Igen i år skal det blive spændende at se hvordan Copenhagen Football Camp forløber i påskeugen. Presse- og kommunikationschef Claus Vandborg tog en kort snak med Andreas Motzfeldt, som er en af de to mænd, som står bag denne fine aktivitet.

Du og Mikkel Holm har overtaget organiseringen af denne populære aktivitet i B.93, hvordan har I tænkt jer at gribe det an

– Børn sætter ikke selv instruerende øvelser op, når de går på banen, i skateparken eller på legepladsen – det gør vi “voksne”. Børn derimod leger, spiller og prøver sig frem.

– Det kan se primitivt ud, men de forfiner stille og roligt teknikken, iteration efter iteration. De observerer og foretager mindre justeringer, ud fra det mere modne og sofistikerede spil, som de ser profferne spille. Dette er den den kreative proces vi vil give plads til på B.93-campen.

– Vi kan ganske nemt sætte den ene øvelse op efter den anden og instruere spillerne igennem dem. Det vil helt sikkert fodre vores (trænerne) ego. Det kan endda virke for de observerende forældrene, at vi har styr på det. Bare for at styrke vores autoritet kan vi endda råbe ordet “tempo” hvert andet minut bare for effektens skyld. Men det vil ikke gavne vores yngste spillere.

Det lyder spændende, hvordan har I tænkt jer at bære jer ad med det?

– Hvis vi ønsker at læring skal finde sted på camp’en skal vi bede vores spillere om at gøre, hvad de gør bedst. Vi må bede dem om selv at bygge prototyper af spillet og at tænke sig gennem de iterationer, der kræves for at opbygge det færdige spil.

– Øvelser, der er selvregulerende og selvreflekterende vil give de unge spillere den rigtige feedback til at forfine deres færdigheder, beslutninger og viden, der kræves for at tage det næste skridt i deres udvikling. Vi trænere, kan gribe ind som vejledere for at guide, udfordre og naturligvis anerkende deres antagelser/beslutninger.

– Vi er trænere for spillerens udvikling. Og hvis det står ved sin magt, har vi en mulighed for at lette læringsprocessen for enhver spillers udvikling.

Jeg må indrømme at jeg igen er imponeret over Andreas tankegang og syn på træning/udvikling af vores dygtige spillere.

Yderligere oplysninger

Kontakt camp-lederne Andreas Motzfeldt og Mikkel Holm

Andreas Motzfeldt
Mobil: 51 36 13 51
andreas@b93.dk

 

 

 

 

Mikkel Holm
Mobil: 28 74 43 42
mikkelkholm@live.dk

 

 

 

 

Skrevet af Claus Vandborg.