Flemming Nielsen, der var født 24-02-1934, døde i dag 16-11-2018. Han blev således 84 år.

Flemming var en meget markant spiller for B.93, først som ungdomsspiller, senere på divisionsholdet. Det blev til i alt 113 kampe og 22 mål, de fleste på langskud.

Flemming var en arbejdsom og temperamentsfuld fløjhalf (som nu hedder midtbanespiller), der havde en evne til at blande sig i alt. Han kunne slå nogle præcise lange afleveringer, og han var en farlig frisparksskytte. Flemming var én af de første, der kastede lange indkast, han kunne spænde kroppen som en flitsbue. Hans advokat Torben Henriksen forsøger til stadighed at lure ham kunsten efter.

Flemming Nielsen spillede 26 A-landskampe/4 mål (1954/60) fordelt med B.93 (10 kampe) og AB (16 kampe). Han skiftede fra B.93 til AB i 1958 efter interne uoverensstemmelser. Og det var dengang klubskifter vakte stor opsigt, i Flemmings tilfælde blev det en forsidehistorie.

Flemming Nielsen ved B.93’s nostalgifest i 2014. Foto: Torben Klarskov.

Flemming blev for alvor berømt, da han var med til at vinde OL-sølv i 1960 i Rom. Det var et hold med Henry From, Poul ’Løve’ Andersen, Poul Jensen, Bent Hansen, Hans Christian Nielsen, Flemming Nielsen, Poul Pedersen, Tommy Troelsen, Harald Nielsen, Henning Enoksen, Jørn Sørensen og John Danielsen. I de fem kampe blev kun benyttet 12 forskellige spillere. Danmark tabte OL-finalen til Jugoslavien 1-3. Dansk målscorer var Flemming Nielsen (på langskud).

Efter OL blev Harald Nielsen og Flemming Nielsen begge solgt til Italien, til hhv. Bologna og Atalanta. Og derved var det for evigt slut med at spille på landsholdet, sådan var de oldnordiske danske regler dengang.

Efter succesfuldt ophold i Atalanta (1961/64 – 92 ligakampe/8 mål) ville Flemming hjem til Danmark. Det blev dog lige en omvej over danskerklubben Morton i Skotland, hvor han spillede et par år.

Da Flemming så omsider, efter fem år i udlandet, vendte hjem til Danmark, valgte han noget overraskende at spille i B.93. Alle havde regnet med klubvalget var faldet på AB. Men valget faldt altså på hans ungdomskærlighed B.93.

Sportsjournalisten Flemming Nielsen blev en meget aktiv fodboldskribent, først på B.T. herefter på Politiken og senere igen på B.T. Flemming var medstifter af ’Stjerneholdet’, som gennem opvisnings- og showkampe har spillet mange penge ind til mindre klubber. Forinden var han medstifter af et indendørshold, hvor hovedkræfterne, udover Flemming, var skuespilleren Dirch Passer og indendørskongen Henry Salomonsen, som begge havde rødder i B.93, samt Frem-målmanden Per Henriksen (Sorte Per).

Flemming Nielsen blev optaget i klubbens (B.93) ’Wall of Fame’ i marts 2012. Og det var han ualmindelig taknemmelig for.

Flemming var også fast deltager i klubbens årlige Nostalgifest, en begivenhed han så frem til. Læs om Flemmings karriere i på b93.dk/spillerprofiler-n (efternavne der starter med N).

Mindeord af Palle ’Banks’ Jørgensen.
Topfoto af Jacob Ehrbahn, Politiken (redigeret af web-redaktionen, se originalen herunder).

Foto af Flemming Nielsen med OL sølvmedaljen

 

Foto: Jacob Ehrbahn, Politiken.