Fodboldafdelingens formand har på ny skrevet en julehilsen til alle medlemmer, ansatte og frivillige. Læs den herunder og tjek evt. også sidste års hilsen.

Kære medlemmer af Fodboldafdelingen

Hermed en Jule- og Nytårshilsen, inden året rinder ud. 2017 var et aktivt år i B.93 igen med flotte sportslige resultater blandt mange hold og en god udvikling i klubbens baneforhold og infrastruktur i øvrigt.

Vores pige-/kvindeafdeling er i en forrygende udvikling med en medlemstilgang i 2017 på omkring 25 % og med flotte sportslige resultater ligeså.

1. Kvindesenior opnåede en flot 2. plads i deres næstbedste, landsdækkende række og skal i foråret spille kvalifikationsspil til oprykning til kvindernes 3F Liga, der svarer til Superligaen for mænd.

Det bliver spændende at følge og en stor udfordring, som vi glæder os til at følge. Til at forstærke 1. senior kvinder på særligt teknisk træning er fra årsskiftet antaget Jessica Rodriguez, en spansk pro-licens træner med erfaring fra store internationale klubber, herunder Barcelona, der sammen med det øvrige cheftræner team skal dygtiggøre kvinderne hen mod oprykningsspillet i foråret, og som har skærpet appetitten på at komme i gang med kampene – og kampen om at rykke op. Det bliver spændende, og jeg håber, at rigtigt mange vil følge holdet og støtte op om dets kampe på Østerbro Stadion i foråret 2018.

Vores U16 piger vandt deres Elite Øst række i flot stil – en vigtig markering af, at talentarbejdet udfoldes på højt niveau i vores pige-/kvindeafdeling, som er væsentligt for den fortsatte rekruttering til vores 1. Kvindesenior fremover.

I pige-/kvindeafdelingen har vi i øjeblikket  5 landsholdsspillere. Det taler sådan set for sig selv!

På herresiden spillede vores 1. herresenior i foråret en uforglemmelig pokalkamp mod FCK i Parken, som vi  ganske vist tabte, men holdet  spillede flot med og kampen fik markeret et herligt klubarrangement med rigtigt mange tilskuere m/k fra både børne-, ungdoms- og seniorafdelingerne, der den aften indtog langsiden i Parken efter forskellige forudgående arrangementer, der gav os en god fornemmelse af at kunne stå sammen om at støtte 1. holdet – også selv om de mødte ”overmagten” fra FCK.

Den slags arrangementer skal vi lave flere af fremover – og gerne også i forbindelse med kvindernes kvalifikationsspil.

1. herresenior skal i foråret desværre ikke spille om oprykning til 1. division, men det modsatte. Vi bakker op om holdet, hvad vi kan, og krydser fingre for kampene – både på Østerbro Stadion og på udebane.

Vores bedste U17 Divisionshold vandt deres næstebedste landsdækkende række og det blev til en pæn placering til vores ældste ungdomshold U19 Division i deres tilsvarende næstbedste landsdækkende række.

Målet er at vi hvert år kan føre nogle af de ældste ungdomsspillere op på vores 1. seniorhold på både herre- og kvindesiden og det ser ud til at blive tilfældet igen i det kommende år. Det er godt for talentudviklingen og et godt signal at kunne sende til vores unge spillere, selvom jeg godt er klar over at ambitioner og drømme om udland og landshold mv. også sidder i baghovederne på mange børn og unge og vejer endnu tungere – og godt for det!

I Børneafdelingen forstærker vi fra årsskiftet opbakningen til vores mange trænere, herunder forældretrænere. På U10-U12 årgangene tiltræder en dygtig U+ træner, der skal ”coache” vores trænere på disse årgange, ligesom vi forventer på de alleryngste årgange fra U4-U9 at få ansat en ”Børnechef”, der kan vejlede de mange forældretrænere bl.a på disse årgange, sætte træningen i system, danne nye hold, hjælpe med sponsorater mv.

Det er ikke altid nemt for disse helt unge og nye hold at finde deres plads i klubben med så mange hold og medlemmer. Det vil vi gerne hjælpe bedre på vej.

Når vi nu er ved trænerne – og det uanset om man er energisk forældretræner for de yngste hold eller Elitetræner med A-licens – så skal vi sende en meget stor tak til dem, der dagligt bruger deres fritid på at træne vores mange børn og unge. For nogles vedkommende op til 5 gange om ugen med kampe.

Trænerne er klubbens krumtappe. Uden jer var der ingen hold, ingen fodbold, kammeratskab, kampe, sejre, nederlag, ærgrelser og glæder. Kort sagt ingen fodbold!

På banesiden lykkedes det at komme i jorden i efteråret 2017 og få gravet ud til og næsten få færdigetableret vores nye kunstgræsbane, som kommer til at stå helt færdig til forårssæsonen. Der mangler kun at blive udlagt kunstgræstæppet, som af tekniske årsager først kan lægges, når vejret er mildere, og det sker så forventeligt i april måned 2018.

Vores kunstgræsanlæg vil herefter bestå af to 11-mandsbaner, som kan bruges året rundt. Det giver en tiltrængt mulighed for bedre efterårs-/vintertræning fra næste år for mange hold.

Tak til vores gode samarbejdspartnere i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning for det og til DBU for støtten undervejs. Vi glæder os til at tage banen i brug med et nyt og opgraderet lysanlæg på både den nye og den gamle kunstgræsbane.

Fra årsskiftet får vi udbygget vores Sundhedsafdeling i B.93. Vi har indgået aftale med fysioterapeuterne fra Klinik, som fra 1. februar 2018 rykker ind i Pavillonen foran Klubhuset og i de nye styretræningslokaler overfor i enden af Klubhuset.

Klínik skal være klubbens ansvarlige for sundhedsydelser til spillere, der modtager disse ydelser, og forhåbentlig også  til vores mange medlemmer, der kommer på anlægget. Der vil komme gode tilbud til medlemmerne i løbet af foråret herom og vi glæder os til samarbejdet med Klinik. Mere information følger inden længe her på hjemmesiden.

2018 tegner til at blive et spændende år i B.93 som tidligere år med nye mål og nye projekter i støbeskeen.

Fodboldbestyrelsen ønsker en Glædelig Jul og et Godt Nytår til alle medlemmer, ansatte og frivillige og tak for indsatsen i 2017.

På Fodboldbestyrelsens vegne,

Formand
Morten Hemmingsen
mhe@b93.dk
Mobil: 22 17 17 87