Vi er klar til festdag på Østerbro Stadion Grundlovsdag 5. juni, når vi tager mod Aarhus Fremad i forårets sidste kamp. Blandt andet med en særlig 20-års jubilæums fejring i pausen.

Det var Medlemsblad redaktør Mads Mazanti der tilbage i juli 2020 for første gang såede ideen om at hylde klubbens indtil nu eneste ungdoms DM i historien. Det er nemlig år 20 år siden, at B.93 vandt Junior DM rækken.

Det var pudsigt nok den nuværende Brøndby træner Niels Frederiksen, der stod i spidsen for mandskabet. 20 år senere var han således med til at løfte trofæet i den bedste danske række for Brøndby (ikke alle journalister har fanget detaljen om at Niels altså har vundet DM tidligere, webred.).

I web-redaktionen – og især med hjælp fra klub sekretær Gitte Arnskov – har vi gennem et par måneder arbejdet på at opstøve så mange af spillere og ledere som mulig, så vi kunne invitere dem på en stadionplatte og hyldest i pausen af opgøret mellem B.93 og Aarhus Fremad på Grundlovsdag 5. juni. Niels Frederiksen har meldt sin ankomst:

14 mands truppen

Vi har inviteret alle vi kunne finde fra holdbilledet herunder. Nogle har vi ikke hørt fra, kun et enkelt afbud fra Jonas Troest (der selv skal spille kamp) er indløbet, men ellers udgør listen over deltagere på lørdag i alfabetisk rækkefølge en ganske fin 14 mands trup:

1. Benjamin Jakobsen
2. Hendrik Skovbach
3. Jeppe Brandrup
4. Jeppe Hestehave
5. Jesper Mølgaard Kristensen
6. Jonas Schumacher
7. Kenneth Bjergsted
8. Kim Madsen
9. Kristian Marcussen
10. Martin Bernburg
11. Nicklas Svendsen
12. Niels Frederiksen
13. Rihan Aslani
14. Troels Gadegaard

Vi ser frem til at hylde spillerne i pausen, så tag godt imod dem.

I anledning af hyldesten har vi samlet lidt anekdoter fra nogle af spillerne. Her er hvad de husker fra tiden for 20 år siden:

Anekdote fra spilleren Jesper Mølgaard Kristensen

– Jeg husker især min allerførste trappetræning med Jørgen Troest (i øvrigt far til en af spillerne, nemlig Jonas), som var fysisk træner. Dette foregik på Østerbro stadion, og jeg husker den ikke med glæde.

– Min kammerat Benjamin og jeg var nytilkomne fra HIK og havde aldrig prøvet noget nær den slags fysisk træning i vores hidtil 10 år lange fodbold liv. Det var et regulært chok at komme ind til så dedikerede og dygtige trænere og spillere, men det var også ekstremt lærerigt.

– Nå men, den korte version var at jeg brækkede mig i lår tykke stråler efter ren og skær fysisk udmattelse efter den første trappetræning. Hvorefter Jørgen knastørt konstaterer, citat: “Du er ikke den første Jesper.”

– Men en herlig tid, og jeg tænker ikke der er mange andre spillere end dem fra årgang 86 der kan “prale” af at have vundet DM guld for juniorer det første år, og så rykket ned det næstkommende år.

Benjamin Garne Jakobsen, også fra 86-årgangen, supplerer

– Ja, Jørgen var hård kost for os Gentofte-drenge … Jeg havde selv kæmpe problemer med at hoppe over hækkene til de fysiske træninger – de gav mig nærmest mareridt om natten! Haha …

– Når man væltede en hæk eller ikke kunne komme over, blev man straffet med 10-20 stærke. Jeg havde ofte problemer i min lyske – om jeg brugte dette som undskyldning for at undgå hækkene, vil jeg lade blafre i vinden …

– Men ja, en fed og udfordrende tid. Til træningerne lærte vi hurtigt, at man ikke skulle varme bolden for meget. Ellers ku’ man godt blive savet over af en 85’er (ingen nævnt, ingen glemt …).

Troels Gadegaard har dette at bidrage med

– Jeg kom i tanke om et halvgammelt klip forleden, hvor Niels meget belevent beder Kevin Mensah om at holde øjnene på bolden.

– Udover at vi vel alle sammen har været i Kevins sko på et eller andet tidspunkt, så mindede det mig den udekamp, hvor der var tegnet et teknisk felt op omkring udskiftningsbænken. Og som Niels kommenterede over for Per, da vi var ude at bese banen.

– Niels: “Det er det, der hedder det tekniske felt, Per Simonsen. Det skal vi i princippet holde os indenfor.”

– Per, helt tørt: “Det tror jeg sgu bliver et større problem for dig end for mig.”

Her er klippet med Niels, hvis man ikke kender det. #JesuisKevin:

Foto af Danmarksmestrene fra 2001

Fotoet findes i denne herlige samling af billeder fra andre hold end 1. Herresenior i Palle “Banks” Jørgensens unikke historie arkiv.

Bagerst f.v.: Niels Frederiksen (cheftræner), Jeppe Hestehave, Jonas Schumacher, Jeppe Brandrup (anfører), Kim Madsen, Michael Jakobsen, Patrick Vest, Martin Bernburg, Sebastian Vestergaard, Anders Hedegaard, Jannik Sano, Troels Gadegaard og Benjamin Jakobsen.

Forrest f.v.: Jesper Kristensen, Thomas Hansen, Kristian Marcussen, Nicklas Svendsen, Bajram Fetai, Rihan Aslani, Kenneth Bjergsted og Per Simonsen (assistenttræner).

Mangler: Jonas Troest, Sezer Canbaz, fysisk træner Jørgen Troest, leder Hendrik Skovbach og leder Jan Vest.

B.93 vandt DM-rækken med 22 kampe og 60 point (målscore 69-32), foran Brøndby (53 point) og AGF (39 point). Mesterskabet blev sikret i næstsidste runde, da OB hjemme blev besejret med 3-1. Forinden har B.93 besejret det andet tophold Brøndby med overbevisende 3-0.

Artikel i Tipsbladet (uge 44, 2001)

Venligst udlånt af Niels Frederiksen. Se artiklen i fuld størrelse her eller ved at trykke på artiklen herunder.

Vel mødt på Østerbro Stadion – til god fodbold mod Aarhus Fremad og fejring af Junior DM holdet mv. i pausen.

Se kampen og vær med til at hylde Junior DM holdet