“Det har været en meget speciel uge”.

 

Det er jo svære tider for alle, også for dem som elsker fodbold, dette uanset om man er træner, spiller, tilskuer eller – som Martin Jensen – talentchef i B.93. Dette interview blev lavet over nettet, dagen før B.93 sendte de fleste ansatte hjem via regeringens lønkompentations mulighed. Dette selvfølgelig for at give B.93 de bedste økonomiske forudsætninger, også efter krisen.
Det ændrer dog ikke ved Martins interessante vinkel på den udfordring, da træningen blev lukket ned.

Velkommen til “Vinklen” Martin. Hvad er status i vores akademi lige nu?

– Det er klart, at i denne tid er der noget, der er vigtigere end fodbold, så det er et stort spørgsmål.

– Havde du spurgt mig for 14 dage siden ville jeg sige, at vores akademi har det godt – det har været opadgående længe, og vi har samlet en god gruppe af rutinerede trænere og unge sultne folk, som hver dag brænder for at gøre en forskel for de unge mennesker og klubben. Vi har ensrettet og optimeret en række forhold i vores miljø, som har skabt sammenhæng og løftet niveauet på hele gruppen, så vi står stærkere end nogensinde.

Kultur og værdier er vel noget man skal arbejde for?

– På værdisiden, som er rigtig vigtig i ’93, har vi de samme værdier som vi har haft de sidste mange år, men hvor det for bare to år siden kun var ord på et papir, er vi i dag ved at have skabt en kultur, hvor værdier og indstilling til træning – og hinanden – er ved at forankre sig i akademiet, og den vej igennem også smitter af på resten af klubben.

– Ikke mindst på grund af vores mange dygtige trænere. Kultur er noget der tager år at bygge op, og undervejs skal man stå fast når det blæser – og det gør det ind imellem i en klub af vores størrelse, men jeg er meget tilfreds med den lange vej vi er kommet.

Hvordan har din rolle som talentchef været, efter karantænen blev indført?

– Det har været en meget speciel uge. Det har i høj grad handlet om kommunikation med både DBU og vores trænere i forhold til hvordan vi dels sikrer at alle lever op til de retningslinjer, der er kommet fra Sundhedsstyrelsen, men også at vi får sikret at der bliver lavet vedligeholdelsesplaner mv. til spillerne i en uvis tid.

Det er selvfølgelig ens for alle klubber, men hvad kommer dette til at betyde for netop vores talentarbejde? 

– Talentudvikling handler jo om langsigtede planer og potentiale der rækker længere frem end blot et par måneder, så på den bane vil vores talentarbejde komme tilbage for fuld styrke, når den ufrivillige pause er overstået.

– En lang pause kan være farlig, hvis man ikke har et solidt fundament; men som nævnt før er jeg overbevist om, at den kultur vi har fået skabt er stærk, og jeg ved at både spillere og trænere drømmer om at komme tilbage til træningsbanen, slutter Martin Jensen.

 

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto fra arkiv.