I anledning af succesoplevelsen for årgang 2005 Elite, tog vi en snak med træner Mouhamed Hamouchene, som bl.a blev spurgt om følgende:

I er lige kommet hjem efter at have været seks dage i Athen, hvor I har spillet Elite Neon Cup. Fortæl lidt om turen?
– Det var en rigtig god tur både på og udenfor banen. På banen fik vi lov til at spille mod nogle anderledes og stærke modstandere som udfordrede os rigtig godt. Udenfor banen var det en god mulighed for at få rystet holdet tættere sammen og skabe nogle relationer der ville gavne kollektivet.

Hvordan var turneringens struktur?
– Turneringen var formet i et indledende gruppespil med fire hold i hver gruppe hvoraf nr. 1 og 2 gik videre til kvartfinalen. Man var garanteret min. fem kampe hvor vi endte med at spille seks kampe. Hver kamp varede 2*25 min.

Hvad lavede I på kampfri dage? – Den første dag havde turneringsarrangørerne Yellowfields sørget for en guidet tur til Akropolis, hvor vi kunne se lidt af Athens historie. En fin aktivitet der fik dreng

ene ud og se noget andet end fodbold -ellers stod vi selv for at tage nogle gåture rundt i området omkring hotellet. Vi fik udnyttet det gode vejr og var på stranden to gange i løbet af turen. Med de hårde kampe havde drengene også god tid til at få restitueret på hotellet og få hygget sig med deres holdkammerater.

I vinder jeres pulje bl. a foran AEK, fortæl om puljespillet?
– Vi var placeret med AEK Athen, Aris Thessaloniki F.C. og KAC Marrakesh. I første kamp mod Marrakesh vinder vi 4-0, men i starten af kampen var vi godt presset. De kom med en masse energi og havde dygtige boldspillere, men som hold var vi bedre i sidste ende. AEK var et godt organiseret hold der tydeligvis havde en helt klar spillestil. De var set som et af de stærkere hold i turneringen. Kampen slutter 0-0 og det var to hold som lå rigtig godt til hinanden og gav ikke mange chancer væk. I den sidste kamp mod Aris, vidste vi at uafgjort ville være nok til at gå videre men vi gik ind til kampen for at vinde den. Vi var foran 1-0 i lang tid men de får udlignet til 1-1 i det sidste minut. Det ændrede ikke på det samlede resultat hvor vi gik videre som puljevindere.

I kvartfinalen møder I turneringens bedste hold, Galatasaray. Vi taber kampen 2-0 (eneste hold B.93 taber til i ordinær spilletid) og et hold som går igennem turneringen med en samlet målscore på 19-2. Hvordan var kampen?
– Vi vidste på forhånd at vi skulle møde et rigtig stærkt hold og drengene var tydeligvis nervøse, men tændte. De starter rigtig stærkt hvor de kommer med et massivt tryk på os og gav os ingen tid på bolden. Vi havde svært med at håndtere deres pres og de var rigtig stærke i omstillingsfasen hvor de kom til afslutning på mange af deres angreb. de kommer foran 2-0 tidligt i første halvleg og det så meget svært ud da vi gik til pause. Vi snakkede om at vi var nødt til at få ro på vores spil og ikke lade os presse til at smide bolden væk. I 2. halvleg lykkedes vi meget bedre med at få etableret vores spil og har gode faser i spillet uden dog at komme helt frem til de farlige chancer. Vi bliver snydt for et straffespark i slutningen af kampen, men det ændrer ikke på at vi mødte et hold på et andet niveau og drengene kan være stolte af deres indsats.

Hvordan var spillestilen I var oppe mod?
– Holdene vi mødte fra Grækenland, Tyrkiet og Cypern var meget velorganiseret og kollektivt stærke. Kampene var generelt målfattige og det viser også den struktur de havde i spillet. De søgte ofte overtallene ude på siderne hvor de havde hurtige og driblestærke kanter der altid havde overlap fra backs. Dette ser man ikke så meget af herhjemme i vores række, hvor holdene ofte søger spillere centralt.

Hele holdet deltog (20 drenge). Ser I holdet står på et stærkere fundament efter turen?
– Holdet viste karakter og viljestyrke igennem hele turneringen og der blev kæmpet hele vejen igennem. Vi spillede under svære forhold med stærk middagssol og høje temperaturer og det påvirkede tydeligvis vores spillere. De kæmpede sig dog igennem det og vi føler at holdet er blevet stærkere af det. Hvor vi tidligere var rigtig gode i perioder af kampe, viste drengene dernede at de kunne holde fokus og indsats igennem hele kampe, selv under svære forhold. alle spillere fik godt med spilletid og havde alle noget at bidrage med. Vi er generelt meget tilfredse med turen og har fået en masse vi kan tage med hjem.

Tak til det fabelagtige trænerteam Michael Kjær, Christian Piltoft og Mouhamed Hamouchene, sponsor onkel Kasper og til Rune Bech for research.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto af Mark Bernquist & Artikelfoto trænerteamet