Rækken af interview med spillere og ledere i klubben er særdeles populært her på siden, og Claus Vandborg, Presse- og kommunikationschef, fortsætter interviewrækken med en af klubbens største fodboldtalenter:

En af klubbens største fodboldtalenter er Sofie Bredgaard. Hun er kun 15 år, men har allerede sikret sig en seværdig rolle i B.93 – ikke kun via hendes præstationer, men også grundet hendes personlighed.

På Sofie`s CV findes allerede et træningsophold hos gigantklubben Manchester City, en imponerende plads på topscorerlisten over målskytter på U 18 DM Ligaen, samt landskampe for Danmark på U 17 plan. Det lå lige til højrebenet at jeg tog en snak med Sofie i “Vinklen”

Fortæl lidt om dine data Sofie?

– Jeg er 15 år gammel og har – før B.93 – spillet i Frederiksværk Fodbold Klub, Melby, Liseleje, Hillerød GI og BSF.

Hvor stammer din fodboldinteresse fra?

– Jeg fik min interesse fra min storebror. Jeg har siden jeg var helt lille spillet med ham, og er på den måde har jeg haft en stor interesse for fodbold. Der blev altid spillet i haven, over på den lokale fodboldbane og set en masse fodbold i fjernsynet, hvilket stadig er noget der bliver holdt ved.

Hvad er dine styrker og udviklingspunkter som spiller?

– Mine styrker er min spilintelligens, 1 mod 1 offensivt og min boldkontrol.
Mine udviklingspunkter er min udnyttelse af mit højreben, reaktionen på fejl og 1 mod 1 defensivt.

Hvad har været den store forskel for dig, efter du skiftede fra BSF til B.93?

– Jeg synes klubmiljøet her i B.93, er noget helt andet end i BSF. Her i klubben er der et mere elitært miljø på både drenge og pigesiden, hvilket skaber et fedt miljø at være i. Udover det så er jeg også gået fra U 16 til U 18 fodbold ved skiftet, som også er en ny til vending i sig selv. Jeg synes det har været godt at starte på en frisk.

På ca to uger scorede du tre mål for U-18 holdet, trænede med Manchester City`s U-hold, blev udtaget og fik spilletid på U-17 landsholdet – hvordan var den periode for dig ??

– Det var en meget stor oplevelse for mig. Det at score er selvfølgelig altid dejligt, men at score tre mål i samme kamp er en af de bedste ting som målscorer. Udover mit hattrick fik vi vendt kampen med en mand i undertal og vandt, hvilket var utrolig fedt.

Det at jeg så blev efterudtaget til U 17´s EM kvalifikations kampe var også dejligt for mig. Det er en stor ting for mig at repræsentere mit land og jeg ser frem til at jeg igen skal repræsentere Danmark når jeg med U 16 landsholdet skal spille to venskabskampe mod Tyskland i november.

Det var to hektiske uger med fuld knald på men to uger jeg ikke ville undvære.

Hvordan var det at være til prøvetræning i Manchester City, som jo er en gigant klub?

– Det største jeg hidtil har oplevet, simpelthen. Det at træne med en klub som Manchester er i sig selv en stor oplevelse. Det at opleve så professionelt et miljø, mærke at kvindefodbold var så stor derovre, og at deres faciliteter var som alle drengenes, var helt vanvigtigt, hvilket for mig er en stor oplevelse. Jeg er meget beæret for den oplevelse jeg har fået og meget taknemlig for at det har kunne lade sig gøre.

Hvad er dine ambitioner Sofie?

– Jeg drømmer om at blive verdens bedste. Der skal meget til, men hvis jeg ikke stræber efter det, så er det helt sikkert at jeg ikke bliver det. Udover det håber jeg også om at komme til udlandet og komme til at leve af fodbold. Jeg drømmer om at komme til at leve et liv hvor kun fodbolden er i fokus, hvilket jeg tror vil ske inden længe i engelsk kvindefodbold.

Tak til en målbevidst og veltalende Sofie for at stille op til “Vinklen”

Læs mere om Sofie her : fodbold.b93.dk

Skrevet af Claus Vandborg