Jeg har talt med vores cheftræner et par gange og mit indtryk af Jessica er, at hun meget målrettet, selvbevidst og ambitiøs og alt tegner til, hun har en stor fremtid som træner. Det skal blive spændende at følge Jessica som cheftræner i dette meget spændende forår for vores bedste kvindehold.

I de seneste uger har hun haft assistance på førsteholdet af A-licenstræner Vinnie Haldbo, der har givet en hånd med her indtil udgangen af februar, og i øjeblikket er klubben ved at finde en fuldt dedikeret assistenttræner, der kan hjælpe Jessica med at gøre holdet klar til den spændende sæson.

Jeg ville gerne høre mere om denne fodboldpersonlighed, så hun blev inviteret en tur i interviewserien “Vinklen”.

Jessica har spillet for bl.a. RCD Español, CE Sant Gabriel, Unif LLefia og CE Europa, som er velrenommerede klubber indenfor kvindefodbold, og hun nåede at blive udtaget til det spanske fodboldlandshold, inden en alvorlig skade stoppede fodboldkarrieren. Siden har hun kastet sin kærlighed på trænergerningen, hvor hun i flere år bl.a. har ledet FC Barcelonas talentskoler i Japan.

Jessica har det højeste internationale trænerniveau, da hun i Spanien har taget både sin UEFA A-licens og en UEFA Pro-licens som træner. Dermed er hun en af de få trænere i dansk kvindefodbold, der har den højeste træneruddannelse.

Jessica – fortæl os lidt om din erfaring som træner?

– Jeg startede med at træne et U9 hold, da jeg var 14 år. Jeg spillede samtidig og lærte meget ved at studere andre trænere. Jeg tog kurser indenfor fodbold – bl.a med vinkler på scouting, koordination rettet mod kvindefodbold – og tog min træneruddannelse. Jeg er meget taknemmelig for mit job som træner, og har coachet i Japan, Spanien, Kina og nu selvfølgelig i Danmark.

Hvordan endte du i B.93?

– Takket være Bjarke Møller som jeg gerne vil takke mange gange. Han præsenterede sit og klubbens projekt for mig og det virkede spændende.

Hvad er dine ambitioner?

– Jeg vil gerne rykke op med holdet, komme i 3F Ligaen og spille med de bedste i Danmark. På et senere tidspunkt vil jeg gerne være landsholdstræner. (Red: Jessica nævner ikke for hvilket land).

Hvordan vurderer du B.93’s kvindehold?

– De er unge og meget ivrige for at lære, og jeg synes de forbedrer sig fra hvert eneste træningspas. Jeg mener, at de kan vinde titler på den lange bane og vigtigst af alt, så bakker de hinanden op og er dermed alle støtter for holdet.

– Jeg synes, at de er dygtige, engagerede og er meget udviklingsparate. Jeg er glad for at være træner for dem.

Kan du komme med et bud på, hvordan det kommer til at gå i foråret?

– Det er svært at sige, men jeg kan love at vi kommer til at fighte og løbe til sidste minut. Vi vil yde det bedste vi kan i kampene og til træning. Meget kan ske, men vi vil forberede os så godt vi kan.

Tak for din tid Jessica og du får det sidste ord:

– Jeg har lært mange værdier af fodbold, som har hjulpet mig til at blive en bedre person og menneske.

Se flere interview fra Fodboldafdelingen, hele klubben og Divisionsholdet for herrer.

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af Claus Vandborg.