Efter 1-1 på udebane mod topholdet FC Thy, kan B.93’s kvinder i sidste runde nøjes med uafgjort mod Greve for at rykke op i den bedste fodboldrække, 3F Ligaen. B.93-keeper Signe Munk var kampens helt store profil.

Med søndagens tætte og chancerige uafgjorte kamp mod FC Thy-ThistedQ, der allerede har sikret sig oprykning, bevarer B.93 den andenplads i kvalifikationsligaen, som kan sikre oprykning.

Der var nerver, hård infight, kamp om boldene, adskillige scoringsforsøg og mørke skyer på himlen, da FC Thy og B.93 mødte hinanden i en spændende topkamp på Thisted stadion.

B.93-keeperen, Signe Munk, leverede mange flotte redninger og var kampens bedste spiller. I første halvleg kunne FC Thy godt have bragt sig foran i et par situationer, men Signe Munk var hver gang en sidste sikker skanse.

B.93 havde flere skud fra halvdistancen, men ingen blev rigtig farlige i første halvleg. På midtbanen kæmpede Anna Tørsløv om hver eneste bold, og Natasha Shirazi forsøgte med dribleture at finde en vej gennem det kompakte Thy-forsvar, mens Andrea Skjold Frøshaug havde et flot skud på en aflevering fra Signe Maegaard.

Oppe i fronten havde topscorer Mette Perthu-Hansen en fast overfrakke på, og hun fik ikke meget plads. På kanten skubbede Kristine Lindgaard godt med frem, men kampen om midtbanen var hård. Og FC Thy var hurtige til at lave omstillinger fra forsvar til angreb, og i en situation var Thy-pigernes angriber Malene Sørensen i en enkelt situation ved at komme helt fri. Men hver gang, der var fare på færde, dukkede Signe Munk op med endnu en god redning.

Man skulle helt hen i det 68. minut, før kampen åbnede sig. FC Thys back slog fra egen banehalvdel en lang diagonalaflevering over til Malene Sørensen. Hun fik masser af plads bag ryggen af B.93’s Camille ”Mulle” Brandt, der straks blev sat af med en dribling ind i banen, og Malene Sørensen bankede bolden ind ved nærmeste stolpe. Det kunne umiddelbart se ud som, at Signe Munk i B.93-målet klarede at holde bolden på den rigtige side af stregen, hvor det var svært at vurdere selv på den langsomme Mycujoo gengivelse. Men dommeren dømte bolden inde, og Thy-pigerne brød ud i jubel over 1-0-føringen.

Få minutter senere lavede cheftræner Jessica Rodríguez en dobbeltudskiftning og gik over til et tre mands forsvar for at sikre udligningen. B.93 pressede hårdt på, og kom frem til flere farlige forsøg i kampens slutminutter.

I det 84. minut trak Mette Perthu-Hansen ud på højre kant og lagde en præcis aflevering ind til Andrea Skjold Frøshaug. Hendes skud blev rettet af og forlænget til fjerneste stolpe, hvor Signe Maegaard Nielsen dukkede op og scorede sikkert til 1-1.

I det 87. minut kunne B.93 nemt have scoret endnu et mål, da Mette Perthu-Hansen på kanten af feltet fik bolden prikket videre til en helt fri Natasha Shirazi. Desværre fløjtede dommeren straks for et ikke-eksisterende frispark og afbrød aktionen, der nemt kunne være endt med mål.

Marginalerne faldt ikke ud til B.93 på denne dag. B.93´erne havde et par friløbere i anden halvleg, og Signe Nielsen havde et skud på overliggeren, men den sidste skarphed manglede.

FC Thys topscorer Malene Sørensen kom også fri i enkelt situation, hvor Signe Munk reddede sikkert.

Der kunne nemt være scoret flere mål, men i den sidste ende var uafgjort nok et ganske retfærdigt resultat mellem to stærke hold, der stod godt til hinanden.

Efter kampen skruede FC Thy pigerne op for stereoanlægget og fortsatte oprykningsfesten, mens B.93´erne tog den lange vej hjem med en viden om, at der stadig mangler en finale.

B.93 skal i sidste runde, den 16. juni kl. 15.00, møde Greve på udebane. B.93 skal mindst have uafgjort for selv at sikre sig oprykning.

Alternativt skal FC Thy tage point fra forfølgeren Vildbjerg i deres sidste kamp, da B.93 har en langt bedre målscore end midtjyderne. Og Vildbjerg skal inden da have vundet kampen tirsdag mod bundholdet Vejle – ellers er B.93 allerede rykket op inden sidste runde.

Intet er afgjort endnu, og der venter endnu en spændende weekend.