B.93´s 1. divisionskvinder slog lokalrivalerne fra Østerbro IF med hele 5-0 i en kamp, hvor der aldrig var tvivl om udfaldet. Mette Perthu-Hansen scorede hattrick for anden kamp i træk.

Med tre flotte mål i det første kvarter grundlagde B.93’s 1. divisionskvinder storsejren i topkampen mod Østerbro IF.

Lokalrivalerne kom ellers til kampen med en stærk 2-1 sejr over sub-topholdet Sundby i bagagen fra sidste runde. B.93 havde desuden revanche til gode efter holdenes første indbyrdes opgør i sæsonen, hvor Østerbro IF vandt 1-0. På det regnvejrstunge stadion var B.93 nådesløs.

Mette Perthu-Hansen blev kampens helt store spiller og scorede for anden weekend i træk et hattrick. Efter bare tre minutter sendte Ida Hove en dyb stikning igennem til Mette Perthu-Hansen, der scorede sit første mål.

Blot syv minutter senere erobrede Nikoline Andresen på egen banehalvdel bolden, afleverede til Ida Hove på kanten, som igen fandt Mette Perthu-Hansen med en dyb stikning. Topscoreren driblede køligt forbi målmanden og scorede til 2-0.

Inden Østerbro IF-pigerne var kommet på plads igen, fik B.93 hjørnespark, hvor Kristine Lindgaard i det fyldte felt steg op og kraftfuldt headede bolden i mål til 3-0.

I 1. første halvleg nåede Østerbro IF ikke frem til mange chancer, men i midten af halvlegen sendte Sofie Brock-Lips et langskud midt på overliggeren, der måske kunne have bragt lidt spænding ind i kampen, hvis den var gået ind.
Men Mette Perthu-Hansen ville det anderledes, og i halvlegens tredjesidste minut tæmmede hun en høj bold i feltet med brystet og halvflugtede akrobatisk bolden i kassen.

Østerbro IF kom stærkest ud til 2. halvleg. De rød-hvid-stribede fik mere flow i spillet og nåede frem til flere chancer. Cecilie Bergholt havde flere afslutninger, men hver gang reddede Natalia Dorrego, og hun stod i det hele taget en meget flot kamp i B.93-målet.

Med en føring på fire mål i ryggen slappede B.93-kvinderne lidt mere af, men i stedet for at køre bolden rundt og spille sikkert, satsede de stadig på at slå de direkte vinderbolde frem til angriberne. Det førte til tider til en del unødvendige boldtab på den regnvejrstunge bane.

Det vertikale spil gav dog pote i 58. minut, hvor en fremstormende Østerbro-målvogter på kanten af feltet halvklarede et skud fra Mette Perthu-Hansen. Ida Hove opsnappede returbolden og kronede en stærk indsats med resolut at sparke bolden i mål fra 25 meters afstand.

Cheftræner Rasmus Skovby er især tilfreds med holdets udvikling og kynisme.

“Kampen mod Østerbro IF var en kamp, som vi virkelig havde set frem imod, da vi havde tabt den omvendte kamp og langt fra var tilfredse med indsatsen og det udtryk, vi leverede dengang.”

“Det lykkedes os at få bevist, at vi er bedre end det, vi viste i første opgør. Vi var klar fra start og hamrende effektive! Det lykkedes os at straffe Østerbro IF og ramme dem på omstillinger og dødbolde, hvilket er facetter af spillet, som de ellers plejer at effektuerer på meget højt niveau. Vi spiller alt i alt en god fodboldkamp, og selv om vi ikke træffer de bedste beslutninger hver gang, så det svært at være utilfreds, når man vinder 5-0 på dette niveau.”

“Det glæder mig, at vi  har rykket os så meget i forhold til vores sidste møde, og jeg hæfter mig specielt ved vores kynisme og den knusende sejr, som giver os et godt rygstød frem mod sæsonens tre sidste kampe.”

Med sejren konsoliderede B.93 sin andenplads efter Greve. Med 21 point efter 11 kampe har B.93 nu fire point ned til Østerbro IF, der dog har spillet en kamp færre. B.93 har tre kampe tilbage i turneringen, hvor de to øverste hold går videre til forårets oprykningsspil til 3F Ligaen.

Kampreferat v) Bjarke Møller.

Se flere fotos fra kampen, og følg B.93 Kvinde- og pigefodbold på Facebooksiden B.93 Pigefodbold