B.93´s 1. divisionskvinder vandt lørdag en suveræn 0-4-sejr ude over FC Damsø. Dermed sikrede B.93 sig den vigtige andenplads i 1. division, så holdet rykker med op i forårets kvalifikationsliga, hvor seks hold kæmper om at komme i 3F ligaen. 

Tidligere i sæsonen havde Damsø spillet 2-2 i en tæt kamp på B.93’s hjemmebane.  Men allerede fra starten af kampen i Vanløse sad B.93 tungt på kampen.

I det 19. minut modtog Mette Perthu-Hansen bolden på kanten af straffesparksfeltet og lagde en perfekt aflevering over til Signe Maegaard Nielsen, der køligt sendte bolden ind ved den fjerneste stolpe.

I 30. minut erobrede Ida Hove en nedfaldsbold efter et hjørnespark og sparkede fra nært hold sikkert bolden op i nettaget til 0-2.

Der stod B.93 på det meste af spillet, og bortset fra et enkelt stolpeskud fra en korrekt dømt offsideposition kom FC Damsø ikke til mange chancer i første halvleg.

Især i 1. halvleg formår vi at presse Damsø , og samtidig var vi dynamiske og aggressive i vores positionering, så vi får skabt rum og overtal,” fortæller B.93´s cheftræner Rasmus Skovby, der var meget tilfreds med holdets indsats.

B.93 forsvar, anført af Amanda My og Helene Bille, stod stærkt, selv om Damsø i én situation kom ind over kanten, hvor den fremstormende B.93-keeper, Natalia Dorrego, dog parerede sikkert. På FC Damsøs midtbane var det især Stephanie Holm, der markerede sig med flere stærke aktioner.

Det blev i stedet B.93´s midtbanedynamo, Anna Tørsløv, der i det 42. minut scorede til 0-3 på direkte hjørnespark. Den ellers normalt så dygtige Damsø-keeper, Josefine Madsen, burde nok have bokset bolden væk, men var også generet af den lavthængende efterårssol.

I anden halvleg slækkede B.93 på tøjlerne, og FC Damsø kom mere ind i spillet, men holdet nåede dog ikke rigtig frem til farlige chancer.

Det virkede ikke til, at Damsø i dag havde midlerne til at blive rigtig farlige, så da Mette Perthu-Hansen endegyldigt lukker kampen til 0-4, brød jublen ud på bænken,” fortæller Rasmus Skovby.

Det skete i det 78. minut, hvor B.93’s topscorer opsnappede en for kort tilbagelægning. Hun bankede bolden op i hjørnet hen over Damsøs keeper, der kun fik det yderste af fingerspidserne på bolden. Det var hendes 10. mål i de seneste 4 kampe.

Personligt bliver jeg tæt dækket op i dagens kamp, men mine medspillere omkring mig var gode til at udnytte det frie rum, der blev skabt,” forklarer Mette Perthu-Hansen.

B.93 har erobret 27 point for 13 kampe og er inden sidste spillerunde sikret andenpladsen.

Jeg er meget tilfreds med i dag. Vi spiller ikke den smukkeste kamp, men vi formår at fighte os til en sikker firemålssejr,” siger B.93´s anfører, Mette Perthu-Hansen.

Holdet kan ikke nå topholdet Greve, der kom op på 32 point efter en sikker udebanesejr på 1-5 over Østerbro IF her i weekenden.

For B.93 er det den foreløbige kulmination på en fantastisk rejse med foreløbig fire imponerende oprykninger i streg.
På lørdag kl. 13 spiller B.93´s 1. divisionskvinder den sidste kamp i turneringen, og det bliver hjemme på Østerbro Stadion, hvor holdet møder Sundby.

Kom og vær med til at fejre B.93’s seje kvinder! Der er gratis adgang.

Foto: Mark Bernquist.
Kampreferat v) Bjarke Møller.

Se flere fotos fra kampen, og følg B.93 Kvinde- og pigefodbold på Facebooksiden B.93 Pigefodbold.