Tre årgange i akademiet vinder deres respektive rækker.

 

Akademiets drenge har ganske imponerende vundet alle deres tre rækker. Det er en bedrift som er historisk, og ikke tidligere er opnået i B.93 – i hvert fald i nyere tid.

Weekendens resultater udmøntede sig således:

  • U15 slog Roskilde 4-1 (ude) og har fået 25 point ud af 27 mulige
  • U14 slog Slagelse 2-1 (hjemme) og har fået 30 point ud af 30 mulige, hvis de vinder på lørdag (se bonusinfo)
  • U13 slog GVI 2-1 (ude) og har fået 24 point ud af 30 mulige.

Vi fik en udtalelse af afdelingens leder – udviklingstræner Ala Mohammed – som naturligvis var meget tilfreds..

Ala Mohammed

– Ikke alene vinder holdene deres rækker, men måden det er sket på er også vigtig. Måden der er spillet på, er ikke alene vores spillestil, men også efter klubbens DNA og måden vi gerne vil identificeres på af andre.

Hvordan vil du definere den spillestil?

– Vi har et klart ønske om at være spillestyrende, med tekniske lækkerier og at være dynamiske i vores spil. Vi vil være boldbesiddende og kontrollere kampen både med og uden bold, hvor vi lægger et højt pres på modstanderen, således vi kan erobre højt.

– Det er en praksis som vi kan finde på alle hold. Derfor har det også været nemt for os at rykke spillere op fra yngre årgange – hvis der var behov for dette.

Man må sige det er gået godt med resultaterne i denne sæson?

– I turneringen har vi spillet intet mindre end fremragende igennem hele sæsonen i alle tre rækker. Vi har med længder været det hold som har vist det mest interessante og sjove fodbold.

– Med pasningsspil, offensive en-mod-en dueller i høj klasse. Og udviklingen taler sit eget sprog: Pt. har vi flere spillere med ind over talentcenter samlingerne i DBU-regi.

Hvem skal vi takke for denne succes?

– Som ungdomsudviklingstræner i klubben har jeg haft lejlighed til at se stort set samtlige af akademiets kampe. Jeg kan med god samvittighed sige, at vores trænere/ledere gør et kæmpe stykke arbejde med drengene. Dette for at efterleve de krav vi – som ledelse – stiller til vores trænerteams i forhold til spillestil.

– Uge efter uge superviserer vi deres træning og tilsikrer at kvalitet, fokus og intensitet er der hvor den skal være for at udvikle vores spillere.

Har du en afsluttende kommentar?

– Det er et rigtigt flot klubarbejde, som belønnes med et historisk resultat i en tid, hvor vi stadigvæk lever i dønningerne af COVID, restriktioner og diverse nedlukninger.

– Et stort skulderklap og anerkendelse til alle involverede trænere, specialister og ledere. Uden jer var vi ikke nået hertil som klub og akademi, men rejsen er kun lige startet for den nye generation af spillere. Vores arbejde skal fortsætte ufortrødent i samme spor, så næste kuld til 1. senior kan klargøres.

Bonusinformation

U14 har mulighed for at vinde deres række med maximum point. Sidste runde spilles lørdag 7. november kl. 14.00 mod Hvidovre på kunstgræs på Avedøre Stadion. Kom forbi og støt drengene i den flotte bedrift.

Ekstra bonusinformation

U15
Cheftræner Christian Piltoft
Assistenttræner Jakob Hannibal og Jakob Werner
Holdleder Jesper Lauridsen

U14
Cheftræner Kim Trier
Assistenttræner Kristian Berg
Holdleder Jakob Kalkar

U13
Cheftræner Hjalte Zethner
Assistenttræner Joachim Thor Callesen
Holdleder Frederikke Schmidt

Skrevet af Claus Vandborg.
Foto af U13 holdet af Frederikke Schmidt.