Der vil – med jævne mellemrum – blive belyst en vinkel  i klubregi i interviewform, og denne gang bliver vinklen kvinderens flotte oprykning og kommende optræden på Østerbro Stadion.

Det kan meget muligvis blive et efterår med mange lækkerier for 93-tilhængere, da der vil blive dobbelt-program, med både 1. senior for mænd og kvinder optrædende på Østerbro Stadion. Herreseniorholdet starter 5/8, men d. 12/8 bliver første hjemmekamp for begge hold (se efterårets hjemmekampe for begge hold nederst på siden)

Rasmus Skovby, træner for klubbens bedste kvindehold, fik disse spørgsmål:

Hvis du skulle evaluere forårssæsonen for holdet – hvad vil du så fremhæve og hvilke ting har I især udviklet jer omkring?

“Hvis jeg skal fremhæve noget fra forårssæsonen, så det selvfølgelig svært at komme udenom vores oprykning til 1.division! En oprykning som kom i hus efter en på mange måder perfekt halvsæson. Vi lykkedes med rigtig mange ting, men først og fremmest fik vi tidligt skabt en god kultur omkring holdet.

Spillerne har været ivrige, træningsparate og koncentreret både i træning såvel som i kampe, hvilket har betydet meget små udfald i løbet af sæsonen. Vi har sammen udviklet os på mange parametre, men først og fremmest fundet tryghed i måden at gribe tingene an på.

Der er en god fælles forståelse i truppen, hvor ambitioner og spillestil er nøje afstemt i fællesskab. Det har resulteret i at alle har kunne tage ejerskab i projektet og samtlige har arbejdet mod samme i mål og i samme retning. Det tilskriver jeg en stor del af æren for vores succes i foråret.”

Og for at blive i området, hvad tager I med jer – fra det flotte forår – til den nye spændende sæson I starter med på Østerbro Stadion 12. august?

“Vi tager først og fremmest en masse selvtillid med ind til den nye sæson.

Vi har vundet rigtig mange fodboldkampe og det vil helt sikkert have en betydning i starten af sæsonen, hvor jeg forventer nogle tætte og spændende opgør, der kan lige præcis den faktor være afgørende når tingene spidser til og kampene skal afgøres.

Det vigtigste vi tager med ind til den nye sæson er dog en trup, der er meget afbalanceret, trygge og bevidste om hvordan vi vil gribe kampene an. Vi skal ikke ud og genopfinde et udtryk og en ny måde at spille fodbold på. Vi har fundet en formel, som jeg er helt sikker på også fungerer i 1. division.

Vi er dog ret ydmyge og ved der skal lægges på, og samtidig måske være lidt mere kalkuleret i visse situationer. Det arbejder vi stenhårdt på i hverdagen og det er jeg derfor også overbevist om vi lykkedes med på Danmarks næsthøjeste niveau.”

Klubben har gjort en del for at flytte jeres hjemmekampe til stadion. Hvad betyder det for dig og dine spillere at kunne optræde på netop Østerbro Stadion?

“Vi er alle utrolige glade og taknemlige for den opbakning, som vi får fra klubbens side. Det nyeste tiltag fra klubbens side om at vi fremover skal spille vores hjemmekampe på Østerbro stadion er blot et af mange.

Vi glæder os alle til at vise os frem på stadion og glæder os samtidig over de bedre forhold som vi har fået stillet i udsigt. Jeg personligt sætter stor pris på, at vi kan give vores modstander et indtryk af en klub med et seriøst setup og med nogle forhold som matcher det niveau vi nu befinder os på.”

Hvad kan vi forvente os i efteråret 17 – både spillemæssigt og resultatmæssigt?

“I kan forvente at se et hold der er berettiget til at være i 1. division. Vi har ikke fået noget foræret, men har spillet os frem til den position vi er i. Jeg håber og tror på man vil opleve et hold, som er stilsikkert, velovervejet og homogent i sit udtryk.

Vi har ikke i sinde at gå på kompromis med vores måde at spille fodbold på, selvom vi er klar over modstanden bliver en del hårdere, så vil man opleve et hold som vil forsøge at være dominerende, målsøgende og offensivt tænkende i sin tilgang til spillet.

Vi har i klubben og i truppen sat os klart mål om at vi i 1. sæson vil etablere os i rækken, vænne os til tempoet og bevise vores berettigelse i 1. division. Samtidig forventer vi også at være konkurrence-dygtige mod alle hold i rækken også de på forhånd formodede tophold.”

Hvad med din egen rolle som træner – hvordan ser du udfordringen nu når I er kommet op i en en meget mere konkurrencepræget række?

“I modsætning til mange af mine spillere, så er 1. division ikke noget nyt kapitel i min karriere. Jeg har været cheftræner i fire år i 1. division inden jeg startede i B.93.

Derfor har jeg selvfølgelig et indgående kendskab til rækken og holdene, som vi skal op imod. Jeg ved hvad det kræver for at kunne begå sig på dette niveau, og det er selvfølgelig nogle erfaringer som jeg vil tage med mig og forsøge at videregive til spillerne. Jeg glæder mig til at komme i gang, og er helt sikker på at vi som klub og hold kommer til at præge rækken i en positiv retning.

Jeg ser frem til udfordringen, som det helt sikkert vil blive, men er også meget fortrøstningsfuld og optimistisk på holdets og egne vegne.”

Tak til Rasmus Skovby for interessante ord og held og lykke til holdet.

Se programmet her.

Skrevet af Claus Vandborg.