Lørdag eftermiddag var B.93´s 1. divisionskvinder på en svær mission i udekampen i Kløvermarken, hvor topholdet Sundby tog imod. Men B.93 beviste, at holdet har formatet til at kæmpe med om oprykning til den bedste række, 3F Ligaen. Det blev en 1-2-sejr i en tæt fight, hvor alle mål blev scoret af B.93.

Efter 15 minutters spil havde Sundby en farlig afslutning, men Natalia Dorrego leverede en klasseredning, og kun to minutter efter scorede Anna Tørsløv i den modsatte ende af banen. Hun bankede bolden op i krogen uden chance for Sundbys målmand, Thea Roque-Krag, der indtil sidste år spillede i B.93.

Kun ti minutter senere fik Sundby reduceret ved et hjørnespark, hvor Nikoline Andresen var så uheldig at snitte bolden i eget mål. Og kun fem minutter senere var Sundby endda tæt på at komme foran, da hjemmeholdet fra halvdistancen sendte et skud på overliggeren.

I denne fase af kampen lagde Sundby et hårdt pres på B.93, hvor det blev til et par gode gennemløb over kanten. Men B.93´s centerforsvar stod stærkt, hvor Amanda My spillede måske en af sine bedste kampe i B.93 trøjen og var helt suveræn i sine indgreb. Hun fik sat spillet fornuftigt op nedefra med Helene Bille.

Anna Tørsløv var en af B.93´s helt store profiler i kampen og lavede et kæmpe arbejde på midtbanen med mange gode indgreb og afleveringer. Det var også hende, der i det 70. minut slog en tværaflevering over til Mette Perthu-Hansen på kanten af målfeltet. B.93-topscoreren tæmmede bolden elegant med låret og huggede bolden i mål med venstrebenet.

“Det var bestemt ikke vores bedste fodboldkamp, men virkelig forløsende og bekræftende at vi kan slå et hold af Sundbys kaliber,” siger cheftræner Rasmus Skovby.

“Jeg var bestemt ikke tilfreds med vores 1. halvleg, hvor vi alt for ofte kom efter Sundby i duellerne og overlod for meget initiativ til hjemmeholdet. Det lykkedes os dog at få rettet op på det i pausen, og vi spiller en meget disciplineret 2. halvleg, hvor vi formår at dominere og lægge et godt tryk på Sundby.”

“På den baggrund syntes jeg ikke, det er ufortjent, at vi ender som vinder af kampen, selv om vi af naturlige årsager bliver presset i slutfasen.”

Efter sejren fastholder oprykkerne fra B.93 andenpladsen i 1. division, dog efter at have spillet en kamp mere end de nærmeste forfølgere i den tætte top.

Holdet skal den 7. oktober møde rækkens nye tophold, Greve, på Østerbro stadion. Inden da venter udekampen på lørdag 30. september mod bundholdet Birkerød, der ligesom B.93 rykkede op i 1. division i denne sæson.

Foto: Bjarke Møller.
Kampreferat v) Bjarke Møller.

Følg B.93 Kvinde- og pigefodbold på Facebooksiden B.93 Pigefodbold