At fodboldafdelingen ikke kun arbejder på eliteplan fremgår på flotteste vis i nedenstående “projektrapport” fra én af klubbens trænere, Thor Renner,  på rejse i Afrika.

Thor Renner beretter

– Idéen med projektet er, at vores drenge i B.93 samler fodboldudstyr ind for at give til fodboldelskende børn i det meget fattige Mozambique i sydøst Afrika som ikke har mulighed for at udvikle sig på grund af deres ringe forhold og mangel på udstyr.
Idéen er opstået fordi jeg i juleferien skal rejse rundt i Mozambique sammen med min familie og en nær familieven, som har arbejdet dernede for Verdensbanken. Det er min 3. rejse derned og jeg ved derfor, at det er noget, som kan realiseres og at det gør en stor forskel for lokalbefolkningen.

– Formålet er overordnet at skabe en bevidsthed hos mine B.93-drenge (U10 og U11) om, hvor privilegerede de er. Andre steder i verden er det ikke nogen selvfølge, at man kan dyrke sin sport i en klub med jævnaldrende venner eller overhovedet har en bold. Og samtidig lære dem, at vi faktisk kan gøre noget for at hjælpe. Vi kan med en meget lille indsats og investering bidrage til at skab glæde, leg og sammenhold mellem dem og børnene på den anden side af jordkloden – via deres fælles interesse fodbold. Det styrker deres bevidsthed og sammenhold i gruppen.

– Det lykkedes denne gang for U10 og U11 at samle fantastisk 20 bolde, 20 par støvler og en masse gammel fodboldtrøjer sammen. Det blev pakket sammen og fløjet med til Maputo.

– På rejsen op igennem Mozambique stiftede jeg bekendtskab med to hårdtarbejdende og ambitiøse fodboldentusiaster Merceidio Domingos og Domingos Bambos fra provinsen Inhambane. De anbefalede at donere tingene til den lokale fodboldklub Caguiana. Børnene i den lokale klub spillede inden vi kom med en hjemmelavet fodbold af plasticposer uden sko og fodboldtøj. Med ’93 drengenes hjælp lykkedes det at give samtlige børn i klubben et stykke fodboldtøj og de fleste af dem sko og bolde.
Bidraget af udsyret fra vores drenge har altså gjordt en verden til forskel for disse børn som nu kan udviklede deres fodboldtalent på lidt bedre vilkår!

– Jeg tog en del stemningsbilleder og gruppefotos med de mozambiquekanske drenge med det nye udstyr fra d. 25. december hvor de fik det udleveret. Gruppebilledet vil jeg bringe med til Danmark og vores B.93-drenge.

Kærlige hilsener
Thor Renner