akademispillere vil fra opstarten i 2022 være sikret en plads på akademiet til de er færdige på U18. Selvfølgelig forudsat at de lever op til de forventninger, som vi har til akademispillere, men der er ingen som skal være utrygge ved at en dårlig præstations-/udviklingsperiode betyder farvel. Vi af sammen årsag heller ikke hente spillere ind for at skabe fyld på holdene, men udelukkende gøre det, hvis der er huller, som vi ikke kan fylde internt. Hermed ikke sagt at vores akademi ikke er åbent for spillere udefra. Vi henvender os dog først, når vi ikke mener vi kan fylde hullet fra egne rækker.

– Samtidig vil vi synliggøre for spillere, forældre, ledere og trænere, hvad der skal være fokus på for de enkelte årgange fra U9 til senior. Som vi kender det fra folkeskolen, vil der til hver årgang være mål som skal læres, inden man er klar til at tage skridtet til næste årgang. Hermed vil spillerne også kunne se hvordan de gennem en fodbolduddannelse på B.93 Pigeakademi, vil ende med forudsætningerne til at kunne begå sig på højeste niveau i B.93, nationalt og internationalt.

B.93’s værdier: Kærlighed, enkelthed og udfordrende indsats

– Klubbens centrale værdier er kærlighed, enkelthed og udfordrende indsats.

– På Pigeakademiet vil vi gerne vise kærlighed gennem ærlighed, omsorg og nærvær. Det er vigtigt at man på akademiet ved hvor man står, og hvordan ens udviklingsplan ser ud, men også at man føler at akademiet har fokus på ens udvikling. Vi skal vise spillerne at vi gerne vil dem, at vi omfavner dem, og lytter til dem i forhold til stort og småt. Det er vigtigt for pigernes udvikling, at de føler at vi som akademi vil dem, ikke kun som spillere, men som mennesker.

Enkelthed handler om at vi gerne vil gøre tingene simple. Vi skal have en enkelt ensartethed U9 til senior, som bygger på simple principper i en ellers kompleks fodboldverden. Vores fra mål er, at når man starter op akademiet, skal det være enkelt og nemt at finde ud af hvad vi står for, hvordan vi arbejder, og hvad vores fælles ambition er.

Udfordrende indsats skal ses som en måde at sætte mål på. Vi skal ikke måles på sportslige resultater, selvfølgelig vil vi gerne vinde, men det skal komme gennem den rette udfordring af udvikling. Man skal altså se resultaterne som et resultat af en udfordrende indsats. Indsatsen er altså det vigtigste; hvor godt træner vi, hvor hårdt arbejder vi, hvor sundt lever vi, hvor meget brænder vi for det. Det er det indsatsrelaterede vi kan gøre noget ved, og derfor er det hellere der vi vil udfordrer end på resultater.

Med venlig hilsen

 

Talentansvarlig på Pigeakademiet
Nicolaj Berendt
Boldklubben af 1893
nb@b93.dk
Mobil: 50 53 16 07