Fleggaard Cup 2023

Fleggaard Cup 2023

 

I weekenden 29.-30 april 2023 mødes 36 dygtige fodboldhold på årgang 2012 for at prøve kræfter med hinanden og udvikle deres færdigheder i trygge rammer på Svanemølleanlægget.

Det er 5. gang Fleggaard Cup afholdes – alle gange har været for årgang 2012. Det startede som et forældredrevet initiativ lige efter første del af pandemien, hvor alle stævner blev aflyst på stribe.

Nu er depechen givet videre til B.93, som ser det som en perfekt mulighed for at vise sit helt nye anlæg frem – og ikke mindst vise omverdenen at børnefodbolden er en hjørnesten i klubbens identitet.

Og hvem ved, måske får vi den næste João Félix, João Cancelo eller Gonçalo Ramos at se på Østerbro?

 

Turneringsstruktur med masser af spilletid til alle hold

 

Der er altid noget at spille for

Selvfølgelig spiller drengene for at vinde, men stævnearrangørerne har, i modsætning til mange andre stævner i landet, sørget for at der hele tiden er noget at spille for. Også selvom man taber et par kampe.

Således bliver holdene hele tiden matchet for at opnå størst mulig jævnbyrdighed. De allerbedste dyster efter de indledende kampe i Champions League, mens de næstbedste dyster om Europa League og de tredjebedste om Conference League. På intet tidspunkt bliver man slået ud.

Samtidig er langt de fleste danske hold garanteret mindst én kamp mod en udenlandsk klub. Alle hold spiller i alt 9 kampe af 2×15 minutter, så alle spillere skal nok få masser af spilletid under stævnet.

 

 

På børnenes præmisser

Der spilles 8v8 på en halv 11-mands bane, hvilket er i tråd med DBU’s anbefalinger til U10-U12 spillere.

Men i modsætning til DBU’s regler for børnefodbold, spilles der med ind-dribling eller indspark i stedet for et indkast og det er ikke tilladt for målmanden at samle bolden op på tilbagelægninger.

Begge dele danner rammerne for et hurtigt spil langs jorden – med fokus på de tekniske færdigheder – også for målmanden, som dermed i langt højere grad skal være deltagende med fødderne.

Der spilles om æren og pokaler til hylderne derhjemme, men sponsorerne Fleggaard og Faxe Kondi har sørget for at alle spillere får verdens sjoveste legetøj med hjem – nemlig en fodbold fra Nexus, som er en helt ny producent af fodbolde på det danske marked.

Der er gratis entré og B.93 vil servere lidt godt til ganen til fair priser. Alt sammen noget der går til klubkassen og til videreudvikling af børnefodbolden i klubben.

Der markeres særlige områder til tilskuere, så børnene kan være alene med deres trænere og holde fokus på at spille fodbold uden at blive forstyrret af ellers velmenende forældre.

Følg med i turningen med Tournify’s app

Hent den til iOS eller Android.

 

 

 

 

Mød alle holdene

 

Udover S.L. Benfica og Sporting Clube de Braga, har Exeter City FC fra England, FC Nõmme United fra Estland, Hammarby IF, AC Trelleborg, Alegria FK, Hyllie IK og Skabersjö IF fra Sverige, norska Team Next Norway og Niendorfer TSV fra Tyskland meldt deres ankomst.

Fra Danmark er det traditionsklubber som B.93, Brøndby IF, Lyngby Boldklub, KB Talent (FC København), AGF, FC Nordsjælland, Esbjerg fB, Guldminen (FC Midtjylland), Vejle Boldklub og AaB.

Men også de dygtige drenge fra Gentofte Fodbold Akademi, Vestegnens Bold Akademi, HIK, Allerød FK, Boldklubben Hellas, Boldklubben FIX, Falster United, Herlev IF, Nivå-Kokkedal Fodboldklub, RB Køge, Sundby Boldklub, Taastrup FC, Vallensbæk IF og Vanløse IF dyster med om pokalen.

Her får du overblik over alle holdene fordelt på nationalitet. Tryk på logoerne for at få mere at vide fra klubbernes respektive hjemmesider.

Kvalifikationsturnering lørdag 15. april 2023
Der bliver plads til et ekstra dansk hold i turneringen, når seks hold dyster om en plads mere i turneringen på Gentofte Stadion lørdag 15. april.

Greve, B.93 II, Aalborg KFUM, Farum Bk., Gentofte Fodbold Akademi (U10) og svenske Alegria FK dyster mod hinanden. Alegria FK har dog allerede et hold med i turneringen, så de har frasagt sig pladsen på forhånd og bruger turneringen som opvarmning. Aalborg KFUM deltager heller ikke i stævnet 29-30. april, hvis de skulle vinde kvalifikationsturneringen.

Den ekstra plads til turneringen 29.-30. april 2023 skal derfor findes blandt Greve, B.93 II, Farum Bk eller Gentofte Fodbold Akademi (U10).

Du kan også følge kval-turneringen på Tournify.

 

Danmark (25 hold) 🇩🇰

 

 

 

 

Sverige (fem hold) 🇸🇪

 

 

Portugal (to hold) 🇵🇹

 

 

Norge (et hold) 🇳🇴

 

 

England (et hold) 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

 

 

Tyskland (et hold) 🇩🇪

 

 

Estland (et hold) 🇪🇪

 

 

 

Mød sponsorerne

 

Fleggaard

Grænsehandel med DIG i fokus. Hos Fleggaard kan du nemt og bekvemt handle online. Køb dine grænsehandelsvarer hjemmefra og afhent i en af vores ni grænsebutikker i Tyskland, hvor varerne står pakket og klar til dig.

Fleggaard elsker sport – især børnefodbold. Derfor støtter de dette fantastiske initiativ.

 

Faxe Kondi

Danmarks førende lemon/lime sodavand behøver ingen introduktion. Den helt unikke kombination af druesukker og lemon/lime har siden 1971 været børnenes yndlings læskedrik når de har dyrket sport og har brug for at fylde sukkerdepoterne.

Faxe Kondi kan fås overalt – men altid til den absolut skarpeste pris hos Fleggaard.

 

Nexus Football

Nexus Football er et dansk start-up fodbold brand, som fokuserer på at tilbyde topkvalitets fodbolde og ekstraordinær value-for-money for spillere, hold og klubber.

Bolden er bindeledet i verdens smukkeste spil, og Nexus Football er drevet af at tilbyde denne i højeste kvalitet til den laveste pris. Det fortjener spillere i alle aldre!

Til Fleggaard Cup er børnene så heldige at være de første i verden til at få Nexus boldene.