Som regel interviewer eller profilerer vi lidt ældre spillere, trænere eller frivillige forældre, men denne gang vender vi os mod Izz Danish Ismail – i daglig tale Danish, som spiller på U13 Rising Stars.

 

Danish har været en del af holdet i en årrække og har gradvist bevæget sig fra en rolle primært som målmand, til at være første mand på holdkortet på den offensive midtbane og det tilmed som anfører.

Vi har snakket med Danish, hans holdkammerater, og de voksne omkring hans nuværende og tidligere hold.

Danish’ familie er oprindeligt malayer og emigrerede fra Singapore til Danmark i 1996, og taler malaysisk hjemme i familien, som også tæller mor, far og to yngre søstre (som ikke spiller fodbold … endnu).

Danish er altid den første til at tage imod nye spillere på holdet, og forsøge at integrere dem så godt som muligt.

Danish, hvorfor spiller du fodbold?

– Jaah, lige siden jeg var tre har jeg haft lyst til at spille fodbold, og det gør mig bare glad at være på banen og en masse energi oveni. Jeg er meget stolt af at spille i B.93, og det håber jeg på at gøre i mange år.

Du er jo blevet anfører for holdet?

– Yes, når jeg ser på anførerbindet minder det mig om at jeg skal hjælpe mine kammerater og at man skal være et forbillede. Det gør mig ikke til en bedre spiller, for der er rigtigt mange på holdet som er meget bedre end mig, men det husker mig på at kunne hjælpe når der er brug for det.

Hvad gør man så som en god anfører?

– Man sørger for de ikke stresser over fejl, men lærer af dem i stedet. Man prøver at gøre dem bedre og måske nogle tips til hvordan de kan tackle det. Så prøver man at skabe sammenhold og sørger for at spillerne bliver til et hold.

Du er personligt aldrig sur eller negativ?

– Nej, det er jeg altså, men så kigger jeg tilbage på min opførsel og får dårligt når jeg har gjort noget skidt, så det prøver jeg at gøre bedre.

Hvad er dine mål for fodboldkarrieren?

– Jeg vil bare være bedre og det næste mål er at vinde vores række sammen med holdet. Derudover vil jeg bare gøre det så godt som overhovedet muligt, og det inkluderer at være den bedste kammerat jeg kan.

Så er du jo blevet trænerassistent for et yngre hold?

– Ahmen, det gør mig så glad at se de små træne, og det minder jeg om hvorfor jeg selv startede med at spille fodbold.

– Jeg kan faktisk godt se mig selv som træner i mange år fremover. Jeg er sammen med mine ældste holdkammerater Aksel, Ivan og Nathan og vi har det bare sjovt sammen, vi har et meget stærkt bånd sammen.

Claus Brandt Jakobsen (mangeårig træner og holdleder for Danish)

– Jeg har trænet Danish siden han var tre år, og hvad man hurtigt opdager er at han er alles ven. Han kan spille alle pladser på banen, og han har været sin årgangs måske bedste målmand.

– Ikke blot målmand, men også som markspiller gør han en forskel: Han har igen og igen scoret det kampafgørende mål i diverse kampe, men det er aldrig ham man hører prale.

– Han har i over et år været frivillig, ulønnet træner på U9 New Stars, hvor han bruger tre timer om ugen på at træne de yngre og forsøge at dele ud af sin glæde til spillet, og i den funktion er han elsket af både drengene og deres forældre.

August Bjerregaard (spillet med Danish i fem år)

– Danish har al den tid jeg har kendt ham været positiv, og har altid været den der har arbejdet hårdest.

– Han er god til at tage imod nye spillere og til at muntre folk op hvis de er lidt generte. Han er meget hurtig og robust, han er meget stærk og så har han et tordenskud som altid sidder i taget. Han er nok den bedste holdkammerat, jeg nogensinde har haft.

Zilas Baadsgaard (træner for U13 Rising Stars)

– Danish er en fantastisk dreng, som aldrig rigtigt brokker sig; han er sød, altid i godt humør, meget hjælpsom til træning og faktisk meget det en træner ønsker fra sine spillere.

– Han er en fighter både til træning og kampe og spørger meget ind til hvad han skal gøre for at nå sine egne mål, det f.eks. kunne være at blive anfører og hvad en god anfører er!

– Han er et godt forbillede for sine holdkammerater, syntes jeg – mange kunne godt lære hvordan man skal opfører sig til træning af ham.

– En ting man lægger meget mærke til ved ham, er også at han sagtens kan hygge sig til træning, men at han godt ved hvornår man ikke skal fjolle længere og han siger også nogle gange under træning til sine holdkammerater, at de skal koncentrere sig om opgaven.

Jim Pannell (far til Danish’ holdkammerat, Charlie)

– Danish er ikke kun en fremragende fodboldspiller, men en bemærkelsesværdig ung mand, der viser et niveau af modenhed og uselviskhed langt ud over sin alder. Han er efter min mening en rollemodel, der fører an med et godt eksempel. Han er den kaptajn, som hans årgang absolut fortjener.

– Danish er kort sagt et smukt eksempel på den slags spillere vi gerne vil fremhæve i klubben:

Både arbejdsom, hjælpsom og beskeden – han er et forbillede for mange, så hils på ham næste gang du ser ham på anlægget.

Skrevet af Valdemar Jensen.
Foto fra arkiv.