Jeg ankom mandag sent formiddag til klubben, hvor påskecampen på Svanemølleanlægget var i gang.

På vej til lokalerne, blev jeg mødt af en masse skønne unger, som lige havde overstået deres frokost. Efter lige at have tjekket støvlerne var snøret , drog de i fælles kurs ud til det vindblæste anlæg. Der blev vist en glæde og et liv, som sjældent set – hvis man da ikke lige har set engagerede børn træne før.

Selve ideen med fodboldskoler arrangeret af B.93 så først sit lys for to år siden, og har derfra været en succes. Der åbnes også for spillere fra andre klubber (ca 30 % kommer udefra), og som campens dygtige leder Allan Bisgaard fortalte mig, så er det ikke alene en god mulighed for at skabe netværk og kammerater, men også en pragmatisk løsning, som forældrene kan få passet deres børn i de dage op til påske.

Boden var åben og over en kop kaffe fik jeg en snak med Allan, tidligere pigetræner Kim Pedersen og 18-årige Victoria Kold, som er træner på campen. Kim har spillet i Ryvang og Victoria spiller pt sin fodbold i Sundby, men har spillet i B.93 – og begge er tydeligvis er “93 `ere i ånden”. Kim passede boden, hvor de ivrige spillere kunne købe lidt godt til ganen, og fortalte om sin glæde ved at træne pigerne. Den samme glæde for at være sammen med de unge spillere, lyste ud af Victoria – som – efter vores fælles snak – sprintede tilbage for at styre fodboldspillerne. Disse tog – som de andre trænere – sig af spillerne med omhu og empati.

Undervejs var der en meget lille pige, som ikke kunne finde sin trøje, og en brav keeper som havde fået bolden i ansigtet, så han fik næseblod. Allan tog sig af begge ting og gav trøstende ord, og da blodet var stoppet meddelte den unge målmand at “han skulle tilbage på banen”, hvorefter han løb over til sine holdkammerater.

Disse to “uheld” var symbolske for mit indtryk af “B.93 påskecamp”, nemlig en flok ivrige, glade og fodboldglade børn, som var i trygge rammer – styret af dygtige ledere og trænere. De sidstnævnte tog sig af de små, som havde en god dag – og fik dyrket deres passion for det vi alle elsker, nemlig fodbold.

Det var en stor fornøjelse at se dette tiltag, som på alle måder gavner de involverede og B.93 – og stor ros til dem som står bag i dette, dem som træner de små og klubben for at gøre plads til denne fine aktivitet i B.93.

Onsdag kommer 1. senior forbi og træner med spillerne – det gør det til en endnu større oplevelse for de unge fodboldspillere.

Info: Påskecampen har ca 70 fodbolddrenge og piger til træning pr dag, spisning og andet dagene op til påske. Spillerne møder ind fra kl 08.15 om morgenen og selve dagen varer til kl 15 – med frokost en time kl 12. Camp’en er for alle fodboldglade drenge og piger født i årgangene 2004-2010, og kører fra 10. til 12 april.

Skrevet af Claus Vandborg