Det er en hel del år siden et U19 hold fra B.93 har vundet rækken. Det skete ikke desto mindre sidste weekend, hvor de unge talenter tog en imponerende 7-0 sejr over SfB Oure i den sidste og afgørende kamp.

Web-redaktionen satte cheftræner Mathias Møller Thomsen stævne for at fortælle om sæsonen.

Mathias Møller Thomsen om U19 Elite holdets triumf

Fortæl os om sæsonen og hvad der har været afgørende for at I løb med pokalen til sidst …

– Det har været en lang og krævende sæson for holdet. Corona gjorde at vi efter vinterpausen startede op senere end planlagt og med et meget tæt kampprogram med flere midtuge kampe, som har krævet en hel masse af spillerne.

– Igennem sæsonen har vi haft en del skader og flere U19 spillere blev rykket op på 1. senior, og så kunne man frygte at niveauet ville dale lidt, men de næste i rækken har bare overtaget og hurtigt udfyldt de efterladte sko på imponerende vis.

– Spillerne har været fokuserede hele vejen igennem og været meget professionelle i deres tilgang. Vi har haft et stort fokus på at fokuseret, intens og god træning gør at man er bedst mulig rustet til at præstere i kampene.

– Derudover har vi fået mentaltræner Malthe Nygaard mere med omkring U19, og det har helt sikkert hjulpet holdet i den mentale udfordring det er at have kniven for struben og skulle vinde hver weekend for at holde sig i toppen af tabellen.

Hvilke hold har I mødt i turneringen og hvilke nøglekampe vil du pege på?

– Vi har mødt mange gode hold i turneringen, men jeg vil specielt nævne de afgørende udebanekampe mod Viborg og Helsingør, der var de to hold vi kæmpede med i toppen til det sidste.

– I Viborg møder vi en stærk og fysisk modstander som spiller en meget voksen form for fodbold. Vi får desværre et rødt kort få minutter inde i anden halvleg, men formår via hårdt arbejde og stærk holdånd at holde Viborg fra at score trods undertal i næsten 45 minutter. Kampen ender 0-0, men det var nok til at sende os alene i spidsen.

– I Helsingør spiller vi en fantastisk kamp mod en rigtig god modstander. Vi kommer foran to gange, men Helsingør formår at udligne hver gang. I kampens døende minutter lykkedes det dog at løbe med sejren ved en scoring af Osman i det 94. minut til stor jubel.

Fortæl os lidt mere om holdet og spillerne. Er der et godt sammenhold og håb om at vi kan se spillerne blive i klubben? Er der spillere, der allerede banker på til 1. holdet?

– Holdet og sammenholdet har været det centrale i denne sæson. Vi har haft stort fokus på at være en enhed, hvor alle bidrager med alt hvad de kan til at holdet kan præstere så godt så muligt.


U19 Elite tager mesterskabet i juni 2021. Historisk bedrift.

– Vi har haft en meget kompetitiv trup, hvor alle har presset på og fået spilletid. Flere af spillere har allerede trænet en del med på 1. holdet og der er helt sikkert flere som banker til at være mere med omkring 1. Herresenior i den kommende tid.

Hvordan er samarbejdet med de øvrige hold i klubben og Akademiet?

– Samarbejdet med de øvrige hold er rigtigt godt på Akademiet. Vi på U19 arbejder selvfølgelig tæt sammen med 1. senior og har konstant dialog med dem om spillerne, spillestilen og fodbold generelt.

– Derudover har vi også dagligt samarbejde med U17 holdet, da flere af spillere jo er U17 spillere som er rykket op på U19 før tid. Vi snakker også med de øvrige hold på akademiet og i klubben.

– På kontoret og på banerne møder man de øvrige trænere og spillere og her snakkes der fodbold og man kan mærke der er en gensidig interesse blandt de forskellige hold. Den sammenhængskraft der er mellem holdene er noget af dét der gør B.93 til en speciel klub at være i.

Lasse Frølund blev rykket op til 1. holdet, men det virker til der hurtigt er skabt en god transition til dig og det øvrige team omkring holdet, som I også var ind på i dette interview i marts. Fortæl gerne hvordan I har arbejdet videre siden marts og fortsat samarbejdet med Lasse og de andre i trænerteamet omkring 1. holdet.

– Efter Lasse rykkede op på 1. senior har vi fortsat i nogenlunde samme spor og lagt nogle ekstra lag oven på det fundament, der allerede var i forvejen. Vi er meget enige om hvordan vi gerne vil gøre tingene på U19 og på Akademiet generelt. Det har skabt en god og let transition.

– Stor ros til spillerne og resten af trænerteamet for at bidrage til at vi har kunne fortsætte på samme høje niveau. Lasse og resten af teamet på 1. holdet har selvfølgelig også kigget med på U19 og hjulpet til med sparing gennem sæsonen.

Fortæl gerne mere om den vilde 7-0 sejr i sidste kamp mod SfB Oure?

– Det var en helt fantastisk dag. Der var selvfølgelig et kæmpe pres på spillerene, da det krævede en sejr for at vinde pokalen.

– Opskriften på succesen i år har været at holde sig til game planen, have tålmodighed og stole på vores egne kvaliteter. Det gjorde vi igen mod Oure og efter en lidt nervøs start fik vi hul på bylden, og derfra spillede drengene fremragende.

– En rigtig god måde at slutte sæsonen af på må man sige.

Det er svært at være uenig, og klubben ønsker alle omkring holdet et kæmpe tillykke.

På holdfotoet ses på bagerste række fra venstre: Holdleder Rasmus Rex, assistenttræner Thomas Knudsen, cheftræner Mathias Møller Thomsen, Rasmus Brodersen, Milan Silva Rasmussen, Benjamin Juel-Berg, Abdullah Iqbal, Vitus Holm, Viktor Højberg, Denzel Akyirem, Gustav Højberg, Jonathan Mathys, Miro Hother, Lau Christensen, Emre Secilmis, Patrick Trebb, Adam El Abdellaoui, Julius Lindhart, Ruben Minerba, Magnus Sørensen og Valton Ramadani.

Forreste række fra venstre: Osman Addo, Lukas Malik, Villads Westh, Abdul Arshad, Ali Kaya, Simon Duus (anfører), Sebastian Clemmensen og Paolo Medina.

Portrætfoto af Mathias Møller Thomsen: Privat.