Han blev 91 år. Palle “Banks” Jørgensen skriver mindeord.
En af klubbens ældste medlemmer, Kaj ’Boll’, døde fredag 18. juli. Kaj var en meget elsket og hæderkronet person, som alle ikke kunne undgå at synes godt om.
Som Gitte på kontoret skrev, da hun fik beskeden om hans død: “Nååårh søde, søde Kaj’” er meget betegnede. Da medlemsbladets chefredaktør Torben Klarskov var på hjemmebesøg hos Kaj i slutningen af 2017, var overskriften ’Den venlige mand fra Brønderslev’ (side 31. webred.).
Kaj Bak Christensen, der var født 14. maj 1934 i Brønderslev, flyttede til København da han var 24 år. Kaj var udlært maskinarbejder i Brønderslev. Efter endt militærtjeneste på kasernen i Bådsmandsstræde i København vendte Kaj hjem til Vendsyssel. Da det var småt med beskæftigelse, søgte han med sin gode ven Birger Malmberg (senere far til OL-cykelrytteren Hanne Malmberg, der opnåede 17 DM-titler) til København.
Kaj fik job på B&W’s motorfabrik på Amager. Der var mange fodboldspillere ansat på hans nye arbejdsplads, blandt andre Palle Mogensen og Henry Jørgensen, der begge spillede i B.93. Det var Henry der lokkede Kaj til at spille i B.93. Kaj blev indmeldt 27. august 1959, hvor han var fyldt 25 år.
På kontoret afleverede Kaj, der havde nyfødte Lone med i barnevognen, sin indmeldelsesblanket udfyldt med fulde navn Kaj Bak Christensen. Den gang var det almindeligt, at man fik tilsendt et holdkort, når man var udtaget til en kamp. Da Kaj blev udtaget til sin første kamp, som var på 4. holdet, stod der Kaj Boll Christensen. Om det var en skrive- eller læsefejl er aldrig blev opklaret. Hans ’nye’ navn Kaj Boll var noget der hængte ved.
Kaj var 27 år på B&W. Da urolighederne om skibsværftet (Jan Bonde Nielsen) begyndte at opstå, valgte Kaj at skifte til Danmarks Højskole for Legemsøvelser (DHL) på Nørre Allé, hvor han tiltrådte en stilling som vagtmester. Hans ungdomsven Birger Malmberg blev hans kollega igen. Chefen var Birger Peitersen. Kaj gik på pension efter 15 gode år, hvor han mødte mange spændende idrætsfolk der var studerende. DHL skiftede i øvrigt senere navn til Institut for Idræt.
Kaj havde været en målfarlig angriber i Brønderslev. I B.93 blev han omskolet til midtbanespiller. Det blev til en del kampe på 3. holdet. Senere spillede Kaj på Old Boys holdet, Veteranholdet, Superveteran, Masters, Supermasters og Grand Old Masters.
Alle årene, omkring 40 år, var Kaj Boll en flittig holdleder for alle gammelmandsholdene. Han var også med i en overbygning med B1903 til et fælleshold for Masters. Det betød nye holdkammerater som Børge Rasmussen, Vagn Jørgensen, Erling Thrane, Søren ’Knald’ Petersen, Palle Østersø og Torben Aagerup. Som holdleder dannede Kaj makkerskab med Gert Jensen (B1903).
Kaj var medlem af BackOp Foreningen, ig han var en kort periode formand for Old Boys afdelingen Og så var ham med i Kulturudvalget sammen med Finn ’Ludo’ Jensen, Gert ’Pibe’ Jensen og Palle ’Banks’, hvor Kaj, med sin håndværksmæssige fortid, var udvalgets praktiske gris.

Bagerst f.v.: Kaj ‘Boll’ Christensen (spillende holdleder), Børge Rasmussen, Flemming Zachhau (Skiløberen), Gert Jensen (holdleder), Vagn Jørgensen, Bent Jørgensen (Støvsugeren), Per Jürgensen (Mygger), Palle ‘Banks’ Jørgensen (supporter) og Finn Jacobsen (dommer). Forrest f.v.: Arvid Christensen (maskot) og Eugen Pedersen (Smeden). Fotoet er dateret 30. maj 2013 og er fra første sæson i den nyoprettede række for spillere over 70 år. Dagens kamp endte med en hjemmesejr på 3-1 over Frem. Se flere holdbilleder fra andre hold.
Ved generalforsamlingen i 2012 fik Kaj overrakt klubbens guldnål, som er den næsthøjeste anerkendelse. Det skete til stående klapsalver.
I 2020 blev Kaj modtager af jubilæumsprisen stiftet ved 125 års jubilæet (i 2018). I 2011 blev Kaj hædret med Vinterturneringens Hermanns Mindepokal. I alle tilfældene mente Kaj, at det havde han da ikke fortjent
Privat var Kaj gift med Susanne. De mødte hinanden omkring 1985. Kaj havde to børn, Lone og Per. Susanne udlignede til 2-2 med børnene Henrik og Birgitte.
I mange år boede Kaj og Susanne i et rækkehus i Virum. Af fysiske årsager flyttede de senere til en ejerlejlighed i Brede. I samme kompleks boede Susannes søn Henrik og Tine. Via kælderen kunne man gå fra den ene lejlighed til den anden, det kaldte Kaj for spritruten. For omkring 10 år siden kom Susanne, der havde et svagt syn og svigtende helbred, på plejehjem. Hun døde for fire år siden, et kæmpestort tab for Kaj.
Kaj, der var beskedenheden selv, havde en fin form for humor. Hvis han kunne drille nogle gjorde han det. Især hvis de holdt med FCK, var Kaj efter dem. Han huskede ualmindeligt godt, fødselsdage m.v. havde han i hovedet.
Det er lykkedes at finde et svagt punkt hos Kaj, nemlig alt indenfor teknologi så som computere var ikke noget for ham. Dog fik han – med hjælp – anskaffet sig en mobiltelefon for nogle få år siden. I starten var Kaj et nervevrag, hvis mobilen ringede.
De seneste år var Kaj ikke så mobil (udover telefonen), da han havde store problemer med knæet. Heldigvis havde han en stor familie, der ofte kom på besøg. Og han fik ofte besøg af nogle fra B.93, bl.a. Peter OB, Flemming Mathiesen og ikke mindst Jørgen ‘Ost’, som var ekstra meget omsorgsfuld og hjælpsom.
Æret være Kajs minde.
Begravelsen bliver onsdag 6. august 2026 kl. 13:00 i Lundtofte Kirke, Danmarksvej 36, 2800 Kgs. Lyngby.
Mindeord af Palle Banks Jørgensen