En imponerede sæson.

 

Lasse Frølund har været i “Vinklen” før, men hans talenter fra U17 holdet imponerer alle, og har taget ni sejre i træk, så de fører naturligvis rækken. Derfor satte redaktionen Lasse Frølund i den “varme stol” og spurgte ind til deres og Lasse succes.

Tillykke med de flotte sejre – kan du kort sige noget om hvorfor det går så godt for U17 holdet?

– Først og fremmest fordi det er nogle virkelig gode spillere. Den individuelle kvalitet i truppen er virkelig stor, og når vi får sat tingene rigtigt sammen offensivt, så er det svært for alle hold i divisionen at stoppe os. Vi har haft virkelig mange skader, og det har bare resulteret i at flere fra truppen har fået muligheden og vist sig flot frem. Samtlige spillere i truppen har været i kamp i divisionen.

Hvordan er det at arbejde med denne trup?

– Det er en kæmpe fornøjelse at arbejde med U17 truppen. Mathias (assistenttræner) og jeg har gode forudsætninger for at flytte spillerne i en positiv retning, fordi de er så ærgerrige i forhold til at lære. Jeg oplever en trup, som har en virkelig stor fodboldforståelse. Det er klart, at vi lige nu er i en situation, hvor humøret er højt, og derfor er spillerne også mere tilbøjelige til at tillægge de ting de får at vide værdi – fordi de kan se en positiv indvirkning. På et tidspunkt rammer vi nok noget modgang, og det bliver spændende at se, hvilken indflydelse det får på truppen og trænerteamet.

– Vi arbejder meget med spillernes tilgang til at spille fodbold. Selvom det går godt lige nu, må spillerne ikke glemme, at det hele tiden handler om at udvikle sig. Efter mange sejre skal man stadigvæk gå til træning med ambitionen om at flytte sig op på et højere niveau.

I har lukket en del mål ind – jeres position taget i betragtning. Hvad skyldes det?

– Sidst jeg var i “Vinklen”, da jeg trænede U17A holdet, fik jeg vist et spørgsmål der mindede meget om dette. Vi angriber i hvert fald bedre end vi forsvarer. Der er ingen tvivl om, at jeg har større fokus på den offensive del, end jeg har på det defensive, og det forplanter sig muligvis i spillerne. Vi har dog fået større fokus på det, og når jeg analyserer vores kampe kan jeg se, at vi bliver stærkere i de defensive principper, men der er stadig meget at arbejde med. Vores mål er at have et attraktivt udtryk i kampene, og det resulterer ind i mellem i, at vi efterlader meget plads bag os. Jeg kan også se, at vi til tider mangler koncentration i vores forsvarsspil – det er desværre en tendens vi ser i spillerne, når de tror de kan “gå på vandet”.

I har et spændende og udfordrende restprogram. Bl.a. Horsens, HIK og Viborg ude – kan I holde 1. pladsen hjem?

– Ja det kan vi godt, men for mig skal vi ikke begynde at fokusere for meget på resultaterne. Vi evaluerer hele tiden på vores præstationer, og jeg prøver hele tiden at få spillerne til at vurdere præstationen fremfor resultatet. Hvis vi præsterer godt nok, tror jeg også at vi vinder de fleste af vores kampe. Hver eneste lørdag går vi efter at vinde vores kamp, men jeg tror ikke på at have for stort fokus på et sæsonmål i forhold til resultater. Vi går altid efter sejren, det ændrer sig ikke fordi vi eventuelt har defineret et antal point vi skal have.

Hvordan arbejdes der i B.93’s akademi ?

– Der sker mange spændende ting i klubbens akademi, og der bliver lagt et helt fantastisk arbejde i det fra trænernes side. Det er mildest talt imponerende at se, hvor mange timer der bliver lagt i arbejdet på 2. sal. Dét at vi har mulighed for at sidde sammen og arbejde er en forudsætning for at vi kan fortsætte den positive udvikling akademiet er i. Folk er ikke bange for at sætte deres faglighed på spil, og det er med til at udvikle os alle sammen. Stor ros til alle i og omkring akademiet, sluttter succestræneren Lasse Frølund.

Bonusinfo:
Hvis du vil se om  U 17 – holdet kan blive ved med at vinde, skal du se dem på udebane i Holbæk (d. 11/10 kl. 19) eller kampen i Viborg (d. 26/10 kl. 15.15) Næste hjemmekamp er først i november, nemlig d. 9/11 mod Hobro.kl. 13.15

 

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.