I efteråret kørte B.93 et undervisningsprojekt, som gik ud på at lære de mandlige udenlandske fodboldspillere det danske sprog. I dette forår er turen kommet til de udenlandske kvindelige fodboldspillere.

 

Nicole Robertson og Stephanie Malherbe fra USA, Paola van der Veen fra Holland og Leticia Torres fra Chile er kommet på skolebænken i B.93.

Danskundervisning foregår på B.93 og ledes af klubbens kommunikations- og pressechef Claus Vandborg, som tidligere har undervist bl.a. på Langelinieskolen og Zahles seminarieskole.

Claus Vandborg udtaler

– Det er sjovt at være fungere som lærer igen – de seneste mange år har jeg arbejdet som tv-kommentator og været omkring fodbold. Nu får jeg igen lejlighed for at gøre noget, jeg altid har brændt for. Det er – og har altid været – dejligt at undervise. Selvom disse piger kommer fra hele verden (bl.a USA, Chile og Holland), er de som alle andre elever fulde af livsglæde og nysgerrighed. 

– Jeg har ingen planer om at forlade mit kommunikationsjob i B.93, men det er altid rart at have noget at falde tilbage på, udtaler Claus Vandborg med et ironisk smil.

Undervisningen handler ikke kun om at erhverve sig danskkundskaber, men også at lære om dansk kultur, historie og klare sig på banen med det danske sprog.

Paola van der Veen udtaler

Glæden er gensidig hos spillerne, fortæller den nye hollandske profil Paola van der Veen.

– Vi har det sjovt med at lære dansk med Claus. Han er en god lærer, som vil hjælpe os med at lære dansk, men som gør det på en sjov måde.

Af Tage Majland.
Foto: Tage Majland.