Martin Jensen er 34 år, bor på Vesterbro med sin kæreste Marie og arbejder som projektleder. Han er uddannet cand.mag i musik. Rent “sportsligt” er Martin udstyret med DBU’s A-licens samt læst “Coaching og Teamudvikling” ved institut for Idræt.
Martins sidste tre trænerjobs: 2012-2014 Cheftræner for 1. senior, Allerød FK – 2015-2017 assistenttræner Brøndby Masterclass (U17-liga) – og fra juli 2017 Cheftræner U17 Division / T+ træner i B.93.

Jeg fik en fin snak med den talentfulde og kompetente træner. Her er et uddrag af samtalen:

Du er forholdsvis ny mand i B.93, hvad er dit indtryk af klubben?
– B.93 er en traditionsrig klub med stor historie, mange talenter og stort potentiale. Der er mange mennesker, der brænder for klubben, så med fælles samlet energi, indsats og målrettethed kan vi flytte mange spændende ting.

Hvad er status omkring det hold du træner?
– U17-holdet er et godt eksempel på, det potentiale og de muligheder der er i B.93. Vi har arbejdet siden sommer på at flytte træningskulturen, så vi træner bedre og med større ansvar hos den enkelte spiller for, hvorfor de er der. Så vi stiller større krav til os selv og hinanden hver eneste dag, og på den måde bliver dygtigere i dagligdagen. Det har givet sig udtryk i gode præstationer i divisionen, men også at vi har kunnet rykke en op på U19 allerede. Hvis vi skal lave spillere til højeste niveau, som potentialet er til, så skal vi turde sætte barren højt og udfordre hinanden, men arbejdet foregår i hverdagen på træningsbanen. Hvis vi spilder tiden, eller stiller os tilfredse er der mange andre, der løber fra os.

Det mange 93’ere håber på, er at vi kan fast rekruttere divisionsspillere fra vores u-afdeling – har du et bud på hvordan vi optimerer dette?
– Ja, men der er ikke en enkelt ting man kan eller skal gøre; det er mange små ting. Der er ikke noget quick-fix i talentudvikling. Men det handler om at fokusere på det man kan gøre noget ved, og det er i første omgang den indsats man lægger for dagen hver eneste dag til træning. Og dér kan vi optimere meget. På træningsindhold, krav, parathed, selvtræning osv. Det handler om indholdet meget mere end formen.

– Jeg har set mange spillere på min korte tid i 93, der er så fokuserede på omverdenen og hvad andre synes, at de flytter deres fokus fra, hvad det egentlig handler om. Det de kan gøre noget ved, men samtidig skal vi selvfølgelig være bevidst om vores identitet. Vi er gode til at favne bredt, og give plads til talenter, som måske ikke vil lykkes andre steder – men det betyder ikke, at man lykkes, hvis man ikke arbejder hårdt i hverdagen. I bund og grund skal vi skabe et miljø, hvor spillerne har mod til at være sig selv, til at udfordre, og til at sætte noget på spil – men hvor de samtidig selv er driver og brænder med alt, hvad de har for at lykkes.

Hvad kræver det at vi kan være konkurrencedygtige på den korte og lange bane?
– Det kommer an på hvad du mener med konkurrencedygtige? Vi har fine årgange over det meste af vores talentsektor, hvis vi sammenligner os med andre B-licens klubber, men hvorfor skal vi sætte barren der Vi kan sagtens have højere ambitioner, men vi skal være skarpe på vores identitet og skarpere på vores værdier.

– Vi skal i langt højere grad være tydelige hele vejen ned om hvem vi er, og hvad vi står for. Det skal vi øve os på hver dag, og vi skal som trænere værne om værdierne og kulturen hver eneste dag.

Hvad er dine egne ambitioner som træner?
– Min ambition er at blive den bedste talentudvikler i landet. Jeg brænder for at gøre en forskel. Det handler om mennesker og det handler om udvikling, så jeg kan flytte noget, hver eneste dag jeg går på arbejde.

Tak til Martin, som vi ønsker god vind med trænergeringen i B.93.

Yderligere oplysninger

Til info er Martin og hans U17-hold startet stærkt i foråret. To sejre i turneringen (2-1 over Thisted) og en (citat Martin) “fed og underholdende kamp” mod Nykøbing FC, som blev slået 3-2. Man røg ud i pokalen mod et af landets bedste hold fra FCN med de tætte cifre 2-3.

Se web-tv med Martin fra 2017 her

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Mark Bernquist.
Se flere interview med ledere og spillere fra Fodboldafdelingen.