B.93’s kvinder lagde ud i 3F Ligaen med at tabe 0-2 på Østerbro Stadion mod bronzevinderne fra KoldingQ. Men hjemmeholdet var godt med i hele kampen på det nye, højeste niveau.

Der var ikke gået mere end 50 sekunder, før KoldingQ´s forsvarer Benedikte Schrøder slog en lang høj bold frem hen over B.93 forsvaret, og Koldings Sif Rykær dukkede op og loppede den over den fremstormende B.93-keeper, Signe Munk.
Det var den værst tænkelige start på 3F Ligaen. En dukkert og bagude 0-1. Men B.93´erne rejste sig og fik spillet en rigtig flot kamp med fin kombinationsfodbold og hurtige trekanter. Cheftræner Jessica Rodríguez justerede relativt hurtigt i opstillingen, og det førte til flere chancer.

I det 20. minut var Jeanne Studsgaard lige og ved næsten at få hovedet på et flot indlæg af B.93´s anfører Nikoline Andresen. Og i det 26. minut var Anna Tørsløv i et løb til bagstolpen næsten ved at komme først på et flot indlæg af Jeanne Studsgaard fra venstrekanten. Men det blev ved lige ved og næsten.

B.93 stillede op uden sin topscorer, Mette Perthu-Hansen, der var skadet, og holdet manglede lige den sidste skarphed foran mål. Den driblestærke Natasha Shirazi var heller ikke helt på toppen efter en uge uden træning, hvor hun først var blevet klar dagen før kampen. Men mange andre B.93’ere steppede op undervejs.

Hjemmeholdet havde i store perioder af kampen en lille overvægt i spillet, men KoldingQ nåede frem til de farligste forsøg. I det 41. minut burde det være blevet til 0-2 til koldingenserne, da Lotte Troelsgaard først havde et skud på stolpen, hvor riposten fra Signe Battrup blev skudt op på overliggeren, for dernæst at blive headet op på overliggeren igen.

Men det slog ikke B.93 forsvaret ud. Freja Lähteenmäki og Selma Svendsen i midterforsvaret havde godt fat i Kolding-angriberen Lotte Troelsgaard, og de spillede den sikkert ud af forsvarszonen. Og den unge back Bjørg Fog Godvin spillede en flot kamp med fine tekniske detaljer og fornuftigt spil frem i banen.

På midtbanen flød kombinationerne fint mellem Nikoline Andresen, Marlene Larsen og Anna Tørsløv, mens Helena Vigen stødte godt frem på højrekanten. Det så rigtigt godt ud, og oppe foran fightede Signe Nielsen og tog mange gode løb og gik flot med i spillet.

Samlet set skabte B.93 for få chancer i kampen, men et langskud i anden halvleg fra Anna Tørsløv i det 70. minut gik lige forbi mål, og havde fortjent en bedre skæbne. Ti minutter senere blev kampen lukket. En Kolding-forsvarer sendte en lang aflevering over en halv bane op over Freja Lähteenmäki i B.93-forsvaret, Sif Rykær dukkede snarrådigt op og scorede sikkert til 0-2 uden chance for Signe Munk i B.93-målet. Det var nærmest en nøjagtig kopi af Koldings hurtige føringsmål i første halvleg, og det var især på lange bolde frem i banen, at Kolding skabte sine chancer.

Bortset fra de to mål, der nok kunne være undgået med tættere markeringer, havde B.93 stor ære af kampen med masser af flot fodboldspil og fine kombinationer. Kampen mod sidste års bronzevindere var et vidnesbyrd om, at B.93 bestemt kan være med på dette niveau. Men der skal også større skarphed til oppe foran.

Signe Nielsen blev kåret til kampens B.93-spiller.

MarkB’ kampbilleder kan ses i fuld størrelse på facebook her.