Danmarksmestrene fra Fortuna Hjørring vandt søndag sikkert med tenniscifrene 6-1 på Nord Energi Arena i Hjørring, selv om B.93’erne havde godt fat og skabte pæne chancer i den første halve time.

I store dele af 1. halvleg var B.93 rigtig fint med i kampen, og to gennembrud af Signe Nielsen på venstrekanten i de første tyve minutter kunne holdet godt have fået mere ud af.

Og i det 22. minut havde Natasha Shirazi faktisk en stor mulighed for at bringe B.93 foran, da Anna Tørsløv uden for feltet opsnappede en bold og spillede den frem til Natasha, hvis skud dog blev pareret af en af forsvarerne.

I stedet blev det Fortunas Emma Snerle, der fire minutter senere åbnede scoringsfesten for Fortuna. B.93-keeper Signe Munk halvklarede et langskud, men boksede bolden ud midt i feltet, hvor Emma Snerle hurtigt afdriblede Anna Tørsløv og Nana Boysen i feltet. Derpå sparkede hun bolden ind ved fjerneste stolpe.

På dette tidspunkt var B.93 stadig fint med i kampen, selv om Champions League-deltagerne fra Fortuna skruede op for tempoet og var ved at sætte sig på kampen.

I det 42. minut blev det så til 2-0, da Florentina Olar trak i gennem i venstre side af feltet, og B.93´s forsvarere slap deres markeringer, så Olar kunne sende bolden på tværs over til en helt udækket Karen Holmgaard, som B.93´s forsvarer Kristine Lindgaard havde sluppet af syne bag sig. Holmgaard kunne let trille bolden i mål.

Ved indledningen af anden halvleg lukkede Fortuna Hjørring kampen med to hurtige scoringer af først Tamires De Britto Gomes i det 47. minut, og blot to minutter senere gjorde Emma Snerle det til 4-0.

Anden halvleg formede sig som et langt Fortuna pres på B.93-målet, hvor kræfterne også begyndte at slippe op. B.93 kæderne og preslinjerne hang ikke sammen, og Fortuna spillede sig til flere gode chancer.

Ved målet til 5-0 kom Bjørg Fog Godvin for sent uden for feltet til at dæmme op for Caroline Møller, der uden noget pres fra B.93´s defensive midtbane let kunne drible hende af og sende et langskud ind mod B.93-målet. Signe Munk halvklarede, men sendte bolden lige ud i fødderne til Sanni Maija Franssi, der scorer uden problemer.

På dette tidspunkt af kampen hang flere af B.93-spillerne med hovedet, og det var for let for Fortuna Hjørring at brodere sig igennem midtbanen.
6-0 målet kom meget symptomatisk i en situation, hvor B.93´s angriber, Hannah Holgersen, forsøgte at presse højt, men da opbakningen ikke kom fra midtbanekæden, fik Emma Snerle lov til at løbe frit med bolden over en halv banelængde. På kanten af straffesparksfeltet lagde hun den af til angriberen Caroline Møller, der med en enkelt skudfinte satte B.93´s Helena Vigen og hamrede bolden op i det fjerneste hjørne.

B.93 fik dog et trøstmål, og det var et af de flotte af slagsen. Natasha Shirazi, der havde været en af B.93´s bedste spillere, fik bolden i venstre side, afdriblede en spiller, og efter en hurtig 1-2-kombination med Hannah Holgersen på kanten af feltet kom hun igennem og sparkede den sikkert ind i højre side af målet uden chance for Fortuna-keeperen.

B.93 kunne juble over det fine mål, og sammen med de første stærke 26 minutter kunne holdet også tage nogle positive ting med sig hjem.

B.93´s cheftræner Jessica Rodríguez er dog ærgerlig over, at nederlaget blev så stort:

“Jeg vil gerne sige undskyld til B.93´s fans for, at vi vender hjem med et så stort nederlag, og det burde have været mindre. Det er aldrig let at spille mod et hold på Champions League-niveau, og de har et fantastisk hold med mange dygtige spillere på landsholdsniveau,” siger hun.

”Vi var godt med i de første 40 minutter, hvor vi også skabte flere chancer, og hvis vi havde formået at komme foran med 0-1 eller at udligne til 1-1, havde kampen sikkert formet sig anderledes. Vi pressede højt, men i flere situationer fik vi ikke lukket ordentligt af længere bagude.”

“I dag havde vi en bedre balance mellem kæderne end i sidste uge, og der var flere gode momenter med fine kombinationer. Vi skal stadig arbejde mere med at få en hurtigere omstilling fra forsvar til angreb og fra angreb til forsvar.”

“Ved Fortunas andet mål stod vi dårligt rent defensivt, og det var en klar markeringsfejl. Det var i dette øjeblik, vi for alvor tabte kampen, for derefter kom Fortuna med fuld kraft. Vores piger kæmpede dog meget og ydede en stor løbeindsats, men vi formåede ikke at få fat på spillet på midtbanen.”

“Nu gælder det om at fokusere på den næste kamp i pokalturneringen og fortsætte arbejdet med at forbedre os,” siger hun.

På onsdag kl. 16.45 skal B.93 spille pokalkamp mod BSF i Ballerup idrætspark, hvor der venter endnu en svær kamp mod et Ballerup-hold, der har fået en rigtig fin start på 3F Ligaen. Holdet er ubesejret med tre sejre og to uafgjorte kampe.

For B.93 er pokalkampen langt fra så afgørende som næste weekends ligakamp, der kan få meget stor betydning for mulighederne for at undgå nedrykning: Næste søndag skal B.93 til Thy for at møde en af de direkte modstandere i kampen om at undgå nedrykning, nemlig FC Thy-Thisted, der har hentet 4 point efter de første 5 kampe.

I weekenden tabte Thy 5-0 til Brøndby på udebane, som dermed har lagt sig i spidsen af ligaen med maksimumpoint 12 point efter fire kampe og et plus på målkontoen med 18 mål. På andenpladsen ligger BSF med 11 point efter fem kampe, efter i weekenden at vinde endnu en kneben sejr med 1-0 over KoldingQ, der efter tre kampe overraskende kun har høstet 3 point.

VSK Aarhus vandt lørdag 2-0 hjemme over Odense Q, og mens aarhusianerne har hentet ni point efter fire kampe, så er Odense Q stadig uden point i bunden af ligaen efter fem kampe.