B.93’s bedste fodboldkvinder vandt lørdag en flot sejr på hele 5-0 i topkampen mod Vildbjerg i kvindernes kvalifikationsliga, hvilket bragte holdet et stort skridt nærmere målet om oprykning til 3F Ligaen.

Hvilken 125 års jubilæumsfest! Stemningen var i top og på lægterne var der over 200 tilskuere, som skabte en fornem ramme om kampen. Fanklubben slog endda på stortromme og skabte ekstra stemning til topkampen i kvalifikationsligaen, som var kvindernes sidste hjemmekamp i forårssæsonen.

Et selvmål i det 22. minut satte B.93 i gang. Et fint slået hjørnespark fra Anna Tørsløv på forreste stolpe og et godt pres fra Andrea Skjold Frøshaug på forreste stolpe førte til, at Vildbjergforsvareren forlængede bolden i mål.

Allerede i minuttet efter kunne Vildbjerg have udlignet, men B.93-keeperen Signe Munk klarede med en hurtig fodparade. På dette tidspunkt var Vildbjerg stadig godt med i kampen.

Den tippede dog i B.93´s favør, da Mette Perthu-Hansen i det 32. minut scorede med et tørt og fladt hug på et frispark lige uden for feltet. Derfra sad B.93 på det meste af kampen.

På midtbanen leverede Nikoline Andresen en fremragende indsats og skabte både balance og ro i boldomgangen, og i bagkæden havde en storspillende Freja Lähteenmäki mange sikre indgreb og fine afleveringer frem i banen.

Kampen blev reelt afgjort i det 49. minut, hvor Andrea Skjold Frøshaug erobrede bolden på højrekanten i et stærkt genpres. Hun gik direkte til baglinjen og lagde bolden ind til Mette Perthu-Hansen, der elegant rullede bolden bagom kroppen og huggede den ind i hjørnet med venstreskøjten. Hendes 12. mål i bare seks kampe, og hele fem mål flere end nummer to på topscorerlisten.

Med 3-0 i sækken kiggede B.93´erne sig ikke tilbage. Selv om Vildbjerg i enkelte situationer var lige ved og næsten, var B.93 konstant farligere i angrebet. I det 77. minut fik Anna Tørsløv bolden på kanten af feltet, og hun huggede den fladt ind ude ved stolpen, uden chance for den ellers så stærke Vildbjergkeeper, Maja Bay Østergaard.

Og i det 90. minut blev en flot holdindsats kronet med en kombination, hvor den indskiftede Hannah Holgersen med den præcis diagonal aflevering fandt en fremstormende Signe Maegaard Nielsen i feltet, hvorefter hun med en kattepote dirigerede bolden forbi Vildbjerg keeperen.

Kort efter kunne Hannah Holgersen endda have scoret endnu et mål, da hun sendte et langskud på trekantssammenføjningen.

Med sejren har B.93 lagt sig på andenpladsen i rækken med 12 point efter seks ud af ti kampe – ét point mere end Vildbjerg på tredjepladsen, og storsejren gav B.93 en god målscore i forhold til forfølgeren.

Der er fire point op til topholdet FC Thy, der i weekenden vandt 6-3 over Varde og ser ud til at være stukket af i toppen af rækken.

De to øverst placerede hold efter 10. spillerunde 16. juni skal spille i den bedste række, 3F Ligaen, efter sommerferien.