B.93’s bedste fodboldkvinder rykkede efter 1-1 i sidste runde i Kvalifikationsligaen op blandt landets 8 bedste kvindehold i 3F Ligaen.

Forløsningen var enorm efter B.93’s sene udligning af Natasha Shirazi i det 84. minut, og pointet blev hentet hjem i udekampen mod Greve.

Det var en flot kulmination på manges hårde arbejde på holdet med cheftræner Jessica Rodríguez i spidsen hele foråret, der gav de nødvendige 20 point i 10 kampe efter 30 scorede mål.

Så flot! Tillykke!

Fra serie 1 til topplan på to år
Med B.93’s oprykning til 3F Ligaen vil det være første gang i flere år, at hovedstaden København er med i landets bedste kvinderække. For bare to år siden lå B.93 helt nede i den københavnske serie 1, men nu skal Østerbro-klubben spille med i toppen efter den femte oprykning på stribe.

Det er samtidig sket med, at B.93 over to år har oplevet en vækst i antallet af pigemedlemmer på 50 pct. til nu 330 medlemmer. Klubbens store talentafdeling har pigehold i alle de bedste pigerækker fra U8 til U18 DM, B.93 er storleverandør til DBU’s talentsamlinger og fem har været udtaget til ungdomslandsholdene i det forløbne år.

For nylig havde B.93 hele tre pigehold i de sjællandske pokalfinaler for U13, U14 og U18, og både U14 og U18 vandt pokalen. Så klubben har et stærkt og bredt kuld af ungdomstalenter på vej, der måske en dag også kommer til at spille 3F Liga fodbold på Østerbro Stadion.

Stolt cheftræner
Cheftræner Jessica Rodríguez glæder sig til at nå nye højder med holdet:

– Det har været en meget krævende kamp at nå oprykningen, da der var mange gode hold i kvalifikationsligaen. Hver weekend har været som en finale. Holdet har dog vist deres niveau i hver eneste kamp, også selv om vi er et ret ungt hold.

– Vi har heldigvis mange talentfulde piger på holdet, og vi har trænet fire gange om ugen for at nå vores mål om at rykke op i 3F Ligaen, og det har vi nået. Jeg er meget tilfreds med holdet. Vi er ikke alene det hold, der med 30 mål har scoret flest mål i Kvalifikationsligaen. Vi er også det hold, der er scoret færrest mål imod.

– Holdet har fra starten sat to klare mål. For det første at udvikle os som hold og holde sammen i hver eneste kamp, og for det andet at nå den oprykning, som klubben har prioriteret så højt. Det har ikke været let, men vi er fortsat med at kæmpe indtil det sidste nødvendige point for at nå videre til den næste konkurrence. Vi glæder os utrolig meget til at spille i 3F Ligaen og fortsætte med at udvikle os og blive endnu bedre.

– Jeg vil gerne takke alle de personer, der har støttet os uge efter uge, også efter at vi led to knebne nederlag til FC Thy og Vildbjerg. Jeg vil gerne takke for den tillid og tro, som I havde på os. I skal vide, at I er en stor del af vores succes, og jeg er glad for, at vi ikke har svigtet jer.

Skrevet af Tage Majland.
Foto: Tage Majland.