B.93´s bedste kvindehold led sit første pointtab i kvalifikationsligaen, da det blev til et smalt 1-0-nederlag ude mod oprykkerfavoritterne fra Vildbjerg trods B.93-dominans. Østerbroholdet er dermed nummer tre, og stadig kun 1 point fra oprykningsplads.

Det ærgerlige nederlag blev grundlagt efter et frispark i det 63. minut, der blev slået diagonalt over i den bagerste del af feltet, hvor Vildbjergs Sanne Lystbæk Rasmussen dukkede op og afgjorde kampen fra spids kant. Det var en bitter pille at sluge for B.93´erne, for videooptagelserne viser, at der aldrig burde være dømt frispark. Og pillen var dobbelt bitter, for på det tidspunkt formede kampen sig som et massivt B.93-pres på Vildbjerg-målet.

Kun fremragende spil og flere klasseredninger af Vildbjerg-keeper Maya Bay Østergaard holdt det jyske hold inde i kampen. I en situation steg hun op og viftede et knaldhårdt spark fra Mette Perthu-Hansen væk fra trekanten. I en anden situation tæt foran mål reddede hun med 2 flotte refleksredninger et forsøg først af Mette Perthu-Hansen og dernæst af Andrea Skjold-Frøshaug fra nært hold.

Det var en af den slags kampe, hvor bolden bare ikke ville i mål. Målt på spil og chancer burde B.93 have vundet kampen klart, men der manglede den sidste skarphed foran mål.

På midtbanen spillede Olivia Sandell-Madsen en meget flot kamp og kæmpede bravt om alle bolde, på kanten rev Andrea Skjold-Frøshaug sig fri igen og igen, og foran mål havde Mette Perthu-Hansen flere fine forsøg.

I kampens første ti minutter havde Vildbjerg overtaget med et par farlige forsøg. I det 3. minut fik Freja Lähteenmäki et gult kort, da hun uregelmæssigt fældede den hurtige Vildbjerg-fløj lige uden for feltet, da hun var ved at bryde igennem. Og efter 7 minutter blev B.93´s venstre back, Camille Cecilie Brandt, fanget på mellemhånd, der umiddelbart udløste et farligt indlæg tæt foran mål. På dette tidspunkt havde B.93 problemer med at spille bolden hurtigt ud af egen forsvarszone, og midtbanen havde svært ved at finde melodien.

Men efter et kvarter fik B.93 bedre styr på sit spil og overtog mere og mere styringen med kampen. Vildbjerg var stadig farlige på kontraangreb, men B.93 var spilstyrende. Tempoet var højt, og der var stor intensitet i kampen, og B.93 fik sat flere gode angreb op over kanterne.

I pausen foretog cheftræner Jessica Rodríguez nogle taktiske justeringer på midtbanen og rokerede rundt i forsvaret , hvilket øgede presset på Vildbjerg, der kom i strid modvind. Indskiftede Josefine Krum havde flere gode ryk frem over kanten. Natasha Shirazi og Anna Tørsløv fik mere styr på midtbanen, og med fine diagonalafleveringer fik de dirket Vildbjerg-forsvaret op. Olivia Sandell-Madsen var her og der og alle vegne og erobrede mange bolde.

Vildbjerg producerede kun 2 reelle chancer i anden halvleg, og det var tilfældige dødbolde midt på B.93´s banehalvdel, hvor den ene blev udslagsgivende. B.93 skabte en håndfuld store målchancer og midten af 2. halvleg kunne det nemt være blevet til 2 mål, hvis ikke hjemmeholdets Maya Østergaard havde afværget truslerne.

Cheftræner Jessica Rodríguez er ærgerlig over nederlaget.

“Vi dominerede kampen, og vi burde have vundet. Vildbjerg var aggressive i nærkampene, de havde en dygtig keeper i dag, og de var gode til at udnytte deres chancer. Det er et nederlag, som vi ikke er glade for, men forhåbentlig tager vi ved lære af det. Der er stadig flere ting i vores spil, som vi skal arbejde på at forbedre,” siger hun.

“Der er nu 7 kampe tilbage i turneringen, og i hver eneste kamp skal vi kæmpe for at udnytte vores chancer. Denne kamp viser, at der ikke skal så meget til at tippe kampene til den ene eller anden side.”

Med sejren overtager Vildbjerg andenpladsen i kvalifikationsligaen med 7 point for 3 kampe, mens B.93 falder ned på tredjepladsen med 6 point for de første tre kampe.

På lørdag 5. maj venter endnu et spændende topopgør, når kvalifikationsrækkens førerhold fra FC Thy – Thisted Q gæster Østerbro Stadion kl. 15.15. Der er gratis adgang.

Foto: Foto Mark Bernquist.
Kampreferat v) Bjarke Møller.