B.93´s bedste kvindehold tabte fortjent i kvalifikationsligaen mod topholdet FC Thy – ThistedQ, da det blev til 1-2 på Østerbro Stadion.

Lørdag eftermiddag var der topkamp for B.93’s kvinder i kvalifikationsligaen til den bedste række, da topholdet FC Thy – ThistedQ gæstede Østerbro Stadion foran cirka 100 tilskuere.

Thy dominerede i første halvleg, og allerede efter 17 minutter bragte den storspillende Malene Sørensen FC Thy foran med 1-0, da B.93’s centerforsvarere ikke fik dækket bagrummet ordentligt af, og hun slap fri og scorede suverænt.

Der var stor usikkerhed at spore i B.93´s forsvar i kampens første minutter, og holdet kunne slet ikke finde rytmen. Mange upræcise afleveringer gjorde, at B.93 løb mange ekstra meter uden rigtig at få noget ud af det. Og det meste løb ud i sandet. Thy-pigerne gik i fysisk infight på midtbanen, og B.93 fik ikke åbnet spillet ordentligt over kanterne.

Kampen foregik på FC Thys præmisser, og B.93´erne virkede forvirrede. De hårde nærkampe slog hele tiden spillet i stykker, og i luftduellerne trak Thy pigerne sig sejrrigt ud af de fleste gange. Thy-pigerne arbejdede stenhårdt for at vinde denne kamp. Det blev en afgørende forskel. Nærkampene gik ofte deres vej. Fordi de havde den ekstra vilje, der skulle til.

I det 28. minut begik Natasha Shirazi et unødvendigt frispark på højre side af feltet. Frisparket blev sendt over til bagerste stolpe, hvor FC Thy´s Matilde Kjeldgaard steg til vejrs og uden modstand kunne gøre det til 2-0.

B.93 var rystet, og topholdet havde chancer til at gøre det til 3-0. B.93 virkede ikke mentalt klar til det pres, der mødte holdet fra kampens første minut, og det tog lang tid, før B.93´erne igen fandt benene.

I det 36. minut fik Thy-keeperen, Christina Holm, ikke clearet en tilbagelægning ordentligt, og B.93´s angriber, Mette Perthu-Hansen, opsnappede den efter et aggressivt genpres og reducerede til 1-2. Dermed åbnede kampen sig igen.

Tidligt i 2. halvleg foretog cheftræner, Jessica Rodriguez, en udskiftning med Signe Nielsen, der blev sat ind i stedet for Hannah Holgersen, som ikke havde gjort meget væsen af sig. B.93 kom mere ind i kampen og fik sat flere angreb op.

Men hvor B.93 i kvalifikationsligaens tre første runder fik skabt mange 100 procents chancer, formåede Thy at lukke de fleste angreb ned, før de blev virkelig farlige. Med en stærk defensiv og intens fight på midtbanen virkede Thy som et stærkere og mere sammentømret hold, og B.93´s individuelle profiler fik aldrig rigtig gjort en afgørende forskel.

I kampens 85. minut burde B.93´s Camilla Sørensen dog nok have udlignet, da hun blev spillet helt fri fem meter fra mål, men hendes afslutning gik lige forbi stolpen. Nærmere var B.93 ikke udligningen.

Thy kom også til flere chancer i anden halvleg, ikke mindst ved den allestedsnærværende Malene Sørensen, der konstant skabte uro i B.93´s centerforsvar. Selv to forsvarsspillere havde svært ved at lukke hende ned.

Efter kampen er FC Thy-ThistedQ suverænt i spidsen for kvalifikationsligaen med 12 point for fire kampe. Vildbjerg indtager efter 4-0 sejr ude over Vejle en sikker anden plads med 10 point for fire kampe.

B.93 rutsjer tilbage i tabellen efter to snævre nederlag til de to jyske førerhold, og efter Greve vandt 2-0 hjemme over Varde, er B.93 nede på en fjerdeplads – fire point efter den eftertragtede andenplads, der sikrer oprykning til 3F Ligaen.

På søndag den 13. maj kl. 15.15 har B.93’s kvinder derfor endnu en vigtig kamp, når Greve gæster Østerbro Stadion.

Lørdag vandt B.93´s 2. kvindesenior en målrig 6-7 sejr ude over Fremad Amager efter at at have været bagud flere gange. Marie Klingelhöfer spillede suverænt og scorede et hattrick og stod bag tre assist.