Den 17-årige midterforsvarer Selma Svendsen blev af trænerteamet valgt til kampens B.93-spiller.

B.93 var godt med i en chancerig kamp mod VSK Aarhus men endte med at tabe 0-2 på Østerbro Stadion foran 138 tilskuere. Oprykkerne er dermed stadig uden point efter tre runder i 3F Ligaen.

B.93 havde håbet på at hente sine første point i 3F ligaen. Og i det første kvarter var tegningen også til, at dette måske kunne blive dagen.

Med hurtig boldomgang og fine kombinationer i alle kæder får B.93 en lille overvægt i starten og så kommer den store chance i det 12. minut: Mette Perthu-Hansen får en flot dyb stikning fra Camille Cecilie Brandt, hvorefter hun elegant afdribler målmanden.

I den slags situationer plejer Perthu at score, men hun er let ude af balance, og der kommer ikke nok kraft i skuddet, så en VSK-forsvarer når tilbage i sidste øjeblik og redder foran det blanke mål.

Vinden blæser nu den anden vej, og derfra ser VSK Aarhus sig ikke tilbage. Gæsterne overtager spillet, lægger et højere pres på B.93-kæderne, og få minutter efter sender aarhusianerne et skud på stolpen efter et fint indlæg fra kanten.

Det er den første advarsel, og i det 18. minut drejer Jannie Thomsen rundt om sig selv og lægger en præcis aflevering frem til Emma Andersen, der scorer sikkert.

I de følgende minutter virker B.93´erne lidt rystet og nervøsiteten breder sig. Som f.eks. da VSK´s Emma Andersen i det 21. minut bliver spillet fri af en fejlaflevering tilbage i feltet af B.93´s Nikoline Andresen. I den situation er det tæt på nul-to, men alene med B.93´s keeper Signe Munk skyder VSK´eren lige forbi målet.

I første halvleg kan aarhusianerne godt score to-tre mål med de chancer, holdet får kreeret. Men B.93-forsvaret bliver stabiliseret noget, da cheftræner Jessica Rodríguez får skubbet Helena Vigen tilbage som back og sendt Camille Brandt op på kanten.

B.93 kommer bedre ud i starten af anden halvleg, men det er stadig VSK, der får skabt de fleste chancer. Det er for sjældent, at B.93´erne når frem og bliver rigtig farlige på den sidste tredjedel af banen. Hjemmeholdet står ofte for dybt, og der mangler et koordineret højt genpres for at udnytte chancerne på omstillingerne.

Mette Perthu-Hansen går dybt for at modtage bolden og får i flere situationer vendt spillet, ligesom Natasha Shirazi leverer gode driblinger, men for ofte løber B.93´s spil ud i sandet, når det kommer over kanterne.

VSK Aarhus arbejder stenhårdt på midtbanen og vinder mange andenbolde. Og gæsterne er hurtigere i omstillingerne.

B.93 går over til tre i forsvaret, og den unge Nana Boysen får sin debut i 3F ligaen og bliver sendt op i angrebet ved siden af Mette Perthu-Hansen for at skaffe det udlignende mål. Men B.93 får ikke udnyttet overtalsituationerne på midtbanen tilstrækkeligt, og holdet spiller med større risiko i bagkæden.

Signe Munk må hive et par gode redninger frem for at holde B.93 inde i kampen, herunder i en situation, hvor VSK´s Camilla Andersen pludselig er alene med keeperen, der dog får pareret med fødderne.

I det 85. minut bliver det så til 0-2, da B.93´s Freja Lätheenmäki som bagerste spiller mister bolden, og VSK´s Jannie Thomsen får frit løb og scorer sikkert bag B.93-keeperen Signe Munk.

Det ender med en fortjent sejr for aarhusianerne, som i løbet af kampen skaber de fleste chancer og i lange perioder har et overtag i spillet.

B.93´s cheftræner Jessica Rodríguez er ærgerlig over nederlaget:

“Vi fortsætter i dag med at lave små dumme fejl i forsvaret, som er meget farlige. Vi er nødt til at rejse os igen efter disse tre nederlag og slås for at finde den balance i spillet, som vi stadig ikke har fundet, og som vi søger efter,” siger hun.

“Det var en meget vigtig kamp for os, som vi ikke forstod at håndtere. VSK Aarhus er som hold ikke bedre end os, men de spillede bedre sammen, og de var bedre i angrebet,” siger hun.

“Vi var alt for sårbare i spillet ud af vores egen zone, og vores midtbane fik ikke udnyttet de frie rum godt nok. Vi spillede bedre sammen i dag end i den forrige kamp, men vi bliver straffet på vore fejl, og VSK Aarhus scorer – og det er det, der tæller.”

Med nederlaget er B.93 efter tre kampe stadig uden point, og holdet ligger i bunden sammen med Odense Q. Nu gælder det om at rejse sig fra dette nederlag, siger cheftræner Jessica Rodríguez.

“Vi skal nu i gang med forberede os på den næste kamp. Vi skal løfte hovederne, og vi skal nu arbejde hårdt på at forbedre os. Vi bør huske, at der er 11 kampe tilbage af efterårssæsonen, og der er stadig mange point i spil. Vi skal ud og kæmpe vores chance, hver eneste weekend, for at vinde point og komme med i slutspillet.”

I næste runde venter der en meget svær kamp mod Danmarksmestrene fra Fortuna Hjørring på udebane. Der er 3 point op til Kolding Q og fire point op til FC Thy, der begge ligger over nedrykningsstregen. Thyboerne hentede i weekenden 1 point mod BSF, mens Kolding tabte 0-3 til Brøndby. Fortuna Hjørring vandt ude 0-3 over Odense Q.