I juni rykkede B.93 Kvinder op for femte gang i træk, så de nåede til 3F Ligaen. Nu skal B.93 spille i rækken med de 8 bedste kvindehold i Danmark.

For bare to år siden lå B.93 helt nede i den københavnske serie 1, men nu skal Østerbro-klubben spille med i toppen, når sæsonen indledes lørdag på hjemmebanen, Østerbro Stadion.

“Vi har sat et mål om, at vi i den kommende sæson vil op og kæmpe med i den bedste halvdel af 3F ligaen. Det er første gang i flere år, at København er med i landets superliga for kvinder, og vi vil gerne være med i den del af ligaen, hvor det er rigtig sjovt,” siger pigesportschef Bjarke Møller.

Lørdag den 11. august kl. 12.30 lægger B.93 ud på Østerbro Stadion mod bronzevinderne fra Kolding Q, og den følgende hjemmekamp er mod sølvvinderne og pokalvinderne fra Brøndby. Holdet, der for tiden er plaget af en del skader, starter op med et svært og krævende program.

Under ledelse af den spanske cheftræner, Jessica Rodríguez, har holdet rykket sig meget i løbet af foråret for at få skabt en mere professionel tilgang til fodbolden, og det bliver spændende at se, om holdet kan bide sig fast i ligaen og komme med i slutspillet.

I de sidste to år har Mette Perthu-Hansen scoret mål på samlebånd, og alene inden for det seneste år har hun scoret 32 mål for B.93 i 1. division og kvalifikationsligaen.

“Jeg forventer, at vi som hold vil blive udfordret på både tempo og fysik. Men jeg forventer helt klart også, at vi formår at bevise, at vi hører til på højeste niveau,” siger anføreren, der har været med til at føre B.93 op fra Københavnerserien til landets bedste række.
Mette Perthu-Hansens mål er, at holdet også i 3F Ligaen kan fortsætte det angrebsivrige spil, som gjorde B.93 til det mest scorende hold i kvalifikationsligaen – samtidig med at B.93 var det hold, der lukkede færrest mål ind.

Hun er udmærket klar over, at kravene bliver endnu højere, og at holdet skal stå endnu skarpere.

“Jeg forventer, at vi fortsætter vores spillestil, også når det bliver svært. Vores høje tekniske niveau, vores ro og målfarlighed skal komme til udtryk, også i kampe hvor vi virkelig kommer på prøve.”

Holdet har foreløbig forstærket sig med enkelte nye spillere:

Den talentfulde U19-landsholdskeeper, Josephine Madsen, er rykket fra BSF (Ballerup-Skovlunde) til B.93. Hun er en meget talentfuld og dygtig keeper, som kan være med til at gøre en forskel i 3F Ligaen.

Og den 22-årige Helena Neely Vigen har spillet back og midtbane på Odense Q´s 3F ligahold. hvor hun i foråret blev kåret til holdets fighter hos trænere, spillere, ledere og fans med ordene om, at hun med ”fysik, fight og dribleglæde har spillet sig ind i Odense Q-fansenes hjerter.”

En af de nye spillere, som klubben venter sig meget af, er den 24-årige Leticia Torres, der er en stærk forsvarsspiller. Hun var i sin tid anfører for Chiles U17 og U20 landshold, og har spillet 11 kampe på Chiles landshold. Hun vil bl.a. bruge B.93 som springbræt til at komme med på Chiles landshold, der har kvalificeret sig til næste års VM i Frankrig.

”Jeg håber, at jeg kan være med til at hjælpe holdet til at konkurrere på det højeste niveau i Danmark, så vi får et stærkt resultat i det første år af 3F Ligaen,” siger Leticia Torres.

Af Tage Majland
Foto Tage Majland